Hoitopäiväkirja

Pääsivu   |   Kirjoita Vieraskirjaan
<< Edellinen sivu  |  Sivu 1 / 55   Viestit: 1 - 5 / 271  |  Seuraava sivu >>

Roosu - - 18.10.2007 10:12
Hoitsusi Salomon
Minkälaisen tarinan aiot tehdä Lue ;)

(jatkuu)
Menin ottamaan Skipperin ja lähdimme ravaamaan kenttää ympäri.Kun olin vähän aikaa taluttanut, niin sanoin Farille et menen ratsastamaan maastoon.
Menin tallin sisälle Salomon karsinan eteen se hörähteli iloisesti. Otin maasta Salomon päitset laitoin ne Salomolle ja otin riimunarun lattialta. lähdin taluttamaan Salomoa tallin käytävälle. Laitoin Salomon kiinni tallin käytävälle ja lähdin hakemaan sen loimen. Otin Salomon loimen satulahuoneesta. tulin takaisin Salomon luokse ja laitoin sille loimen päälle, ja lähdin viemään Salomoa tarhaan.
(JATKUU)

Roosu - - 03.09.2007 16:35
Hoitsusi Salomon
Minkälaisen tarinan aiot tehdä Lue ;)

Tulin tallille pyörällä oli sateinen päivä. Menin tallin sisälle.
Kävelin oleskeluhuoneeseen sisälle ja laitoin reppuni maahan.
Otin repustani porkkania ja otin sadetakin pois päältäni ja laitoin sen kuivumaan naulakkoon.
Menin Salomon karsinan viereen ja avasin oven.
Salomon yritti rynnätä ulos karsinasta, koska minulla oli porkkanaa. Salomon luimisteli kun työnsin sen takaisin karsinan sisälle. Menin itsekkin karsinaan ja annoin Salomolle porkkanaa.
Salomon hörähti ihanasti kun annoin porkkanat.
Lähdin ulos karsinasta ja hain Salomon harjat. Kun tulin takaisin Salomon luokse niin se oli syöny jo kaikki porkkanat.
Avasin karsinan oven ja rupesin harjaamaan Salomoa. Salomon luimisteli vähän mutta ei purrut.
Kun olin harjannut Salomon niin putsasin sen kaviot kaviokoukulla.
Sen jälkeen lähdin karsinasta ja laitoin oven kiinni ja nostin harjapakin maasta ja vein sen hyllyyn. Sen jälkeen hain Salomon satulan ja suitset. Kannoin ne Salomon karsinan eteen ja nostin satulan oven päälle. Avasin karsinan oven ja otin suitset olkapäältäni. Menin karsinaan ja otin Salomon turvasta kiinni ja ujutin kuolaimet sen suuhun.
Salomon koitti nostaa päänsä pois mutta minä pidin sen pään alhaalla.
Kun olin saanut Salomolle suitset päähän niin laitoin remmit kiinni.
Sen jälkeen otin satulan oven päältä pois ja nostin sen Salomon selkään. Olin juri laittamassa satulavyön kiinni kunnes muistin, että martingaali piti vetää satula vyön läpi ennen kuin voi laittaa satula vyön lukkoon. Kun olin vetänyt martingaalin satulavyön läpi niin tiukkasin satulavyön.
Talutin Salomon karsinasta pois ja siitä kentälle. Kentällä laskin jalustimet alas ja laskin kumankin jalustimen reijällä.
Nousin Salomon selkään ja lähdin pitkillä ohjilla käyntiä uraa pitkin. Menin pari kierrosta käyntiä pitkillä ohjilla. Otin ohjat tuntumalle ja annoin Salomolle pohkeita ja Salomon lähti reippaampaa käyntiä.
Sen jälkeen otin Salomon kanssa ravia ja menin puomeja. Ekalla kerralla puomeissa menin kevyessä istunnassa ja sen jälkeen keventämällä. Menin pari kierrosta pelkkää ravia ja sitten otin käynnin ja annoin pitkätohjat. Kävelin Salomon kanssa kentän keskelle ja nousin Salomon selästä pois.
Nostin jalustimet ylös ja kävelin Salomon kanssa sen karsinaan.
Salomon karsinassa otin Salomolta satulan pois ja nostin sen oven päälle. Sen jälkeen avasin suitsien remmit ja otin suitset pois Salomon päästä. Menin pois karsinasta ja laitoin oven lukkoon. Nostin karsinan oven päältä satulan pois ja vein sen satulahuoneeseen.
Kun olin laittanut satulan niin menin pesemään kuolaimet, kun olin pessyt kuolaimet niin vein ne myös satulahuoneeseen.
Sen jälkeen hain Salomon päitset ja riimunarun. Menin takaisin Salomon karsinan luo ja avasin karsinanoven. Laitoin Salomolle päitset päähän ja riimunarun päitsiin kiinni. Talutin Salomon pesu boksin luo ja laitois Salomon kiinni käytävälle. Hain Salomon harjapakin ja avasin samalla letkun. Otin letkun päästä kiinni ja pesin Salomon jalat. Kun olin pessyt Salomon ja jalat niin otin maasta harjapakin, jonka olin hakenut. Talutin Salomon harjauspumille.
Avasin harjapakin ja rupesin harjaamaan Salomoa. Kun olin harjannut Salomon niin talutin sen omaan karsinaansa ja otin Salomolta päitset pois päästä ja laitoin karsinan oven lukkoon.
Otin Salomon harjapakin maasta ja vein sen hyllyyn.
Hain heinijä ja kauroja Salomolle heitin heinät Salomolle ja kurotuin ämpärin kanssa Salomon ruoka kuppiin ja kaadoin kauroja siihen.
Sen jälkeen lähdin tallilta pyörällä kotia kohti.Vastaus:
Saat tästä 80* ja 80* kuukausitähteä. T: Fari

Emma - - 24.08.2007 13:18
Hoitsusi Helle ja Nessi
Minkälaisen tarinan aiot tehdä Lyhyen

Tulin päivällä tallille. Kävin katsomassa ensin hevosia, jotka olivat tarhassa. Kävin katsomassa missä Nessi oli. Ensin kävin katsomassa toimistosta, mutta se ei ollut siellä. Sen jälkeen kävin katsomassa oleskeluhuoneesta, ja siellähän se makoili. Nessi nousi ylös ja rupesi heluttamaan häntää. Menin kyykkyyn ja Nessi venytteli. Rapsuttelin Nessiä hetken ja sitten otin hihnan ja laitoin Nessin kaulapantaan sen kiinni. Lähdimme hiekkatietä pitkin. Nessi haisteli tien reunssa olevia kasveja ja sen sellaisia. Vähän matkan päässä alkoi metsäpolku, mutta emme lähteneet sinne. Nessi teki tarpeensa matkalla. Vähän ajan päästä alkoi toinen metsäpolku, ja lähdimme sinne. Katsoin, voiko Nessin päästää vapaaksi, mutta en päästänyt. Yht'äkkiä kuului joku räsähdys. Nessi ja minä säikähdimme sitä ja Nessi rupesi haukkumaan. Jatkoimme eteenpäin, ja Nessi lopetti haukkumisen. Kävelimme jonkun aikaa, ja käännyimme takaisin. Hiekkatielle päästyämme sama räsähdys kuului uudestaan. Jatkoimme Nessin kanssa matkaa tallille päin silti. Olimme tallin pihassa, ja päästin Nessin siinä vapaaksi. Se kipitti samantien oleskeluhuoneeseen. Vein hihnan paikoilleen, ja kävin katsomassa oliko Nessillä vettä. Vaihdoin veden ja annoin ruoan. Kävin hakemassa Helteen riimun+narun ja lähdin tarhalle päin. Helle oli aika lähellä porttia, joten se oli helppo saada kiinni. Helle käveli nätisti vierelläni. Laitoin sen kiinni ja hain harjat. Putsasin ensin kaviot. Etukavioissa Helle yritti näykkiä, mutta läppäsin sitä kaulalle. Takakaviot menivät hyvin. Otin kumisuan ja aloitin harjaamisen. Harjasin Helteen perusteellisesti, kaulasta taaksepäin. Etenin rauhallisesti, koska minulla ei ollut mihinkään kiire. Siirryin hetken päästä toiselle puolelle, ja harjasin hyvin. Vaihdoin harjan kovaan harjaan, ja sen jälkeen pölyharjaan. Katsoin oliko hännässä tai harjassa takkuja, mutta ei ollut isoja. Selvitin pienet takut ja sen jälkeen rapsuttelin Hellettä hetken. Otin riimunnarun irti hoitopuomista ja vein Helteen tarhaan muiden kanssa. Vein harjat paikoilleen ja lakaisin vähän, ja lähdin.

Sori, tuli lyhyt.

Vastaus:
Ihan mukava lyhyt tarina. Saat tästä 60* ja 50* kuukausitähteä. T: Fari

Julppa - - 06.08.2007 10:51
Minkälaisen tarinan aiot tehdä Lyhyen

Tulin tallille vaikka oli todella kylmä verrattuna, että on kesä. Näin pihälle päästyäni, että Madame oli laitumella. otin madamen riimun narun ja huusin Madamea portilta. Madam tuli minua vastaan ja sain sen helposti kiinni. Talutin Madamen karsinaan ja annoin sille kaurat. Madam söi nopeasti ja minä harjasin sen. toin satulan ja suojat. Laitoin satulan Madamen selkään ja suojat. Kävin hakemassa ohjat ja laitoinne ne riimun tilalle. Talutin Madamen ulos karsinastaan pihalle. Nousin Madamen selkään ja nostin paitani kauluksen ylös. Laitoin kpärän päähän ja lähhdin käynnissä maastoon. Saavuimme maastoon ja tuuli ujelis korvissani. Lähdimme ravissa kohti metsää. Toivoin ettei Madam pillastu sammalla tavalla kun viimeeksi. Annoin pohkeita ja madam nostin hienosti hitaaseen laukkaan. Laukan huuma tarttui minuun. Pian huomasin olevani kaukana tallista. Käänsin Madamen ympäri ja lähdimme ravissa. Tulimme tallin pihaan ja löysäsin satulavyötä. sidoin Madamen kiinni ja veib satulan pois. Sammalla kun tulin takaisin toin riimun. Laitoin riimun suitsien tilalle ja otin Madamen leivan alta kiinni ja päästin sen laitumelle. Vein ohjat pois ja lähdin kotiin.

Vastaus:
Kiva, mutta pikainen tarina. Sata tästä 40* ja 30* kuukausitähteä. T: Fari

Julppa - - 28.07.2007 11:32
Hoitsusi Madame<3
Minkälaisen tarinan aiot tehdä Kuuman

Pyöräilin tallille vinhaa vauhtia. Kun oli lähtenyt kotonta, olin katsonut lämpömittaria, 32 astetta auringossa. Paitani oli liimautunut selkääni kiinni ja oli liti märkä. Onneksi repussani oli kaksi vara paitaa.Tulin tallin pihalle ja laitoin pyöräni seinää vasten. Kävelin sisälle taliin ja kysyin voinko käyttää suihkua."Voit kyllä", vastasi Fari. Jätin reppuni oleskelu huoneeseen ja otin repustani puhtaan T-paidan. Menin suihkuun ja pesin hien pois."Voiku tuntuu ihanalta!" Ajattelin. Kuivasin itseni huolellisesti ja puin puhtaat vaatteet pääle. Kävin hakemassa kaurat ja ajattelin ivedä ne tarhaan Madamelle, etttei sitä tarvitsisi tuoda sisälle. Lähdin tarhaa kohti. Madam tuli heti luokseni. Sillä oli kai kova nälkä. Madam soi kupista kaikki kaurat ja lähti pois. Kävin hakemassa kottikset ja talikon. Palautin kaurakipon ja menin Madamen karsinaan. Avasin oven ja menin sisään. Aloin siivota karsinaa huolellisesti nurkasta aina ovelle päin. Siivosin karsinan noin puolessa tunnissa. Siivottuani selkäni pikkaisen hikinen. Lähdin viemään lannat pois ja otin samalla puhtaat mukaan. Tulim karsinan ovelle ja rupesin levittämään puruja tasasesti karsinaan. Kun oli saanut hommat tehtyä lähdin hakemaan riimun narua ja riimua.(Madamella ei oltu muistettu laittaa riimua). Kävelin tallikäytävää pitkin ja ovelle päästyäni avasin oven. Käveli riimu ja narun käsissäni portille. En avannut portti vaan hyppäsin portin päälle ja siitä sisäpuolelle. Huusin Madamea ja se tulin hirnuen luokseni. Laitoin riimunnarun Madamen kaulalle, ettei se lähtisi karkuun. Laitoin riimun nopeasti sen päähän ja narun kiinni. Avasi portin ja talutin sen harjaustangolle ja sidoin kiinni. Lähdin hakemaan harjoja. Tulin takaisn harjalaatikko käsissäni. Aloin harjata Madamea ja samalla puhuin sille rauhoittelevasti. Harjasin Madamen helposti, sillä se ei ollut kurainen. Lähdin hakemaan satulaa. Astuin satulahuoneeseen. Madamen satula oli sille tarkoitetussa paikassa. Otin satulan ja kävelin reippaasti Madamen luo ja heitin satulan sen selkään. Laitoin satulavyön kiini ja suitset hain. Madam ei olisi tahtonut avata suutana, mutta avasi lopuksi. Lähdin hakemaan pintelit. Tulin takaisin pinteleitten kera. Laitoin pintelit ja otin riimun pois. Irrotin Madamen ja talutin sen ulos. "Unohdin kokonaan!" minä kiljaisin ja hain reppuni. Repussani oli Madamen hikiloimi ja minun uikkari ja pyyhe. Heitin reppuni selkään ja nousin ratsaille. Olimme menossa maastoon. Lähdimme käynnissä pois pihasta. Hyräilin yhtä biisiä, joka oli tullut radiosta enne miun lähtöä. Maiskautin Madamen raviin ja käänyimme risteyksestä vasemmalle. "Aijon uitaa sinua vähäsen", sanoi Madamelle. Annoin Madamen mennä vähän matkaa laukkaa. Oi mikä vapauden tunne. Laukan huuma vei minut mukaanaan. Hiljensin kun tiesin lähestyväni rantaa. Nousin hevosen selästä ja sidoin sen puuhun siksi aikaa kun vaihdan uikkariin. Minulla on mustaruskeat bikinit. Otin Madamelta satulan pois ja nousin kannon päältä sen selkään. Luulin ettei Madame tykkää vedestä mutta se onkin oikea vesipeto. Se hirnui innosta päästessään uimaan. Yritin kohottaa sen kuntoa juoksuttamalla sitä vedessä. Loppujen lopuksi se oli aivan lopussa ja lopetimme. Sidoin sen taas puuhun. Kuivasin itseni ja puin päälle. Madam oli tyytyväinen, se mussutti ruohoa ja oli tarpeeksi lähellä rantaa juodakseen. Kaivoin laukustani Madamen hikiloimen ja ripustin sen Madamen päälle. Laitoin satulan sen päälle. Talutin Madamen tallille, nimittäin sen silmistä pysty lukemaan"Ei enää ratsastusta, olen aivan poikki!" Syötin Madamelle yhden eväsporkkanoistani ja lähdimme kävelemään. Tallille päästyäni, sidoin Madamen aitaan kiinni siksi aikaa kun vein satulan pois. Avasin laitumen portin ja menin Madamen kanssa sisälle. Otin Madamelta suitset pois ja päästin sen menemään. Katselin sen menoa vähän aikaa, kunnes kähdin kotiin.

Vastaus:
Mukava uittotarina! Saat tästä 100* ja 100* kuukausitähteä! T: Fari

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 55