Hoitoviekku

Hoito vieraskirja

Tänne hoitajat kirjoittavat hoitokertomuksensa. Tänne ei kirjoiteta muuta! Käviät eivät saa tänne kirjoittaa!

Pääsivu   |   Kirjoita Vieraskirjaan
<< Edellinen sivu  |  Sivu 15 / 43   Viestit: 281 - 300 / 842  |  Seuraava sivu >>

Oona, Netta - - 22.01.2008 21:08
Hoitsusi.. Lady Summer, Petter Patty, Mid´s Amarilla Fiore, Mr. Valentino ja Misty Norene
Mitäs..? ..Jatkokertomus jatkuu..

Jatkoa!!

Näin kuinka Fiore potkaisi oikein kovaa Rainbowin karsinan oveen ja.. portti rysähti rikki kattuen maahan. -Eiih!! Kiljuin taas. Näin Miran tulevan toimistolta katsomaan mikä oli vikana. -Mitä täällä tapahtuu?? Mira kysyi järkyttyneenä. -Minä.. minä.. Jätin Fioren portin vahignossa auki ja.. Fiore potki Sunny Rainbowin karsinan ovea ja se.. hajosi! Kaatui maahan! selitin kiihtyneenä. Mira tutki porttia. Rainbow liikuskeli vapaana ympäri tallia. Näin Niinankin tulevan toimistolta. Niinalla oli riimu ja riimun naru mukanaan. Hän sai Rainbowin kiinni ja vei tämän tyhjään karsinaan. Sitten Niina tuli Miran ja minun luokseni. Näin Netankin pyyhältävän "rakkaan" Noransa luota minua, Niinaa, Miraa ja irallaan olevaa Fiorea kohti. -No. Ei auta muu kuin kutsua korjaajia paikalle. He ehtivät ja pääsevät varmasti tänne vasta huomenna. Tartuin Fiorea harjasta kiinni. -Tuhma tyttö! komensin Fiorea ankarasti. "tuhma". -Käyn soittamassa korjaajille, Niina ilmoitti ja lähti takaisin toimistolleen.

Talutin Fioren nopskasti takaisin sen karsinaan. -No niin. Nyt harjaan sinut..

Sorry.. Ei ehitä enempää ku kello on jo vaikka mitä! Eli JATKUU..

Vastaus:
Odotan jatkoa innolla :)

Heini - - 22.01.2008 19:21
Hoitsusi.. Lively Star
Mitäs..? Jatkokertomus alkaa..

Oli varhainen aamu. Minua väsytti hirveästi, koska olin valvonut kahteen asti ja kello oli nyt viisi. Olin nukkunut kolme tuntia. Koulu alkaisi kahdeksalta.
-Eiih... Voihkaisin ja pääni tipahti tyynyyn. Yritin nousta ylö, mutta se ei onnistunut.
-En.. En... Jaksa... Onnistuin jotenkin sanomaan, kun äiti ilmestyi ovelle.
-Mitä, mitä sinä et jaksa? Äiti kysyi kummissaan.
-En.. Jaksa... Mutisin ja nukahdin.
-Äiti tuli ripeästi herättämään minut.
-Nouse nyt, sinulla kuitenkin vie aikaa! Hän sanoi. Äkkiä isäkin ilmestyi ovelle pukeutuneena.
-Heihei! Isä sanoi, ja ilmoitti:
-Nähdään illalla, pitää mennä töihin.
-Juu, nähdään! Äiti sanoi takaisin ja katsoi minua. Avasin silmät, kun tunsin sen.
-Äiti, väsyyy... Mutisin taas ja notkahdin takaisin tyynyyn, kun olin päässyt ylös. Heräsin uudestaan seitsemältä. Olin nukkunut yhteensä viisi tuntia ja laahustin keittiöön. Siellä odotti äiti.
-Ilmoitin kouluun, että et mene tänään sinne, hän sanoi.
-EI!!!!! SITTEN EN PÄÄSE TÄNÄÄN TALLILEKKAAN!!!!!!!!!!!!!!!!! Itkin ja huusin.
-Rauhoitu, pääset kyllä tänään tallille, senpä takia juuri sanoin että et mene kouluun tänään, äiti sanoi hiljaa korviaan pidellen.
-Ihanaa! Kiitos suuresti! Kiljaisin riemastuneena. Juoksin oikopäätä piristyneenä ruunatallille. Menin Livelyn luo ja silittelin sitä pikkuisen. En ollut tuntenut sitä paljoa, joten arastelin. Menin hakemaan harjat ja harjasin Livelyn.
-Minun pikku Lively, lausuin.
-Mitäs teet? Kysyi ääni takanani. Se oli joku tyttö. En tuntenut täältä ketään.
-Moi, minä olen Sanna, tyttö sanoi.
-M-moi, vastasin arasti.
-Minä olen Heini, sanoin vähän rohkeammin.
-Onko Lively sinun hoitsusi? Onko sinulla muita hoitsuja? Sanna kysyi.
-On Lively hoitsuni ja minulla ei ole muita, aika kun ei riitä... Vastasin.
-Ai, Minulla on hoitsuina Memory, Cindi ja Cocta. Lähdetäänkö yhdessä maastoon? Minä kun olen tänään kipeä, Sanna sanoi/kysyi.
-Joo, mennään vaan! Vastasin iloisena. Sanna haki hoitsunsa joka myöskin oli ruuna, Memory.
-Iiihana! Se on tosi sulonen! Huudahdin.
-Voidaanko hoitaa sitä yhdessä? Kysyin.
-No, enpä tiiä... Ei... Sanna sanoi.
-Okei, minä voin auttaa harjaamisessa, olen jo harjannut Livelyn.
-Ok, kiitti. Sanna kiitteli. Harjasimme Memoryn nopeasti ja putsasimme kaviot nopeasti kummaltakin. Laitoimme niille satulat ja kiristimme satulavyöt. Molemmilla se meni hyvin. Laitoimme suitset ja talutimme ne ulos. Nousimme selkään ja lähdimme matkaan. Meillä oli satulalaukuissa eväitä ja aioimme mennä "piknikille :) ) Kun olimme perillä, istuimme ruoholle. OLi ihana kesäpäivä ja hevoset saivat laiduntaa. Meillä oli myös riimut ja riimunarut mukanamme. Olimme ottaneet satulat pois ja suitsien tilalle riimun. Olimme sitoneet heposet kiinni puihin.
-Mennäänkö tämän jälkeen uimaan? Sanna kysyi.
-Mennään vaan! Vastasin innostuneena. Sanna hymyili minulle ja minä hänelle.


Jatkuu...

Vastaus:
Odotan jatkoa innolla :)

Sanna - - 22.01.2008 16:19
Hoitsusi.. Cinderella, Coctanza ja Little Memory
Mitäs..? ..Jatkokertomus jatkuu..

jatkoa...

Annoin vaatteiden valua käsivarsiltani. Laitoin ne Memoryn harjojen viereen. Otin aluksi kovan harjan ja harjasin Memoryn. Tiputin sen takaisin. Otin seuraavaksi pehmeän harjan ja harjasin Memoryn. Putsasin kaviot huolellisesti. Nostin satulan sen selkään, ja kiiruhdin toiselle puolelle. Tasoittelin satulahuovan hyvin ja laskin satulavyön alas satulalta. Menin toiselle puolelle ja siistin huovan siltäkin puolelta. Kiristin satulavyön toiseen reikään. Se ei sujunut kovin mallikkaasti, mutta sain sen kuitenkin. Laitoin kuolaimet Memoryn suuhun ja venytin otsapantaa otsalle, että kuitenkin ne menisivät niin, että ne tuntuisi mukavalta päällä. Jätin ohjat kaulalle, ja puin päälleni turvaliivin. Kiskaisin ratsastus-saappaat jalkaan ja kypärän päähän. Laitoin vielä ripeästi takin ja otin Memoryn ohjat kaulalta. Talutin Memoryn tallipihalle ja laskin siellä jalustimet. Nostin ohjat kaulalle ja nousin selkään. Memory hirnahti, koska tömähdin sen selkään. Lähdimme maastoon. Memory pelästyi kettua, joka meni tiellä. Tipahdin selästä ja nousin ylös. En nähnyt Memorya missään. Selkään sattui, en päässyt liikkumaan, eikä minulla ollut puhelinta mukana. Näin oudon varjon menevän silmänräpäyksessä ohitseni. Huusin:
-Sinä! Voitko tulla auttamaan... Silmissä sumeni, kunnes en lopulta nähnyt mitään...

JATKUU...

Vastaus:
Odotan innolla jatkoa :]

Petra - - 20.01.2008 19:25
Hoitsusi.. Sunny Rainbow
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

Kävelin tallille ensimmäistä kertaa ja olin niin innoissani! Astelin talliin sisään ja menin hoitsuni karsinaan. Rapsuttelin sitä ja juttelin sille. Ajattelin että tänään tutstumme hyvin! Hain riimun ja riimun narun ja laitoin sille riimun päähän. Sitten kliksautin riimunnarin kiinni ja lähdin taluttamaan sitä ulso. Vein sen tarhaan ja otin siltä riimun pois päästä. Katselin kun se juoksi hangessa. Sitten lähdin kävelemään takaisin talliin sisälle. Hain kottarit sekä talikon ja menin karsinaan. Lastasin sieltä kaikki lanta läjät ja märät purut pois ja kärräsin ne lantalaan. sitten hain uusia puruja ja laitoin ne karsinaan. levittelin ne oikein hyvin sinne ja sitten laitoin heiniä ja täytin vesiämpärin. KArsina oli nyt puhdas vein kottarit ja talikon paikoilleen ja menin hakemaan Rainbowin riimun ja lähdin ulos. Menin tarhaan jossa se oli. Sain sen heti kiinni ja lähdin taluttamaan sisälle. Päätin harjata sen karsinan ulkopuolella puomissa. Aloitin harjauksen. Harjasinpurut pois ja harjasin myös jalat ja koitin onko ne normaalin lämpöiset. Kun kaikki oli kunnossa ja harja ja häntä selvitetty päätin että käytän sitä taluttamassa tuossa pihalla. Taluttelin sitä noin 15min ja se käveli oikein nätisti! Sitten vein sen karsinaan ja otin riimun pois päästä. Laitoin sille ilta ruoan ja sillä välin kun Rainbow söi lakasin lattioita ja sen jälkeen hain ruokaämpärin pois ja rapsuttelin sitä vielä hiukan ja sitten lähdin kotia kohti.

Vastaus:
Mukava kertomus :) Saat tästä 20v€

Chilli - - 20.01.2008 17:25
Hoitsusi.. Sere & May
Mitäs..? Maastoon virkistäytymään.

*Ruunikon ruunan vieressä laukkasi suloinen ponitamma. Ne olivat suurella laitumella, jossa oli paljon ruohoa ja järvi hohti kirkkaana vieressä* Uneni katkesi yllättäen. Vääntäydyin ylös sängystä ja katsoin kelloa. Se näytti 6.00, ja koulu alkaisi vasta 10.00. Voihkaisin ja vajosin takaisin nukkumaan. Yhtäkkiä sain mitä hulluimman ajatuksen; lähtisin tallille katsomaan Mayta ja Sereä! Pomppasin ylös sängystä ja puin nopeasti tallivaatteet. Hiivin alakertaan tekemään eväitä. Pakkasin ne ja kouluvaatteet reppuun.
Hyppäsin pyöräni selkään ja lähdin tallille.
"Huhuu, onko täällä ketään? Taidankin olla aika ajoissa. Hih." Hihkaisin tallin ovelta. Kävelin eteenpäin Mayn karsinalle asti.
"Hei tyttö. Ai, anteeksi, nuku vain! Ei tarvitse vielä nousta" Kuiskasin tammalle, joka nosti päätään väsyneesti. Jatkoin matkaani Seren luo.
"Terve iso ukko. Mitäs sinulle kuuluu? Lähtisitkös tänään käymään maastossa?" Kysyin Sereltä. Ruuna hörisi innoissaan.
"Hei Chilli. Oho, oletpa sinä aikaisessa!" Miley huudahti Dican karsinasta.
"Juu, en saanut millään unta. Onko May ja Sere jo ruokittu?" Melkein hyppelehdin paikallani energisenä.
"Heheh. Rauhoituhan vähän. Ei niitä ole vielä ruokittu." Miley naurahti.
Hölkkäsin äkkiä varustehuoneeseen. Valmistin kummallekin kaurasoseen ja heiniä. Vein ruoat karsinoihin ja kumpikin hoitsuni alkoivat ahmia. Kävelin hiukan rauhallisemmin varustehuoneeseen hakemaan Mayn harjat. Hoidin pikkutamman pikaisesti ja putsasin kaviot. May käyttäytyi oikein mallikkaasti. Samassa vilkaisin kelloa, se näytti jo 10.05! Vein äkkiä harjat paikoilleen ja lähdin kouluun.

Koulun jälkeen suunnistin suoraan tallille. Jätin pyöräni varjoon ja kävelin talliin. Nyt siellä oli jo enemmän väkeä.
"Moi Nea!" Tervehdin uutta tuttavaani.
"Terve. Olit kuulemma ollut täällä jo aamulla?!" Nea ihmetteli. Mumisin myöntävästi.
"Lähtisitkö..." aloitimme kumpikin yhtä aikaa.
"Olin kysymässä, lähtisitkö käymään maastossa tänään." Nea sai sanottua naurunpuuskaltaan.
"Okei. Olin kysymässä samaa." Vedin syvään henkeä ja sain hillittyä uuden naurukohtauksen. Sovimme ajan klo 16.00, siihen oli onneksi vielä aikaa. Lähdin varustehuoneeseen hakemaan Mayn harjoja ja juoksutusvarusteita. Aloitin kumisuolla pyörittelyn. Sitten harjasin kummatkin puolet.
"Hieno tyttö. Noin sitä pitää." Höpötin Maylle jotain koko hoidon ajan.
"Nyt putsataan kaviot. Nosta May. Ylös!" Tamma totteli heti ja sain hienosti puhdistettua kaikki kaviot. Sen jälkeen otin pääharjan käyttöön. May yritti nostaa päänsä korkeuksiin, mutta lopulta sain senkin putsattua. Viimeiseksi siistin jouhet.
"Huh, olipa urakka. Ja nyt sitten nämä..." Puin juoksutusvarusteet Maylle, vaikka se vähän pullistelikin vyötä kiristäessä. Laitoin itselleni kypärän ja hanskat. Otin raipan mukaan ja talutin Mayn kentälle. Siellä oli Mira pitämässä yksityistuntia jollekin pikkulapselle.
"Hei Mira. Voinko juoksuttaan Mayta tässä päässä samaan aikaan?"
"Juu, kuhan se ei pääse karkuun." Mira vastasi ja keskittyi taas opettamiseen. Käskin Mayn ympyrälle ja siirryin itse sen keskelle. Annoin Mayn kävellä n. 5min.
"Noniin. Hop hop, tyttö, ravia!" kannustin sitä. May lähti terhakkaan raviin. Hymyilin innokkaalle tammalle. Sitten kannustin sen laukkaan. Laukkautin sitä n. 3 ympyrää, kunnes hidastin käyntiin.
"Upeaa tyttösein!" Kehuin Mayta. Vaihdoimme suuntaa ja teimme samat jutut. JATKUU...

Vastaus:
Odotan innolla jatkoa! :)

Oona, Netta - - 20.01.2008 15:02
Hoitsusi.. Lady Summer, Petter Patty, Mid´s Amarilla Fiore, Mr. Valentino & Misty Norene
Mitäs..? Koulukiemuroita luvassa.

Heräsin vasta 10:32. Netta istui sänkyni jalkopäässä ja selvitteli hiustensa takkuja. -Huomenta unikeko! Netta sanoi. -Huomenta! vastasin. Nousin sängystäni ja etsin harjan. Harjasin hiuksiani hyvän tovin hiljaisuuden vallitessa. Hiljaisuuden rikkoi Netan kimakka ja iloinen ääni. -Mennäänkö yhdessä tänään tallile?? hän kysyi. -Äähh.. Mennään vain, vastasin unisena. -Monelta heräsit?? kysyin Netalta. -kymmeneltä, Netta vastasi.
Hain meidän molempien talli vatteet pesusta, Netta kertoi. Tallivaatteemme olivat äidin päättämät vähän kulahtaneet farkut ja pitkähihaiset paidat, sekä mustat ohuet takit. Netta nosti vatteet lattialta. -Tässä! hän hihkaisi.
Puimme farkut ja paidat nopeasti päällemme. Sitten ryntäsimme alakertaan. -Haetaanko Tuire?? kysyin Netalta. -Joo! Mennään hakemaan se! Netta vastasi pirteänä. Nousimme portaat takaisin ylös ja suuntasimme Tuiren huoneeseen. Tuiren huoneen ovi oli raollaan. Avasin oven kokonaan auki. Netta oli ennen minua Tuiren huoneessa. Näimme äidin viikkaavan puhtaita pyykkejä Tuiren sängyn päällä. -Missä Tuire on? Netta kysyi äidiltämme. -Tuire vai? Hänhän lähti jo kahdeksalta tallille, äiti kertoi. -Kiva! Netta alkoi kiljua. -No mekin mennään sinne. Ryntäsimme taas portaisiin ja juoksimme ne alas. Netta kompastui. Ja lensi tietenkin suoraan alas keittiöön. Ihme kyllä, Netalla oli onnea. Netta mätkähti nimittäin äidin kokoaman mattopinon päälle. Matot levisivät ja aukenivat rullilta.
netta nousi ylös ja venytteli aivan kuin olisi herännyt vasta äskettäin. Jouduimme syödä aamiaisen ennen kuin saimme lähteä tallille.

Poljimme täyttä päätä tallille. Sotkimme pyörillämme tosi kovaa. Sitten pyöräni kaatui. Menetin tasapainoani. Pääni kopahti kovaan asfaltti tiehen. Hetken näin tähtiä..Sitten kaikki pimeni.
Heräsin seuraavan kerran vasta tallin toimistossa. Makasin paareilla. Netta ja Niina olivat vieressäni. Nostin kättäni koskettaakseni päätäni. Sitten maailma sumeni taas! Tunsin jotain kylmää valuvan paitani kaula-aukosta sisään. Sitten heräsin jälleen. -Vettä! parkaisin kuuluvasti, kun näin, että Netta kaatoi päälleni vähitellen kylmää, Jääkylmää vettä. -Netta! Lopeta! rukoilin, mutta Netta vain jatkoi. -Riittää! Hän tuli tajuihinsa, Niina sanoin Netalle. Netta nyökkäsi. -Niin taisi tulla. -Onko sinulla huono-olo?? Niian tiedusteli. -E-ei. Ei oikeastaan. Pä-Pääsenhän ratsastamaan? änkytin hiljaa, melkein kuiskauksena. -Pääset jos oikeasti pystyt, Niina vakuutti.
-Voit vaikka mennä heti laittamaan hoitsusi kuntoon. Siis jos haluat! Niina sanoi. -Haluan! Ja minä menen! sanoin päättäväisesti. Niian nyökkäsi ja katsoi Nettaan päin. Nettakin nyökkäsi.

Kävelin Netan tukemana pois toimistosta. -Haluan kävellä itse, sanoin Netalle. -Okei! Netta vastasi ja päästi irti minusta.
Hoipertelin ympäriinsä hetken, mutta sitten löysin tasapainoni ja pystyin kävellä ihan hyvin. Kävelin Fioren karsinalle. -Heippa tyttö! tervehdin Fiorea ystävällisesti. Fiore kurotti päätään niin hyvin minuun päin kuin pystyi. Huomasin Netan olevan vierelläni. -Mene hoitamaan Nora, kehotin Nettaa ja Netta paineli heti Noran karsinalle. Silitin Fioren turpaa. Fiore hönkäili kämmentäni vasten. -Odota! Haen harjat, sanoin Fiorelle ja menin hakemaan harjoja. Palasin hetken kuluttua Fioren luo harjat mukanani. Huomasin, että Netta oli tuonut Noran tolppaan ihan Fioren karsinan eteen. Netta harjasi Noraa kovalla työllä. Kävelin Netan ohi Fioren luo. Kauhukseni huomasin, että olin jättänyt Fioren karsinan portin vahingossa auki. Nyt Fiore seikkaili ympäri tallia. Näin Fioren potkimassa Sunny Rainbowin karsinan porttia. -Eiih! Kiljaisin vaikka tiesin ettei tallissa saanut kiljua saatika sitten huutaa!

Jatkuu...

Vastaus:
Kiva alku! Odotan innolla jatkoa! :]

Tuire - - 20.01.2008 10:05
Hoitsusi.. Gadillac Chuck
Mitäs..? Jatkokertomus alkaa..

Heräsin aamulla aikaisin. Puin päälleni pitkähihaisen paidan ja tummat farkut. Hypin portaat kaksi askelmaa kerrallaan alas. Kukaan muu ei ollut vielä hereillä.
Avasin jääkaapin. Etsin katseellani appelsiini tuoremehua. -Haa! Tuossa, hihkaisin riemuissani.
Laitoin itselleni leipää ja mehua.
Syötyäni juoksin eteiseen ja vedin takin päälleni. Avasin ulko-oven ja ryntäsin ulos. Hain pyöräni varastosta. Lähdin polkemaan tallille päin kuin hullu. Mielessäni pyöri koko ajan kuva Gadista. Sööteimmästä hevosesta jonka olen ikinä nähnyt.

Tallin pihaan päästyäni huohotin kuuluvasti, mutta tasaisesti. Jätin pyöräni tallin seinustalle ja laitoin sen lukkoon. Menin sisään talliin. Näin monia karsinoita ja söpöjä hevosia. Sitten silmääni pisti jotain aivan ihanaa.. yksi karsina jonka päällä luki: GADILLAC CHUCK! Kävelin Gadin karsinan eteen. -Hei poika! tervehdin ruunaa. Gadi hirnahti iloisen vastauksen ja kurotteli päätään minua kohti. Avasin varovasti Gadin karsinan portin ja astuin sisään. Jätin portin hiukan raolleen. Silitin Gadin turpaa hetken. Gadi hörähteli innostuneesti.
TArtuin karsinan edessä olevaan riimun. pujotin riimun Gadin päähän. -Tule Gadi! Tule! kehottelin hevosta tulemaan perässäni ulos karsinasta. Gadi seurasi lauhkeana kuin lammas. Sidoin Gadin tolppaan joka oli melkein sen karsinan kohdalla. -No niin! Odota hetki, sanoin Gadille. Se seisoi ylväänä tolppaan sidottuna, pää pilvissä. Lähdin hakemaan harjoja.

Harjasin Gadin läpikotaisin ja jok´isisellä harjalla minkä olin saanut mukaani. Gadi hirnahteli ja hörähteli hyväksyvästi harjaukseni. Kun päätin että Gadi oli aivan puhdas hain satulan ja suitset.
Gadi antoi hienosti satuloida, mutta suitsiminen oli toista; poukkoilua ympäriinsä, sekasortoista hirnahtelua ja täyttä KATASTROFIA. -Höh! puuskahdin ja tartuin Gadia turvasta. Pidin sen turvasta lujasti kiinni niin, että sain suitset sen päähän. Päästin turvasta irti.

Talutin Gadin ulos. Gadi surasi hieman taaenpana minusta ja hirnui heppakavereilleen joita näki tarhoissa. -Vauhti poika, kehotin Gadia kulkemaan hieman nopeammin.

Jatkuu..

Vastaus:
Odotan innolla jatkoa!! :]

Sanna - - 19.01.2008 13:03
Hoitsusi.. Cinderella, Coctanza ja Little Memory
Mitäs..? ..Jatkokertomus jatkuu..

(en ehi kirjottaa kauheen pitkää sit) (älkää siis ihmetelkö :()


Olin mennyt kahdeksaksi kouluun. Siellä oli tylsää... Olin päässyt kolmelta sieltä ja ampaisin suoraan tallille.
-No moi, moi, moi! Mitäs nyt? Miksi sinä nyt noin innokas olet? Kysyin ihmeissäni Memorylta.
-Iiih! Hrrh... Memory hirnahti. Se katseli porkkanapussia päin ja ymmärsin, mitä se tarkoitti.
-Ahaa.. Sinulla on nälkä vai? Kysyin Memorylta ja kurkistin sen ruokakuppiiin. Se oli aivan täynnä PEHMEÄÄ JA TUORETTA leipää. Katselin sitä kauhuissani. Memorykin katsoi sitä ja näytti iloiselta. Se avasi suunsa kohti ruokakuppia ja otti kiinni.
-Älä! Et saa! Huusin. Memory kärsi ja oli tukehtumaisillaan. Otin äkkiä käteni apuun ja tarrasin pehmeästä leipämössösta, mitä Memory oli syönyt, Vedin sen pois Memoryn suusta nopeasti, mutta hellästi, eli en revinnyt sitä. Memory näytti helpottuneelta ja otin muovipussin. Heitin kaikki leivät sinne ja huokasin helpotuksesta. Vein nopeasti koululaukkuni sisälle ja laitoin samalla pussin roskiin.
-Voisi sitä vähän miettiä, saako hevoselle syöttää pehmeää leipää. Otan sen vielä kiinni. Memory on lempihevoseni täältä tallilta. Olimme muuttaneet vähän kauemmaksi tallista, koska meille oli syntynyt pikkuveli, ja se oli hevosille allerginen. Ennen olimme asuneet ihan tallin vieressä. Nappasin mukaani ratsastus vaatteet ja lähdin Memoryn luokse...

Vastaus:
Ei se mitään. Odotetaan jatkoa..! :]

annukka - - 18.01.2008 20:10
Hoitsusi.. innu,capa ja reku

kävelin tallille.astuin sisään ja nuuhkaisin hevosten tuoksua.manin capan luo.
-mitä poika,häh mitää?"härnäsin" ja taputin capaa iloisesti.
-no niin sanoin ja vein capan lähimpään tyhjään karsinaan.ryhdyin pitemmittä puheitta siivoamaan.onneksi capalla oli pieni karsina ainakin siis rekuun verrattuna.huhkin kauan ja sain karsinan todella siistiksi.vein kottikärryt pois ja toin capan tilalle.se näytti pitävän siitä että karsina oli putipuhdas...
jatkoin töitä rekun luona ja karsina karsinalta työ edistyi.
-huh huh!sanoin ja nojasin talikkoon.korjasin kuitenkin ryhtini sillä työt eivät olleet kuin vasta alkaneet.kun karsinat olivat siistit muistin olevan varusteiden putsauksen vuoro.menin ensinmäisenä hakemaan innun satulan.huolsin sen ja suitset myös.puhdistin harjat ja pesin pesusienet.saman tein joka ikiselle satulalle ja suitsille sekä harjoille.ajattelin että tämä on innun,capan ja rekun parhaaksi joten osasin ryhdistäytyä.tänään olo oli jotenkin kovin laiska.ehkä se johtui siitä että oli perjantai.otin innun varusteet ja tunnustelin niitä:satula oli hieman kostea mutta suitset olivat kuivat.tänään siis mentäisiin ilman satulaa.se olisi hyvää vaihtelua innulle.otin pelkät suitset ja irrotetun punaisen satula huovan johon oli kirjailtu kultaisella langalla "innu".se oli lempisatulahuopani...
laitoin harjakopan lattialle ja aloin harjata.harjasin myös hännän ja harjan.puhdistin sieraimet ja kaviot ja tottakai ensinmäisenä harjasin.asetin satulahuovan innun selkään.
-kyllä se siinä pysyy ilman kahvojakin,ajattelin ääneen.
asetin suitset päähän.sitten mentiin.pihalla nousin selkään ja aloitin matkani maneesiin.maneesi on suuri joten se on maaston jälkeen paras paikka ratsastaa.ja varsinkin kun ulkona tihkutti.manimme lämmittelyä ja voltteja ja kaikkea mitä päähän pälkähti.sitten teimme ravissa kolme suunnan vaihtoa.tänään oli kolmikaaristakiemurauraa.menimme päättämääni tehtävää ja siirryimme loppu laukkaan.menimme innun ihanan pehmeää laukkaa 1 kierroksen.kävelimme vielä ja sitten tulin alas taputin innua ja lähdimme tallia päin.sain innun karsinaan ja vein sen varusteet omille paikoilleen.otin kainalooni samalla rekun tavarat ja laitoin herran kuntoon.mekin menimme maneesiin.ajattelin rekun kanssa esteitä tai ajattelin estettä jos tarkkoja ollaan.me lämmittelisimme hyvin ennen hyppyjä.ja niin me teimmekin.lämmittelimme 55minuuttia ja sitten aloin rakentaa estettä.menimme esteen ulkopuolelta kierroksen laukassa ja lähestyimme estettä.reku hyppäsi sen mallikkaasti.jatkoimme vielä.tulimme toistakertaa lähelle...mutta reku ei suostunutkaan hyppäämään yli vaan pysähtyi tikuksi esteen eteen.pelästyin ja lensin kaaressa esteen yli...ilman hevosta.siinä minä istuin pollämystyneenä ja käsiin nojaten.katsoin rekuun joka näytti nauravan.minuakin alkoi naurattaa.nousin selkään ja ajattelin että vielä kerrabn ja sitten tulisin alas.toisella kerralla reku hyppäsikin.laskeuduin ja vein rekun talliin.vain varusteet ja toin toiset mukanani.capan varusteet.sain capan valmiiksi ennätys ajassa sillä tänään pikki-poika ei laittanut yhtään vastaan
menimme maneesiin me teimme saman mitä innunkin kanssa.kolmikaarista kiemurauraa mutta lämmittelyn jälkeen.laukkasimme myös ja aika lensi kuin siivillä.meillä oli capan kanssa tosi kivaa.nauraen laskeuduin satulasta.vein capan ja varusteet paikoilleen jua lähdin kotiin.oli mennyt taas yksi mukavista päivistä hoitsujeni innun,capan ja rekun kanssa C:

Vastaus:
Alku oli todella hyvä, mutta lopusta alkoi sitten vähän hätääntyä. Taisi kirjoittaminen alkaa vähän kyllästyttää. Mutta saat tästä kertomuksesta 40v€.

heini - - 18.01.2008 19:41
Hoitsusi.. lively star
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

siivosin myös karsinan.

Vastaus:
Oke. :)

heini - - 18.01.2008 19:39
Hoitsusi.. lively star
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

tulin tallille.menin livelyn luokse.se söi heinää kaikessa rauhassa.nauroin.harjasin livelyn ja putsasin kaviot.laitoin satulan ja suitset.menimme maastoon.kävelimme vain siellä.tulimme takaisin.hoidin livelyn eli:otin satulan pois,vein sen takaisin ja otin suitset pois. lively pärskähti vähän väliä.mutisin sille aina jotain.pesin kuolaimet.vein suitset pois ja harjasin livelyn.putsasin myös sen kaviot.lähdin kotiin iloisena. jälleen kerran siellä oli kivaa.

en osaa kirjottaa, eli en osaa kirjottaa pitkästi... oon nii tyhmä... :D :D :D

Vastaus:
Joo. Tässä muutama vinkki miten saat kertomuksesi venymään: Laite kertomukseesi enemmän adjektiiveja esim. Miten Lively käyttäytyi kun harjasit tai ratsastit sillä?? Ja kerro vähän enemmän miten hoidit Livelyä. Saat täsät kertomuksesta 10v€!

Henna - - 18.01.2008 18:39
Hoitsusi.. Strike Tibet
Mitäs..? Esteita tälläkertaa..

Halusin harjoitella esteitä taas Striken kanssa.Strike oli karsinassaan. Se oli aivan innoissaan mitä päivällä tulee tapahtumaan. Sen silmät olivat iloiset ja se steppaili karsinassa. Nauroin, koska Striken hampaat vilahtelivat, kun alahuuli liikkui. Strike oli aivan kuin olisi hymyillyt. Harjasin Striken nopeasti. Putsasin kaviot myöskin huolellisesti. Laitoin satulan ja kiristin satulavyön. Kutittelin Strikeä ja laitoin nopeasti kuolaimet sen suuhun. Vein Striken maastoon ja esteille. Laskin jalustimet ja nousin selkään. Selässä minun piti yksin säätää jalustimet. Kun olin valmis, Strike meni hienosti käyntiä, eikä kiihdyttänyt. Olimme menneet käyntiä jonkin aikaa, joten annoin pohkeita, ja hetken kuluttua Strike meni ravia. Menimme sitäkin jonkun verran ja lähdimme laukkaamaan. Menimme aika isoja esteitä hetken kuluttua, kunhan Strike suostui siihen. Strike hyppäsi hienosti. Olimme menneet kaikki esteet kaksi kertaa. Jäähdyttelimme vähän aikaa käynnissä ja ravissa. (lopuksi käynnissä) Pysähdyimme. Laskeuduin alas selästä ja otin ohjat. Vein Striken tallille. Taputin sitä pari kertaa ja sanoin:
-Hyvin menty tyttö, hyvä... Strike hirnui, kun otin siltä suitset pois. Otin satulankin ja vein sen pois. Menin pesemään kuolaimet ja vein nekin pois. Harjasin Striken pikaisesti ja putsasin kaviot. Vein harjapakin takaisin ja lähdin kotiin rauhallisin mielin.


PS. Sori ku tästä tuli näni lyhyt mutta enempää en jaksanu kirjottaa... väsyttää niiiin paljon ja niskat menee... :S

Vastaus:
Mukava kertomus. Saat 25v€

Chilli - - 18.01.2008 14:19
Hoitsusi.. Sterren Beeld
Mitäs..? Jatkokertomus alkaa..

Ensimmäistä kertaa!

"Heippa äiti, nähdään illalla!" Huikkasin klo 10.00 kotiovelta. Astuin ulos aamuiseen kylmyyteen. *Ei sentään sada* huokaisin tyytyväisenä. Kaivoin pyöräni autotallista ja lähdin pyöräilemään.
Ajettuani n. 10min, näin edessäni suuren kyltin. *Midnight Sun* tavasin hitaasti kyltistä ja ajoin eteenpäin. Pian näin tallirakennuksen, sekä paljon tarhoja ja kentän. Jätin pyöräni ja lukitsin sen. Avasin tallin oven ja astuin sisään. Vaikka ulkona olikin kylmä, tallissa oli silti viihtyisän lämmintä. Kävelin käytävää pitkin ja tervehdin uteliaita hevosia. 5:stä karsinasta minua tuijotti suloisin ruunikko, mitä olin koskaan nähnyt! Luin nimikyltistä taikasanat: Sterren Beeld.
"Terve söpöläinen! Minä olen uusi hoitajasi. Mitäs siitä tuumaat?" Kysyin ihanalta ruunalta. Sere katsoi minua pää kallellaan. Hihitin itsekseni. Jaahas. Mistä löytyisi hoitotarvikkeet? Lähdin epämääräisesti suunnistamaan tallissa. Yhtäkkiä meinasin törmätä oveen. Karsinasta astui ulos tyttö, joka esitteli itsensä Paulaksi. Kerroin nimeni ja kysyin, mistä löytäisin varusteet. Paula näytti minulle. Kiitin häntä ja otin Seren harjat. Palasin ruunan karsinalle ja tervehdin sitä. Sere puhalsi käteeni ja minä otin kumisuan. Pyörittelyn jälkeen harjasin kummatkin puolet. Aina välillä Sere kääntyi katsomaan, mitä kummaa oikein teen. Lopuksi puhdistin kaviot, selvitin jouhet ja puhdistin pään. Koko hoidon ajan Sere oli todella kiltisti. Vein harjat pois. Laitoin Serelle riimun, johon olin kiinnittänyt riimunnarun. Avasin oven ja lähdin taluttamaan Sereä kohti tarhoja. Ruuna heitteli päätään ja hyppi sinne tänne. Minua vain nauratti, koska rakastan ns. hölmöjä hevosia. Päästin Seren tarhaan ja se laukkasi innoissaan. *Ensi kerralla otan kameran mukaan* päätin.
Palasin talliin ja hain karsinanputsaus välineet. JATKUU...

Vastaus:
Odotan jatkoa innolla :)

annukka - - 17.01.2008 17:11
Hoitsusi.. innu,capa ja reku
Mitäs..? Hoitamassa pitkästä aikaa

loma oli ohi ja työ tallilla jatkui.oli ilo nähdä innu,capa ja reku kun astui talliin.
-hei poika,sanoin ja silitin rekua turvasta.
tänään teeppe pitkän lenkin.harjasin rekua pitkään ja laitoin varusteet.katsoin kelloa:hoitamiseen oli mennyt 1 1/2 tuntia.vein rekun ulos ja lähdin selässä eteen päin.menimme kentälle ja teimme lämmittelyt.lähdimme raviin ja menimme voltteja hiljensin ja menimme puomeja.teimme käännöksiä ja pohkeen väistöjä.kun olimme lämmenneet molemmat koitimme laukkaa.se onnistui malikkaasti eikä reku pistänyt vastaan.menimme ravissa n.4 kierrosta ja lopulta nousin selästä.taputin rekua ja annoin sille leivän palan kiitokseksi.vein rekun talliin ja eri karsinaan.otin varusteet pois ja aloin käydä karsinan kimppuun.työ tuntui hassulta tauon jälkeen.siksi kai hengästyinkin kun en ollut tehnyt sitä pitkään aikaan.laitoin rekun sen karsinaan.menin seuraavaksi innun luo.
-hieno tyttö hyvä,sanoin ja annoin sille sokerin.menin karsinaan ja aloin harjata.taputtelin sitä ja juttelin sille.laitoin varusteet ja lähdimme ulos.mekin menimme kentälle ja teimme samat lämmittelyt.me ravasimme ja teimme hauskan puomi radan jonka innu suoritti virheettömästi.menimme laukkaa ja pari kierrosta ravia.taputin innua ja nousin alas satulasta.vein innunkin sisälle ja aloin työstää sen karsinaa.sain työn valmiiksi nopeampaa kuin rekun karsinan kanssa.vein innun sen karsinaan ja poistin varusteet.menin capan luo ja sanoin sillekkin
-hyvä poika.
harjasoin sen ja annoin sokerin.laitoin sille varusteet ja menimme kentälle.menimme myös samat lämmittelyt ja koeilimme puomi rataa.se meni hienosti lukuun ottamatta yhtä puomia jota capa ei olisi halunnut ylittää.nostin laukan ja se oli ihanan pomppivaista.menimme voltteja ja taputin capaa koska se teki kaiken hyvin.laskeuduin alas satulasta ja vein capan sen karsinaan.näytti että karsina oli juuri putsattu joten säästyin siltä vaivalta.sain työni valmiiksi ja lähdin kotiinp.s:olen todella pahoillani lyhyestä kertomuksesta mutta se johtuu vain kovasta kiireestä on ollut koulu ja paljon läksyjä tänään on myös yksi harrastus mihin pitää lähteä.olen pahoillani

Vastaus:
Saat 38v€ :)

heini - - 17.01.2008 16:58
Hoitsusi.. lively star
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

menin livelyn luokse.se söi siellä.hain harjat.harjasin livelyn ja putsasin kaviot.otin kamat ja laitoin satulan livelylle.pistin sille suitset päälle ja lähdin ratsastamaan. hyvin meni. tulin takaisin ja otin suitset pois.otin satulankin ja jätin ne lähelle. harjasin livelyn. ulkona ei ollut kostea ilma joten kaviot eivät olleet likaiset.vein harjat pois ja pesin satulan.pesin suitset ja vein molemmat pois.lähdin kotiin iloisena.ihanaa oli.

Vastaus:
Käytä enemmän adjektiivejä ja yritä kertoa paljon. Saat 5v€ :)

Sanna - - 16.01.2008 09:29
Hoitsusi.. Cinderella, Coctanza ja Little Memory
Mitäs..? ..Jatkokertomus jatkuu..

Halusin mennä koulua. Hevosilla. En ollut päättänyt vielä, menenkö Coctalla vai päästänkö Memoryn lomalta ja menen sillä. Halusin mennä Memorylla. Menin talliin ja Memory seisoi aivan yksin siellä, kukaan ei ollut sen kaverina. Kurkistin toisiin karsinoihin, mutta siellä ei ollut ketään. Otin riimun läheisestä koukusta kouraani, ja avasin pilttuun oven. Memory katsahti minuun ja alkoi pyöriä hirveän lujaa. Karsina kävi koko ajan ahtaammaksi ja lopulta en enää mahtunut sinne. Memory litisti minut seinää vasten, ja kesti, kunnes pääsin ulos karsinasta.
-Memory, sinä olet varmaan huonolla tuulella. Minulta meni äsken varmasti ilmat pihalle, sanoin Memorylle vakavan näköisenä, vaikka tisinkin antavan hänelle anteeksi, koska se näytti siltä sen jälkeen. Silitin pehmeästi Memoryn loimea, mutta kuitenkin niin, että Memory tuntisi sen. Otin loimen pois Memorylta ja nostin sen oveen roikkumaan. Hain ripeästi harjat ja harjasin Memoryn. Tällä kertaa se ei ollut huonolla päällä. Kun olin harjannut sen kaulasta jalkoihin, oli kavioiden vuoro. Näytin Memorylle nopeasti kaviokoukkua ja toinen etujalka nousi ylös. Otin sen käteeni ja putsasin suurimmat liat. Otin takajalan ja puhdistin siitäkin liat. Tällä tavoin puhdistin kaikki kaviot. Jätin harjapakin siihen ja menin ottamaan tavarat. (eli satulan ja suitset) Nostin kaikilla käsivoimillani satulan Memoryn selkään ja kiristin satulavyön. Se meni toiseen reikään, mutta en saanut sitä kolmanteen. Laitoin sille suitset ja kiristin hihnat. Otin Memoryn ohjat ja kävelytin sen tallipihalle. En kuitenkaan ottanut raippaa. Ulkona satoi kaatamalla ja vein Memoryn maneesiin. Siellä oli kuollut rotta ja Memory pelkäsi sitä vähän. Talutin Memoryn sen luo ja Memory laski päänsä ja nuuski sitä innokkaasti. Kävin ottamassa talikon ja heitin rotan pihalle. Siellä ei kuitenkaan ukkostanut, ei talvella. Kaikkialla oli pimeää. Paitsi maneesissa. Vein Memoryn keskelle ja nousin selkään. Menimme sittenkin tavallista. (eli käyntiä ja ravia, ei laukkaa) Menimme käyntiä suunnilleen puoli tuntia ja annoin pohkeita raviin. Memory meni ravia uskollisesti. Kun olimme menneet sitä vartin, jäähdyttelimme vrtin vielä käynnissä. Minä venyttelin ja annoin Memorynkin venytellä, eli annoin sille pitkät ohjat. Laskeuduin satulasta ja löysäsin satulavyön ensimmäiseen reikään. Talutin Memoryn sisälle talliin ja vein sen karsinaan. Otin suitset siltä pois ja laitoin sille riimun. Otin satulankin ja Harjasin Memoryn pikaisesti. Annoin sille suukon kaulalle ja vein harjapakin takaisin. Vein samalla satulankin. Menin pesemään kuolaimet ja vein nekin takaisin. Menin vielä silittämään Memorya. Se oli ihana päivä aamusta lähtien. Katselin vielä kotini ikkunasta talliin. Näin Memoryn karsinan ikkunan ja se kurkisti minuun päin. Katselin sadekuuroa iloisena ja haaveilin, että Memory olisi oma ponini.

Vastaus:
Odotan jatkoa innolla

Sanna - - 15.01.2008 16:39
Hoitsusi.. Cinderella, Coctanza ja Little Memory
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

(tää ei kuulu jatkokertomukseen)

Äitini oli pyytänyt lomaa koulusta, jotta ehtisin hoitaa heppojani. Minun mielestä se oli mukavaa, sillä rakastan hevosia. Lähdin kahdeksalta tallille ja menin katsomaan, kenellä oikein ratsastaisin. Menin Hoitajien huoneeseen ja etsin kaappini. Se oli lähellä toimistopöytää. Ajattelin meneväni Coctalla, kenelläs muullakaan. Cindi oli haavoittunut ja Memory oli lomalla. Kaapissani oli tavaroitani, ja kaappi piti siitä huolen, etteivät tavarani katoa muiden näppeihin. Menin Tarhalle ja katselin kauniita maisemia. Minulle tuli kuva mieleen, ja ajattelin kaikki peilikuvana. Katselin pimeää taivasta, kukaan ei ollut vielä tallilla. Kukaan paitsi minä. Laahustin väsyneenä talliin. mutta piristyin heti, koska tallin ovi oli kiinni.
-Mitä ihmettä? Äskenhän olin vielä hoitajien huoneessa ja nyt ovi on lukossa... Mitä kummaa?... Ihmettelin.
-Minä sen pistin kiinni, koska ajattelin, että et mene enää talliin, sanoi lempeä ääni takanani. Se oli äiti.
-Voitko nyt kuitenkin antaa avaimet? Kysyin.
-Juu, tässä. Ole hyvä, äiti sanoi.
-Kiitos, vastasin. Otin avaimen äidin kädestä ja menin tallin ovelle. Työnsin avaimen reikään ja käänsin sitä. (avainta) :) Ovi avautui ja otin avaimen ja annoin sen takaisin äidille. Menin Coctan luo. Se oli karsinassaan. Avasin hiljaa oven ja se hirnahti iloissaan. Sarana natisi ja pelästyin että joku tulisi. Kukaan ei kuullut eikä tullut. Huokaisin helpotuksesta ja silitin Coctan turpaa. Se yritti rynnistää vauhdilla päältäni ulos, mutta työnsin sen nopesti takaisin, koska se oli vahva, ja olisi voinut kaataa minut salamannopeasti.

Lähdin sisälle ja tulin takaisin. Menin hakemaan riimun ja riimunarun. Menin Coctan karsinaan ja venytin kättäni saadakseni riimun Coctan päälle. Näytin varmasti ihan pelleltä. Kun olin saanut riimun Coctalle, (siitä tuli aikamoinen tappelu) napsautin riimunarun kiinni riimuun. Talutin Coctan ulos, ja kun olimme kynnyksellä, kompastuin, ja kaaduin polvilleni. Cocta pysähtyi eteeni, ja jarrutin minkä ehdin, ettei heppa innostuisi jatkamaan matkaansa. Cocta odotteli minua ja yritin nousta seisomaan sinnikkäästi. Pääsin ylös ja vein Coctan maastolenkille. Olimme metsässä ja Cocta nautti kulkea edelläni, koska en päässyt yhtä kovaa. Cocta ihan itse halusi kääntyä takaisin, kun kello oli vasta puoli yhdeksän. Ei, ei se voinut olla. Lähdin yhdeksältä lenkille tänne. Käännyin Coctan perässä ja tämä vain kiihdytti vauhtiaan. Annoin Coctan edestyvän sellaista hyvää vauhtia, joka purkaisi kaiken hänen energiansa.

MYÖHEMMIN...

Olimme tallilla suunnilleen kymmeneltä, sillä hevoseni oli mennyt syömään puskaan aiemmin. Astuin kynnyksen yli, tällä kertaa katsoin jalkojani. Menin Coctan karsinan luo ja menin sinne. Kiersin sen ympäri ja päästin riimunarun riimusta. Otin riimunkin pois ja annoin Coctan syödä kuivaa leipää. Lähdin pihalle ja odottelin siinä leikkien kissani kanssa kolme tuntia. Kissani Misu väsyi ja menin lukemaan hevoskirjaa toimistoon. Siinä kirjassa oli 2017 sivua ja luin sitä monta tuntia, kunnes oli hämärää. Suljin kirjan ja astelin Cindin luo. Annoin sille suukon ja silaisun(silityksen) ja menin Coctan luo. Annoin sillekin pusun ja menin ruunatalliin. Etsin Memoryn ja silittelin sitä. Menin pihalle ja katselin tähtiä, jotka kimmelsivät kauniisti tummalla taivaalla. Kävelin iloisesti ja reippaasti kotiin.

Vastaus:
Mukava kertomus! Saat tästä kertomuksesta 65v€!

Saija & Netta - - 15.01.2008 16:17
Hoitsusi.. Mango Ja Que, Nora
Mitäs..? Hoitamassa pitkästä aikaa

Kävelin koulun jälkeen tallille. Netta tuli mukaani. Juttelimme ja nauroimme keskenämme. Pian olimme tallin pihalla. Kävelimme suoraan talliin. Netta selitti jotain juttua avaruusolioista! Hän näytti kännykällään pari videota joita oli kuvannut YouTubesta. Ne olivat karseita.

Löysimmekin Noran ja Mangon nopeasti omilta paikoiltaan! Haimme harjat. Aloimme harjata hoitsujamme. Mangon karva oli lima klimpeillä. -Hyi Hitsi! kirosin.
-Hei ei se voi harjata itse itseään! Netta sanoi minulle! -Totta! mumisin. Netta oli harjannut Noran nopeasti. -Voin auttaa sinua Mangon harjaamisessa! Netta ehdotti minulle.
-Joo! kiitti! tokaisin.

Pian olimme saaneet Mangonkin harjattua! Sitten haimme kamat. Löysimme tarvitsemamme helposti satulahuoneen seiniin kiinnitetyistä tapeista! Kannoimme kamat..

JATKUU...

Vastaus:
--->

Sanna - - 14.01.2008 20:32
Hoitsusi.. Cinderella, Coctanza ja Little Memory
Mitäs..? ..Jatkokertomus jatkuu..

Menin kouluun ja se kesti viisi tuntia. Pyöräilin kotiin, tein pikapikaa läksyt ja söin välipalan. Ajattelin, että Memory saisi pitää vähän aikaa lomaa. En ollut paljoa mennyt Cindillä, joten päätin tänään mennä sillä. Lähdin ripeästi tallille. Menin Cindin karsinan luokse. Menin sen pilttuun sisä-puolelle ja taputtelin sitä ja puhuin, oliko päiväni kiva, vai ei. Cindi pärskähti nopeasti ja steppaili vähän aikaa ahtaassa karsinassa. Ajattelin osallistua kisoihin, mutta oli muuta tekemistä. Katselin Cindiä vähän aikaa rauhoitellen ja vein sen ulos pilttuusta. Näin, että se ontui aika pahasti, joten menin sisälle, ja soitin...
...eläinlääkärille tietysti!!!
-Haloo? Eläinlääkäri? Kysyin.
-Hevoseni ontuu, ja en tiedä edes syytä.
-OK. Onko se kenties Cindi? Muistan sinut. Eläinlääkäri sanoi.
-Juu, kyllä se on Cindi, mutisin.
-Selvä, tulen tarkistamaan asian.


Vähän ajan päästä eläinlääkärin auto ajoi pihaamme Hevoset nostivat päänsä, nähdäkseen, kuka oikein tuli. Mutta kun ne huomasivat tulijan olleen eläinlääkäri, jatkoivat hommiaan. Kutsuin eläinlääkärin tammatalliin. Hän yllättyi nähdessään Cindin niin pirteänä. Mieleeni tuli kauheita kokemuksia Cindin suhteen mutta ne kaikkosivat välittömästi, sillä eläinlääkäri vei Cindin ulos.
-Kyllä, se ontuu. Eläinlääkäri totesi ja jatkoi:
-Milloin huomasit sen?
-Kun tulin tallille, vastasin. Eläinlääkäri tutki kaviota ja Cindi luimisteli. Toivoin, ettei sillä olisi mitään vakavaa asiaa.
-Sillä on sädemätää, eläinlääkäri tokaisi huokaisten.
-Se ärsyttää ilmeisesti Cindiä, sanoin.
-Niinpä, mutta se on hoidettavissa. Annan salvaa, jota voi sivellä kavioon. Kerro sitten, kun se ei enää onnu, eläinlääkäri sanoi nopeasti, mutta kuuluvasti, aivan kuin se olisi halunnut, että koko kaupunki tietää asiat.
-Ööh... Juu, sain sanotuksi. Sivelsin heti salvaa kavioon. Tein sen niin huolellisesti kuin pystyin. Tiesin, että asia olisi voinut muuttua vakavemmaksi, jos en olisi soittanut eläinlääkärille.
-Aina sinulle tapahtuu jotin. Ei kenellekkään muulle, sanoin Cindille, kun se söi heinää karsinassaan.

Vastaus:
--->>

Henna - - 14.01.2008 19:58
Hoitsusi.. Strike Tibet
Mitäs..? Esteita tälläkertaa..

Ajattelin mennä maasto esteille. Menin Striken tarhan luokse ja se söi siellä heinää itsekseen. Menin napsauttamaan riimunarun Striken riimuun ja vein sen hoitopuomiin kiinni. Hain harjat ja otin Strikeltä loimen pois ja aloin harjaamaan sitä. En harjannut pitkään, joten Strike ei nukahtanut. Nostin toisen etu kavion ja sehän lähti pois kädestäni heti kun nostin sen. Sain kuitenkin kaikki kaviot nopeasti puhdistettua.Hain kamat. Laitoin satulan ja tarkastin, että se oli sopivan tiukalla ja löysällä. Laitoin suitset, mutta se ei onnistunut. Kutitin Strikeä ja sain kuolaimet sille suuhun. Otin sen irti puomista ja vein sen maastoteille esteille. Nousin selkään ja annoin pohkeita. En ottanut mukaani raippaa. Kun olimme menneet käyntiä vartin, siirryimme raviin, mutta emme kovaan. Olimme menneet sitä kaksikymmentä minuuttia, halusin nostaa laukan ja Strike vastasi apuihin hienosti. Olimme menneet sitä jonkin aikaa ja menimme esteille. Menimme ensin aika keskikokoisen esteen ja Strike hyppäsi ihanan pehmeästi. Menimme toisen esteen, ja sekin meni hienosti. Kaikki esteet olivat hyvän kokoisia ja Strike hyppäsi KAIKKI esteet tosi hienosti ja taitavasti. Vedin pikkuisen ohjista ja Strike siirtyi askeleillaan raviin. Siirryimme vielä käyntiin ja menimme jäähdyttelyä pari minuuttia. Otin stopin ja laskeuduin satulasta. Nostin jalustimet ja otin ohjat kaulalta. Vein Striken tallille ja puomiin kiinni. Otin siltä suitset pois ja laitoin sille riimun. Otin aika nopeasti, mutta huolellisesti satulan ja harjasin Striken. Maapinta oli kovaa, ei ollut juurikaan lunta, joten kaviot eivät olleet likaiset. Laitoin Strikelle loimen ja vein sen tarhaan. Se nelisti heinäkasaa päin suoraan. Vein harjat pois ja vein kamat sisälle. Pesin satulan ja otin satulahuovan pois satulasta. Pesin suitset ja kuolaimet ja vein ne paikoilleen. (kuivasin ne kuitenkin, etteivät ne jäätyisi) Laitoin satulahuovan takaisin satulaan kiinni.

Menin karsinan luo ja vein lannat, mullat, ja muut karsinassa olevat (lattialla) maaperät. (no, en oikein tiedä, kuuluuko lannat maaperään :) ) Pesin karsinan oven, seinät ja ikkunan harjalla. Otin ikkunasta oikeastaan hämähäkinverkot pois. :) Laitoin tilalle heinää, ja multaa. Laitoin porkkanan, pari ruokakuppiin ja menin ulos. Kuljin Striken tarhan ohi ja muistelin tätä ihanaa päivää sen kanssa. Illalla luin hevoshulluille tarkoitettua kirjaa, ja sen päähenkilö oli ihan Striken näköinen ja rotuinen hevonen...

Vastaus:
Kiva kertomus. Saat tästä kertomuksesta 35v€!

1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 43