Hoitoviekku

Hoito vieraskirja

Tänne hoitajat kirjoittavat hoitokertomuksensa. Tänne ei kirjoiteta muuta! Käviät eivät saa tänne kirjoittaa!

Pääsivu   |   Kirjoita Vieraskirjaan
<< Edellinen sivu  |  Sivu 16 / 43   Viestit: 301 - 320 / 842  |  Seuraava sivu >>

Cecka - - 13.01.2008 15:56
Hoitsusi.. Alove Charity
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

Jälleen vain hoitelemaan ^^ Astelin tallille iloisesti koska ainahan on mukava nähdä ihana Alove<33 Tiesin myös että se iloitsisi tulevista kisoista.. ajattelin että sitä pitäisi treenata, mutta sitten muistinkin että Alove on estetykki, sehän rakastaa esteitä! Se osaa kaiken muutenkin joten ei sitä tarvitse treenata. Ajatuksissani kävelin karsinalle ja avasin oven. Alove oli karsinan nurkassa eikä tullut tervehtimään. Kun astelin eteenpäin se alkoi potkimaan.. väistin äkkiä ja sanoin:

- Alove, mikä nyt on? etkö muista minua?

Alove pärskähti. Se pukkasi päällään. Siitä tiesin että kyllä se minut muisti eikä tarkoittanut pahaa.
- Sinulla on varmaankin vain joku huono päivä, minä sanoin.
Alove pärskähti jälleen. Vasta sen jälkeen ajattelin että se vain halusi pelleillä..
- Pelleilyt saavat nyt riittää, en halua että potkit minua!
Alove pukkasi jälleen päällään ja näytti katuvalta. Ehkä se tosiaan vain oli pelleillyt. En ollut koskaan ajatellut että Alove on ori.. Siispä se on villimpi ja vahvempikin.. No, se siitä..
Vasta sitten katsoin Alovea. Hyppäsin melkein pystyyn kun näin miten kurainen se oli! Kura oli jopa jäänyt kiinni sen karvaan! Otin heti piikkisuan käteeni ja aloin harjata. Huomasin pian että kura oli "hilseilevää" joten se lähti heti pois kun vähän harjasin. Harjasin myös kumisualla. Ihmettelin mikseivät Aloven jalat olleet yhtään kuraiset.. Harjasin kuitenkin jalat ja putsasin kaviot. Alove ei nostanut takajalkojaan enkä saanut kavioita putsattua! - Mikä sillä nyt on?
No, ei varmaan mitään vakavaa.. huomenna sen näkee.
Aloin taas selvitellä häntäjouhia.. hirveä homma! Se vei kauan aikaa koska Aloven häntä oli täynnä kuraa ja kaikkea muuta! Turvauduin jopa pari kertaa pehmeään harjaan.. En olisi sen jälkeen enää millään jaksanut pestä varusteita mutta loppujen lopuksi pesin niitäkin vähän.. Pesin satulankin nyt kunnolla..
Kun olin perusjutut tehnyt jäin vain puhelemaan Alovelle sen karsinaan.

Vastaus:
Olikos tämä jatkokertomus??? Jos ei ollut niin saat tästä kertomuksesta 25v€ :]

Sanna - - 13.01.2008 11:42
Hoitsusi.. Cinderella, Coctanza ja Little Memory
Mitäs..? Jatkokertomus alkaa..

Tulin varhain aamulla tallille ja lunta oli paljon. Menin Coctan luokse ja silitin sen lapaa. Laitoin Coctalle riimun ja riimunarun ja vein sen ulos. Kävelytin Coctaa tallipihalla vajaa viisitoista minuuttia ja vein sen tarhaan. Annoin Coctalle vähän heinää ja lähdin talliin. Olin huomannut aikaisemmin, että Coctan karsina on likainen ja siellä ei ollut ruokaa. Muistelin kuitenkin, kun annoin sille eilen porkkanaa.
-Cocta-parka, se on ollut yöllä varmasti nälissään, puhuin itsekseni. Otin kaikki mudat, kakat mullat ja roskat pois Coctan karsinasta ja vein kakat, mullat ja mudat lantalaan. Otin roskat kouraani ja vein ne roskikseen. Hain vesiletkun ja pesin karsinan. Otin pesuharjat ja hinkkasin seinät ja oven kirkkaiksi. Pesin ruokakupin aika puhtaaksi. (tai siis niin puhtaaksi kuin sain) Hain multaa, ja heinää ja laitoin ne karsinaan. Laitoin ruokakuppiin leipää ja vähän porkkanaa.
-Ihanan näköistä! Ennen tämä karsina oli sikolätti. Nyt sen on puhdas! Kiljahdin riemuissani. Hain Coctan takaisin ja vein sen putipuhtaaseen karsinaan, missä oli nyt ruokaa paljon! Ehkä liikaakin. Otin Coctalta riimun ja vein sen paikoilleen. Ajattelin, miltä se äsken näytti, kun Cocta nelisti iloisesti ulkona tarhassaan Cindin kanssa. Cindi oli ulkona, minulla oli tilaisuus puhdistaa sen karsina. Lähdin kotiin, mutta tulin takaisin mukanani ratsastusvaatteet. Vein ne talliin ja Menin Cindin luo. Vihelsin sille ja se ravasi luokseni tarhan toisesta päästä. Otin sen kiinni ja vein sen karsinaan. Kun lähdin hakemaan harjoja, ne olivat eri paikassa. Tulin takaisin ja Cindi havahtui pystyyn. Laskin harjat maahan ja menin rauhoittelemaan Cindiä. Cindi rauhoittui ja seisoi paikallaan. Otin Cindiltä loimen pois ja Tarkastin että Cindillä voi ratsastaa. Kyllä sillä voi. Aloin harjata Cindiä ja se pärskähti kova-äänisesti.
-Haluat vain huomiota, sanoin Cindille hihittäen. Kun olin saanut Cindin harjattua kunnolla, otin kaviokoukun. Putsasin kaviot ja vein harjapakin takaisin. Otin kamat mukaani. Laitoin Cindille satulan, ja tällä kertaa se meni hienosti, sillä olin tottunut pullisteluun, mutta Cindi pullisteli ihan vähän satulavyöta kiristäessäni. Nyt muistin ulkoa, ketkä hoitsuni pullistelivat ja ketkä ei. Laitoin Cindille suitset ja se näytti suloisesta, koska luoaimissa oli kumitutit. Vein Cindin ulos ja puin päälleni ratsatusvaatteet. Laskin jalustimet ja nostin ohjat kaulalle. Nousin selkään ja lähdimme maastoon. Lämmittelin ravia varten käynnissä. Olimme menneet käyntiä kaksikymmentä minuuttia ja annoin pohkeita. Cindi siirtyi raviin. Kevensin vähän aikaa ja sitten laskeuduin satulaan, enkä keventänyt. Cindi käänsi korviaan taaksepäin, kuullakseen antamiani ohjeita. Siirryimme laukkaan ja menimme sitä kymmenen minuuttia. Menimme ravia ja käännyimme takaisin tallille. Halusin Cindin menevän kiitolaukkaa ja sehän lähti kuin nuoli. Kun olimme tallilla, siirryin raviin, sitten käyntiin. Lopulta pysähdyimme. Laskeuduin satulasta ja taputin Cindiä päähän. Nostin jalustimet ylös ja otin ohjat. Vein Cindin takaisin karsinaan ja otin suitset pois. Otin satulan pois ja vein sen takaisin paikoilleen. Pesin kuolaimet ja vein suitset pois. Otin vettä sankoon ja sienen. Pesin Cindin hikiset läikät valkoisessa karvassa ja aloin harjata koko ruumiin. Putsasin kaviot ja laitoin Cindille loimen. Vein harjat, sienen ja veden pois ja kävelin kotiin rauhallisin mielin.


Vastaus:
Tulitko kiitolaukkaa tallille asti?? Voisit "jäähdytellä" vähän enemmän. Muuten ihan mukava alku. Rahat jatko-osassa.

AmAnDa - - 12.01.2008 19:52
Hoitsusi.. Power, Bobo, Max ja Antti
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

Nyt sain sitten tarinan valmiiksi! Lisäsin tarinan alun, jonka olen jo kerran lähettänyt, tähänkin viestiin, Sillä ajattelin että teidä on helpompi lukea kirjoitusta joka koko tarina, eikä vain pätkä siitä! Eli tässä on koko tarina, unohtakaa se minkä olen jo kerran lähettänyt!


Kävelin tallille iloisena, Oli satanut lunta, ja sitä oli tullut ihan kunnolla! Lunta oli maassa 15-20cm!
”Tänään on ihan pakko mennä maastoon, Bobolla” Tokaisin kun saavuin tallille. Tallipihalla oli kavionjälkiä siellä sun täällä, ja kaikkialla oli ensimmäistä kertaa kunnolla Talvi! Avasin tallin oven, ja näin tallin täynnä iloisia hoitajia, ja olipa tallilla myös Miley, yksi tallin omistajista.
”Moi kaikille!” Hihkaisin, ja sitten lisäsin kysymyksen:
”Onks Kataa näkyny??”
”Eipä ole ei, kyllä Kata vielä tänään tänne tupsahtaa, Usko pois!” Miley sanoi. Näykkäsin vastaukseksi, ja jatkoin matkaani Saman tien Hoitajien huoneeseen. Otin Jokaisen hevosen harjapakista pölyharjan, ja Nappasin Antin kaviokoukun yleiseen käyttöön. Kävelin Ensimmäisenä Antin karsinalle.

”mitä mun poika?” Kysyin lempeästi Antin rynnätessä ovelle. Silitin sen turpaa hellästi, ja avasin hitaasti karsinan oven. Antti koetti tunkea ulos karsinastaan, mutta työnsin sitä ryntäistä takaisin sisään.
”Hei, ei sun kuulu täällä ensimmäisenä karata!” Tokaisin, ja salpasin oven jälkeeni. Antti ei ollut pahemmin likainen, yksi isompi pissaläikkä näkyi sen vasemmalla puolella lautasella. En edes koettanut pahemmin jynssätä pissaläikkää pois, vaan Harjasin Antin kokonaan, ja sitten putsasin sen kaviot. Antti ei ollut oikein halukas nostamaan kaviota, vaikka normaalisti oli meidän yhteinen leikki!!
”Mikä vaivaa poju?? Etkö ole oikein kotiutunu vielä..? Kyllä mä sua ymmärrän, pikkunen raasu sä vaan oot..” Puhelin hiljaa Antille ja silitin sitä hellästi ja rauhoittavasti kaulasta.
”otetaanko nyt ne kaviot, ja ollaan ihan kiltisti?” Kysyin leikilläni antilta, ja painoin kaviokoukun sen jalkaa vasten. Antti nosti kavionsa hienosti, ja harjasin sieltä varovaisesti enimmät liat pois.

Kun olin Antin harjauksen hoitanut, laitoin sille riimun päähän, ja napsautin riimuun kiinni Riimunnarun. Talutin Antin reippaasti ulos karsinasta ja lähdin sen kanssa ulos. Astuimme ulos tallin ovesta, ja Antti seisahtui katselemaan uusia tuttavuuksia, tarhoissa olevia hevosia.
”Nii-in, nyt ollaan uudella tallilla.” Tokaisin ja vedin kevyesti Riimunnarusta Antin liikkeelle. Kävelin kohti metsää, ja silloin Antti tajusi että ollaan menossa maastoon! Pieni oripoika reippaasti askeltaan ja käveli välillä jopa minun edelläni!
”Hassu poika, Hidasta vähän!” Naurahdin ja pidätin narusta. Anti katsahti minuun, kuin kysyäkseen mitä minä meinaan, hidastaa vai?!
”pikku hömppä..” Hymähdin ja suuntasin lyhyelle maastopolulle. Kävelimme rauhallista maastotietä, vähän kuin pururataa pitkin metsässä. Antti meni reippaasti ja pian nostatinkin ravin. Kun Antti ravaa, saa ihan kunnolla juosta narunperässä, jos koettaa pysyä mukana! Nimpä menimme Antille rauhallista hölkkää ja minulle vauhdikasta juoksua, Pitkin idyllistä Metsätietä. Pian minun oli pakko siirtää Antti raviin, olisin läkähtynyt pidemmästä juoksusta!
”huoh, Antti, oota, hetki. Pruut, Käynti!” Puhelin Antille hengästyneenä. Ori tempaisi päätään hieman, ja koetti jatkaa ravia. Ihme, onhan Antti mammanpoika! Pidin vastaan narun toisessa päässä, ja Antti tyytyi osaansa, kävelijäksi. Kävelimme rauhallisesti Lenkin loppuun, ja pian saavuimme takaisin tallille. Vein Antin talliin, ja harjasin sen vielä pikaisesti. Sitten Matka jatkui seuraavan ponin luo.

”Mitä mun poika? Oma rakas kilpakumppani?” Puhelin rauhoittavasti Bobolle, jonka luo olin mennyt antin jälkeen. Bobo ei ollut vieläkään asettunut uudelle tallille, se pyöri hermostuneena, ja vilkuili ympärilleen koko ajan.
”Noh, kyllä sä pian asetut, ja sit oot täällä uudessa ihanassa paikassa kun kotonas!” Rohkaisin Boboa ja harjasin sen perusteellisesti. En Vienyt Boboa lenkille, enkä edes mennyt ratsastamaan, sillä halusin että se tottuu mahdollisimman nopeasti tänne Midnight Suniin. Niinpä harjattuani hermostuneen ponini, annoin sille porkkanan ja lähdin Maxin luo. Max ryntäsi ovelle mustasukkaisena ja kolisti ovea minkä kerkesi!
”Kyllä mä tulen!” Komensin Maxia ja työnsin kauemmas ovelta. Pujahdin karsinaan sisälle, ja Max törkkäsi päänsä kainalooni, ja tuhisi onnellisena. Se kuulosti tyytyväiseltä Kanilta!
”Max hei, sä oot Poni, etkä Jänis!” Nauroin ja hellästi irrottauduin Maxista. Max oli pakahtumaisillaan onnesta kun rupesin harjaamaan ponia. Harjasin Maxin vain pikaisesti, se oli puhdas, jos ei lasketa paria heinänkortta sen harjassa ja muutamaa takkua hännässä. Selvitin Maxin hännän ensin, ja sitten putsasin sen harjan. Selvitin Harjan vielä, vaikka ei siinä mitään hommaa olisi edes ollut. Menin ulos karsinasta, ja nappasin naulassa roikkuvan riimunnarun. Menin takaisin karsinaan ja otin hösläävän pikkuponin ulos karsinasta. Max pyöri ympäriinsä kun talutin sitä harjaus/hoito puomille. Kiinnitin Maxin hoitopuomiin, ja hain sen varusteet. Satuloin Maxin ongelmitta, ja laitoin nopeasti mutta tarkasti omat varusteet kuntoon. Kypärä päähän, turvatiivi niskaan ja menoksi!
Talutin reipasta Maxia kohti maneesia. Tänään harjoittelisimme selkäännousua ja pidätettä selästä käsin. Saavuimme maneesille, ja se oli onnekseni tyhjä. Vein Maxin seisomaan kartoon, ja poni pomppi sinne tänne innostuksen vallassa.
”Noh! Pysyhän nyt paikallas!” Nauroin ja komensin samaan aikaan.
”oot ihan hassu!” Naurahdin vielä, ja nousin sitten Maxin selkään. Max seisoi jännityneenä keskellä kenttää, ja odotti apujani. Liikautin oikeaa pohjettani, ja Max väisti sitä valtavalla loikalla vasemalle!
”Oho! Sä opitkin viimeks tän pohkeenväistämisen aika hyvin vai?!” Nauroin hemmentyneenä. Olimme vasta pari kertaa harjoitelleet että painetta tulee väistää. Nyt Max loikkasikin vauhdilla kun vain liikautin jalkaani!! Painoin hyvin hyvin hiljaa pohkeeni sen kylkiin, ja Max ampaisi eteenpäin kuin taikaiskun saanut! Hiljensin kevyellä otteella Maxin käyntiin, ja sitten seis. Max pysähtyi tasajaloin, ja pärskähti. Kehuin Maxia annoin sille vähän ohjaa. Max seisoi Aloillaan. Pyysin Maxia Pohkeillani käyntiin, ja nyt pieni ponini siirtyi kaulakaarella eteenpäinpyrkivään käyntiin. kehuin heti maxia ja pyysin sitten sitä pysähtymään. Max seisahtui nätisti tasajaloin. Teimme tälläistä harjoitusta noin vartin vielä, ja sitten lopetin. Ohjasin Maxin kaartoon, ja laskeuduin varovasti alas sen selästä.
”Hieno poika! Hieno, Hieno, hieno, hieno Poika!!!” Kehuin hulluna Maxia ja syötin sille Babyporkkanan toisensa perään. Lopulta löysäsin satulavyötä ja lähdin taluttamaan Maxia takaisin Talliin. Tallissa otin Maxilta varusteet pois, ja harjasin sen vielä. Max ei ollut hikinen tai mitään, mutta halusin vain tottumuksesta harjata ponia. Kun olin vihdoin harjannut Maxin, Talutin sen karsinaansa, ja jätin Maxin sinne. Lähdin Powerin luo!
”Hjeiips poika!” Sanoin iloisesti ja kävelin Powin luo. Poni luimisti, ja näytti nyrpeää naamaa minulle.
”Tuutkos, Pääset tarhaan, ja siellä on sitä paitsi 20senttii lunta!” Sanoin Powerille, joka rakastaa lunta ja talvea hirmuisesti. Laitoin Powerille riimun päähän, ja liitin siihen vielä ohuen riimunnarun, näyttelyihin tarkoitetun narun. Lähdin viemään Poweria ulos tallista.

”Pow! Lopeta!! Mä tiedän et sä tykkäät lumestaaaa!” Kiljuin kun Power veti minua lumipenkkaan ulkona. Olin viemässä Powiä tarhaan, mutta poni päättikin lähteä ihan jonnekkin muualle!
”okei, lähetään sit kävellen maastoon. mennään se puolkilsaa” Sanoin ja vetäisin Poweirin rinnalleni. Ori lähti innoissaan tepastellen kiemurtelemaan narunpäässä, kun se huomasi että emme olleet menossa tarhaan, vaan maastoon!
”Rauhassa nyt!” Komensin ja nykäisin taas hieman narusta. Metsässä oli kyllä aivan upeaa! Puut notkuivat lumessa, ja polulla meitä ennen ei ollut kävellyt kukaan. Koskematonta lunta, ja idyllinen luminen metsä rakastamansa ponin kanssa.. Ah elämän autuutta.
”juostaan hiukan, mut ihan hiukan!” Sanoin Powerille ja lähdin juoksemaan. Pow siirtyi porhaltavaan raviin, ja oli kaataa minut lumipenkkaan!
”IIK! Hassu rakas poni!” Nauroin ja pidätin kiihtyneen Powerin takaisin käyntiin. Pow pysähtyi ja katsahti minuun pilke silmäkulmassa.
”Mitä sulla on mielessä..?” Kysyin arvaten ponin keksivän pian jotakin hullua. Pow otti viattomasti askeleen lähemmäs minua, ja tökkäisi minut kumoon ojaan! Lensin päistikkaa lumen täyttämään ojaan, ja Power pärskähti iloisesti ja ravasi kauemmas. Naru oli päässyt kädestäni, ja Pow voisi lähteä ihan minne vain! Mutta poni vain seisoi kauempana ja näytti nauravan minulle minun kömpiessäni ojasta.
”Senkin lurjus! Tän mä sulle kostan!” kiljaisin ja lähdin juoksemaan Powia kohti. Power lähti viilettämään eteenpäin, ja aina kun minä hiljensin, sekin hiljensi. leikimme tätä hippaa jonkin aikaa, ja aina Powerin onnistui väistämän otteeni.
”hah! Kyllä mä viel joskus sut saan kiinni!” Uhosin ja kävelin nyt rauhallisena Ponini luo. Pow seisoi paikallaan, ja otin kiinni sen riimunnarusta.
”ja nyt rauhassa kotiin, eikö vain?” Kysyin, mutta Power vaan itsepintaisesti nosti ravin.
”eip eip pikkuinen, nyt mennään kotiin.” Tokaisin ja siirsin pettyneen ponin käyntiin.

Tulimme risteykseen josta voisi jatkaa vielä maastoilua tai palata tallille. Jos jatkaisimme matkaa, me päätyisimme pellolle, ja sieltä paria isompaa polkua takaisin tallille. Siinä menisi kävellen ehkä 45min. Risteyksessä Orini kummaksi, päätin että jatkamme vielä villiä maastoleikkiä! Power valpastui, ja lähti taas kaahotamaan ravissa eteenpäin.
”POWER!” Kiljaisin kun poni kaatoi minut uudestaan lumihankeen! tällä kertaa en päästänyt narusta irti, vaan Poni raahasi minua lumessa noin 10metriä! Kun Power lopulta suvaitsi pysähtyä, kömmin ylös maasta, ja jatkoimme matkaa. Pian edessä aukeni pelto. Power lähti taas ravaamaan, mutta hiljensin vauhdin käyntiin. Silloin päähäni syttyi hullu ajatus! Etsin sopivan kannon, ja sidoin Powerin narun toiselta puolelta kiinni riimun toiselle puolelle. Nyt minulla oli ohjat! Kiipesin kannolta Oriini selkään, ja annoin sille laukapohkeet!

Kiisimme hurjaa vauhtia pellolla, vesi virtasi silmistä, ja olin monta kertaa hilkulla pudota! Meno oli hurjaa, mutta niin täydellistä! Puolessa välissä peltoa rupesin pidättämään Powia, mutta se ei kuunnellut pelkää riimua laisinkaan! Pow vain laukkasi eteenpäin, ja puhkui intoa!
”Pruuuth! Ihan rauhassa! Ravi!” Komensin ja rauhoittelin samanaikaisesti. Huoamsin että Power kuunteli, ja käskin uudestaan:
”Ravi!” Heti sen sanottuani Power laski Tasaiseen mutta kiitävään, kiitoraviin. Luojan kiitos että ponilla on tasaiset askeleet, muuten olisin pudonnut jo monesti alas!
”Kää-yy-y-n-tii!” Koitin komentaa ja pidättää, mutta Power vain jatkoi porhaltamista., Sitten keksin! Käänsin Poweria, ja poni todella kääntyi sinne minne halusin. Rupesin tekemään pientä volttia, ja pian Pow hidasti onnellisena käyntiin pellon laidassa.
”Hyvä poika!!” Hihkuin ja taputin Poniani. Päätin ratsastaa pellolta tallille asti, ja niin teinkin. Menimme loppulenkin rauhallisesti käynnissä.

”AMANDA! MISSÄ SUN KYPÄRÄ ON??!!” Kuulin Miran huutavan kauhistuneena tallipihalta.
”ohops..” Ajattelin mielessäni ja laskeuduin Powin selästä. Irrotin narun riimusta ja talutin Oriini Miran luo.
”Tota.. mun ei pitäny ratsastaa…” Takeltelin ja Mira katsoi minua hurjistuneena.
”Tajuatko miten vaarallista on ratsastaa yksin maastossa ilman kypärää säikyllä ponilla jolla on vain riimu päässä!” Mira lateli.
”Joo, kyl mä tajuun.. mut, hei, Mitään ei tapahtunu ja meil oli tosi hauskaa!” Lisäsin hymyillen. Mirakin hymyili ja lopulta purskahdimme nauruun. Olimme Ponini kanssa yltäpäältä lumessa, ja powin takkuinen karva kiilsi hiestä.
”oottekin menny sitten tarpeeks lujaa ainakin.” Mira sanoi ehkä hieman pisteliäästi. Nyökkäsin ja talutin Dimin talliin. Harjasin Dimin kunnolla ja halasin sitä vielä päätteeksi.
”Ihana olet. Ihana <3”

Kävelin illalla pimeässä tallitietä kohti bussipysäkkiä. Vilkaisin taakseni, ja näin kuinka tallin valot sammuivat yksitellen. Olin hyvin onnellinen, sanoinkuvaamattomalla tavalla. käänsin katseeni taivaalle, ja olin näkevinäni tähtien muodostavan meidän kuvamme, Minun, Powin, Maxin, Bobon ja Antin yhdessä. Hymyilin mielikuvalleni taivaalla, suljin silmäni, ja avasin ne taas. Nyt taivaalla oli vain tavallisia tähtiä. Rakastaisin hevosiani aina, ikuisesti…<3


Vastaus:
Ihana kertomus! :) Saat tästä täydet 100v€ :D

Cecka - - 12.01.2008 16:03
Hoitsusi.. Alove Charity
Mitäs..? Maastoon virkistäytymään.

Tulin tallille hiukan myöhässä.. ajattelin lähteä ratsastelemaan kello 16.00.. tulin 15.40.. tuli aika kiire :D Yritin harjata Aloven kunnolla ja nopeasti.. mutta nyt harjasin vain yhdellä harjalla.. Onneksi Alove ei ollut kurainen, muuten olisi mennyt iäisyys harjata se.. Putsasin nopeasti sen kaviot. Hain satulan ja suitset. Laitoin sille suitset, onneksi Alove otti kuolaimet helposti suuhun eikä siihen mennyt turhaa aikaa. Satulan kanssa oli ongelmia.. Se pullisteli jälleen.. joten satulan kanssa meni siis vähän aikaa.. Talutin Aloven pihalle ja kiristettyäni satulavyön nousin selkään ja säädin jalustimet. Lähdin ratsastelemaan pientä polkua pitkin metsään. Eli menimme maastoon. Ratsastelimme hiljaisuuden vallitessa käyntiä. Vähitellen aloimme ravin kautta laukata. Joku oli rakentanut esteitä maaastoon.. En huomannut niitä.. alkoi pelottaa kun Alove hyppäsi niiden yli.. mutta pelkäsin turhaan. Alove selviytyi niistä leikiten. Vähän esteiden jälkeen tuli postilaatikko.. Alove säikähti kuoliaaksi ja nousi pystyyn.. Pysyin selässä aivan täpärällä.. Loppu matka sujui hyvin ja palasimme tallille. Otin Alovelta varusteet pois kun toin sen karsinaan. Harjasin sen myös perusteellisemmin. Putsasin myös karsinan ja vähän varusteita.

Vastaus:
Voisit kertoa enemmän. Lue vaikka AmAnDan kertomus, ja koeta ottaa vähän mallia siitä :) Saat 10v€

Sanna - - 12.01.2008 09:52
Hoitsusi.. Cinderella, Coctanza ja Little Memory
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

Lähdin aamulla tallille ja menin Coctan luokse. Cocta hirnahti iloisesti, koska emme olleet nähneet toisiamme piiiitkään aikaan.
-Terve! Sanoin Coctalle ja hain harjat. Harjasin Coctaa niin kauan, kunnes se oli putipuhdas. Harjasin pään, mutta se ei sujunut kovin hyvin, mutta jotenkuten kuitenkin. Putsasin kaviot ja vein harjat takaisin ja toin kamat. Ajattelin, että juuri nämä kamat ovat olleet rosvon kynsissä. Laitoin Coctalle satulan ja kiristin satulavyön. Sain sen kuitenkin toiseen reikään, vaikka se olikin vaivalloista. Laitoin suitset ja talutin Coctan ulos. Laskin jalustimet ja nostin ohjat kaulalle. Nousin selkään, ja ohjasin Coctan maneesiin. Menimme suunnilleen vartin käyntiä ja annoin pohkeita. Cocta vastasi hienosti raviin. Memimme kevyttä ravia kaksikymmentä minuuttia ja sanoin:
-Prr... Mennään käyntiä. En kuitenkaan vetänyt ohjista. Cocta meni käyntiin. Menimme lopputunnin käyntiä ja lopetimme tunnin. Nostin jalustimet ja otin ohjat. Talutin Coctan takaisin talliin. Otin siltä suitset pois ja laitoin ne lähelle. Otin satulankin ja pesin Coctan hikiset kohdat. Harjasin sen huolella ja putsasin kaviot. Laitoin sille loimen ja jätin sen yksikseen karsinaan. Lähdin pois ja tulin takaisin porkkanat kädessä. Laitoin ne Coctan ruokakuppiin ja menin pesemään varusteet. Otin suitsista hihnat irti ja pesin ne. (hihnat) Menin pesemään kuolaimet ja kiinnitin hihnat takaisin. Menin kuivaamaan suitset. Vein ne takaisin. Pesin myös satulan ja kuivasin senkin. Vein senkin takaisin. Lähdin kotiin.

Vastaus:
Mukava kertomus :) Saat 15v€ :D

Cecka - - 11.01.2008 15:23
Hoitsusi.. Alove Charity
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

Jäin vielä tallille vähäksi aikaa joten tulin hoitelemaan vielä Alovea :D Ajattelin putsata sen varusteita. Otin harjakorin mukaan ja otin kaikki harjat sieltä pois. Pesin kaikki harjat ja yritin saada niistä pölyn pois. Harjoja oli todella monta joten siinä meni aikaa. Kuitenkin onnistuin harjojen putsaamisessa jotenkin :D Pesin myös kaviokoukun saippualla. Kuivasin harjat ja kaviokoukun pyyhkeellä. Sitten pesin suojat jälleen kerran hieman vahvemmalla saippualla. Käärin myös pintelit auki, ne olivat aivan likaiset. Laitoin pintelit pyykkikoriin suoraan. Kun olin kaikki hoitovälineet pessyt tuli varusteiden aika. Otin suitset ja avasin kaikki remmit. Pesin suitset saippualla ja kuolaimia hinkkasin hammastahnalla. Yritin hieman myös pyyhkiä suitsia kuivemmiksi kun olin ne saippualla pessyt. Kun olin pesuoperaation suorittanut kokosin suitset ja laitoin tarvittavat remmit kiinni. Satulaa pesin hiukan satulasaippualla, se ei ollut niin kamalan likainen. Kun olin enimmät varusteet pessyt, pesin myös harjakopan. Se oli täynnä likaa.. Mutta kyllä kaikki varusteet saatiin laitettua kuntoon.

Vastaus:
Mukava että putsasit Aloven varusteet :) Saat tästä 10v€

Cecka - - 11.01.2008 12:40
Hoitsusi.. Alover Charity
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

Tulin taas vaan hoitelemaan :D Kyllä Alovella varmaankin joku muukin ratsastaa :) Huomenna sitten ratsastan Alovella, sen lupaan :D Tulin Aloven karsinaan ja se jälleen tapansa mukaan tervehti. Sen jalat olivat aivan kurassa joten toin sen käytävälle. Valitsin sopivan letkun ja suihkutin Aloven jalkoihin vettä. Harjasin sen jalat vielä kumisualla ja kuivasin pyyhkeellä. Sitten putsasin sen kaviot punaisella kaviokoukulla. Sen "jalkapohjat" olivat myös aivan mudassa joten suihkutin sinnekkin vettä. Sitten vein Aloven omaan karsinaansa. Nyt aloitin harjaamaan sen koko "vartaloa". Aloitin pölärillä, Alovesta lähti vaikka kuinka paljon pölyä! Sitten jatkoin pehmeällä harjalla. Alove ei ollut "vartalosta" yhtään kurainen eikä märkä. Onneksi. Sain sen siis aivan pian harjattua :D Vein Aloven toiseen karsinaan koska aioin putsata sen karsinan. Hain kottikärryt ja talikon. Aloin sitten hoitelemaan karsinan osuutta ja nostelin lantaa kottikärryihin. Kun se oli valmista lisäsin lisää kuivikkeita. Sitten toin Aloven takaisin omaan karsinaansa. Nyt olin päivän "työt" tehnyt :D

Vastaus:
Mukava kertomus :) Saat tästä 15v€

Cecka - - 10.01.2008 16:55
Hoitsusi.. Alover Charity
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

Nyt tulin siis vain tallille hoitelemaan ihanaa hoitsuani Alovea :) Hoitaminen on enimmäkseen se mun juttu vaikka ratsastaminenkin on tosi ihanaa<33 :D Tervehdin Alovea mutta nyt se ei nostanut karsinasta päätään. Ihmettelin hiukan sillä yleensä se tervehtii. Huomasin kuitenkin pian että se oli niin syömisen "lumoissa" ettei huomannut minua. Sitten kun astuin karsinaan Alove kuitenkin huomasi minut ja pukkasi päällään :) Taputtelin sitä hiukan ja sitten otin pölyharjan käteeni ja aloin harjata perusteellisesti. Sitten harjasin kumisualla ja sitten piikkisualla. Lopuksi harjasin pään pääharjalla. Jalat harjasin kumisualla ja jalkaharjalla. Aloven jalat eivät nyt olleet niin kuraiset. Putsasin tietenkin myös kaviot kaviokoukulla. Aloin selvittää myös Aloven häntäjouhia. Siinä meni aikaa.. mutta ollaanhan me kärsivällisiä :) Harjasin myös harjan hyvin. Kun Alove oli hyvin harjattu jäin sen kanssa vielä karsinaan. Ajattelin putsata karsinan mutta muistinkin että olin tehnyt sen viimeksi. Lähdin sitten pesemään varusteita. Pesin kuolaimet jynssäämällä niitä hammastahnalla koska niihin oli jäänyt pinttynyttä likaa. Pesin myös satulan satulasaippualla. Suojia vain hiukan "kostutin". Menin vielä vähäksi aikaa Aloven luoksi. Sen jälkeen lähdin ulos. :)

Vastaus:
Voisit yrittää kertoa vielä pikkuisen enemmän. Niin saisi hoitokertomuksista vähän enemmän rahaa. Saat tästä nyt kuitenkin 12v€ :)

Katie - - 10.01.2008 15:42
Hoitsusi.. Opal
Mitäs..? Esteita tälläkertaa..

meni talliin ja opalin karsinan luo.
se katsoi minua iloisena.
putsasin kaviot,harjasin sitä,putsasin karsinan ja laitoin opalille kuolaimet ja laitoin satulavyön,ja opal vähän pullisteli...
menimme maneesiin ja siitä menimme ensin käyntiä ja lämmittelimme.sitten aloimme hypätä noin 60 cm:siä esteitä.yksi meni aika huonosti mutta muut hyvin. sitten kiihdytimme laukkaan ja hyppäsimme kaikki esteet monta
kertaa.katsoin kelloa ja huomasin että olin luvannut lähteä uimaan kaverini kanssa.olimme olleet
maneesissa sunnilleen 1 ja puoli
tuntia.hups! olin unohtanut. tuli kiire ja menimme karsinaan ja otin pois kaikki varusteet.putsasin vielä kerran kaviot ja lähdin kotiin.

Vastaus:
Mukava kertomus, mutta voisit yrittää kertoa enemmän. Käytä paljon adjektiivejä. Saat 10v€ :)

Cecka - - 09.01.2008 14:36
Hoitsusi.. Alove Charity
Mitäs..? Esteita tälläkertaa..

Juuh.. Tulin tallille ja menin heti katsomaan Alovea. Se kurkisti iloisesti karsinastaan. Menin karsinaan ja harjasin sen perusteellisesti eri harjoilla joka paikasta. Putsasin kaviot kunnolla. Aloven jalat olivat aivan kurassa joten toin sen käytävälle ja pesin jalat suihkuttamalla niihin vettä. Vein sitten Aloven toisen hevosen karsinaan koska putsasin Aloven karsinan. Sitten aioin lähteä ratsastamaan. Laitoin kuolaimet Alovelle. Tällä kertaa se ei ottanut niitä heti suuhun ja pakeni karsinan takaosaan. Pienen ajan jälkeen kuolaimet olivat kuitenkin suussa. Satulankin kanssa oli ongelmia... pullistelua jälleen :D mutta kyllä se siitä. Laitoin heti satulavyön tarpeeksi tiukalle. Talutin Aloven maneesiin ja nousin selkään. Laitoin jalustimet sopiviksi. Lähdin aluksi kävelemään käyntiä uralla. Vähitellen lähdin ravaamaan puomeja. Muutenkin lämmittelin aluksi koska aioimme hypätä esteitä. Vähitellen lähdimme laukkaamaan ensimmäistä estettä. Esteet olivat 60cm korkeita. Alove hyppäsi kaikki leikiten. Toistimme rataa monta kertaa. Alove ei pudottanut yhtäkään estettä :) Olimme maneesissa noin tunnin ajan, sitten nousin pois selästä ja nostin jalustimet. Talutin Aloven takaisin karsinaan ja sitten riisuin varusteet.

Vastaus:
Saat tästä 18v€. Voisit yrittää kertoa vieläkin enemmän :)

annukka - - 08.01.2008 16:06
Hoitsusi.. innu,capa ja reku

matkasin tallille päin kylmissäni.olin taas pukenut liian vähän.pääsin sisälle ja menin suoraa päätä kaapilleni ja otin itselleni villapaidan.puin sen päälleni ja menin innun luo.
-hei,tyttö!minä sanoin
-tänään otamme siteesi pois...
menin innun karsinan sisälle ja kyykistyin sen jalkojen juureen.rupesin avaamaan sidettä ja jäin samalla odottamaan mitä innu sanoisi.se ei ollut moksiskaan.pian side loppui ja haava pilkotti esiin.se oli parantunut hyvin.haavasta oli jäljellä enää pieni naarmu.nousin ja taputin innua.lähdin karsinasta mutta pysähdyin.käänyin ympäri ja annoin innulle sokeri palan.menin capan luo ja sekin oli haettu sisälle,samoin seku.taputin capaa ja annoin sillekkin sokeri palan ja ryhdyin harjaamaan.tänään capa oli kiukkuisella päällä.se ei olisi millään halunnut nostaa jalkoja ja kun yritin letittää sen harjaa capa yrittikin näykkäistä.sidoin riimun tiukemmalle ja jatkoin.näykkiminen loppui mutta sen tilalle alkoi kaviolla kuopiminen.sain letin valmiiksi ja kuljin rekun luo.sinänsä hauskaa sillä reku oli tänä päivänä aivan toista maata kuin capa.silitin sitä ja annoin sille pusun sen pehmeälle turvalle siarainten väliin.harjasin rekun ja menin innun luo.en ollut vielä harjannut sitä joten ryhdyin hommiin.innu oli tavallisella mielellä.saatuani työn valmiiksi innunkin kohdalta menin capan luo ja vein sen lähimpään tyhjään karsinaan ja aloin puhdistaa sen "koti-koloa".työhön meni n.15minuuttia mutta se tuntui vain 5 minuutilta koska kuuntelin mp3:mosta samaan aikaan.jatkoin työtä rekun karsinassa.rupesin laulamaan ja pian heräsin laulusta kun innu hörähti aivan kuin se olisi laulanut mukana.hörähdys osui malko lailla samaan säveleen.menin työn päätteeksi innun karsinaan ja putsasin senkin.silloin en enää laulanut vaan ainoastaan hyräilin.pyyhin hikeä otsalta ja nojasin talikkooni.vein kottikärryt pois niiden tyhjennyksen jälkeen ja talikon omalle paikalleen.tänään saivat hevoset viettää ansaitun vapaapäivänsä,joten annoin kaikille leivän puolikkaan ja lähdin syömään omia eväitani.söin kovalla halulla ja pian eväänikin loppuivat.pakkasin tavarani ja pistin piponi päähän.menin sanomaan hei hei kaikille hoitsuilleni ja kun viimein sanoin hei innullekkin ja käännyin pois se nappasi piponi omasta päästäni.minä rupesin nauraa räkättämään ja innu tiputti pipon maahan.muiskaisin suukon innulle ja otin piponi maasta.äidin auto kaarsi pihaan ja hyppäsin kyytiin.nauroin hauskaa kokemusta vielä autossakin...

Vastaus:
Mukava kertomus. Saat tästä 25v€ :)

Cecka - - 08.01.2008 14:06
Hoitsusi.. Alover Charity
Mitäs..? Maastoon virkistäytymään.

Tulin tallille ja menin katsomaan heti Alovea :D Se söi parhaillaan omassa karsinassaan. Menin taputtelemaan sitä ja se tunki turpansa naamaani :) Aloin harjaamaan sitä erilaisilla harjoilla ja putsasin kaviot. Alove ei tykännyt kauheasti mahan alta harjatessa.. ehkä se oli vain tämän päivän juttu :D Alove katseli kun toin kuolaimia ja satulaa. Se lopetti syömisen kun astuin karsinaan. Laitoin sille kuolaimet ja ne menivät nyt helposti suuhun. Satulan sain selkään, mutta se pullisteli kamalasti, joten sain satulan juuri ja juuri toiseen reikään. Talutin Aloven ulos ja aloin rehkimään satulavyön kanssa. Kun olin saanut satulan jotenkin hyvin kiristettyä nousin selkään ja säädin jalustimet. Lähdimme maastoon. Meillä meni hyvin, Alove säikkyi hieman yhdessä vaiheessa kun lintu lehahti puskasta lentoon. Se meinasi nousta pystyyn mutta ei kuitenkaan noussut ja pysyin selässä. Menimme aluksi käyntiä, sitten ravia. Pian jo laukkasimmekin niityllä. Alove pukitteli hieman kun oli niin iloinen. Ratsastimme maastossa noin tunnin ja tulimme takaisin. Talutin Aloven karsinaan ja otin varusteet pois. Harjasin sen ja putsasin kaviot ja jalat. Olin vielä vähän aikaa hoitsuni kanssa ja sitten lähdin heti pesemään varusteita :)

Vastaus:
Mukava kertomus. Voisit kuitenkin kertoa vielä vähän enemmän. Saat tästä 15v€ :)

AmAnDa - - 07.01.2008 21:09
Hoitsusi.. Pow, Max, Bobo ja Antti
Mitäs..? Jatkokertomus alkaa..

Kävelin tallille iloisena, Oli satanut lunta, ja sitä oli tullut ihan kunnolla! Lunta oli maassa 15-20cm!
”Tänään on ihan pakko mennä maastoon, Bobolla” Tokaisin kun saavuin tallille. Tallipihalla oli kavionjälkiä siellä sun täällä, ja kaikkialla oli ensimmäistä kertaa kunnolla Talvi! Avasin tallin oven, ja näin tallin täynnä iloisia hoitajia, ja olipa tallilla myös Miley, yksi tallin omistajista.
”Moi kaikille!” Hihkaisin, ja sitten lisäsin kysymyksen:
”Onks Kataa näkyny??”
”Eipä ole ei, kyllä Kata vielä tänään tänne tupsahtaa, Usko pois!” Miley sanoi. Näykkäsin vastaukseksi, ja jatkoin matkaani Saman tien Hoitajien huoneeseen. Otin Jokaisen hevosen harjapakista pölyharjan, ja Nappasin Antin kaviokoukun yleiseen käyttöön. Kävelin Ensimmäisenä Antin karsinalle.

”mitä mun poika?” Kysyin lempeästi Antin rynnätessä ovelle. Silitin sen turpaa hellästi, ja avasin hitaasti karsinan oven. Antti koetti tunkea ulos karsinastaan, mutta työnsin sitä ryntäistä takaisin sisään.
”Hei, ei sun kuulu täällä ensimmäisenä karata!” Tokaisin, ja salpasin oven jälkeeni. Antti ei ollut pahemmin likainen, yksi isompi pissaläikkä näkyi sen Vasemmalla puolella lautasella. En edes koettanut pahemmin jynssätä pissaläikkää pois, vaan Harjasin Antin kokonaan, ja sitten putsasin sen kaviot. Antti ei ollut oikein halukas nostamaan kaviota, vaikka normaalisti oli meidän yhteinen leikki!!
”Mikä vaivaa poju?? Etkö ole oikein kotiutunu vielä..? Kyllä mä sua ymmärrän, pikkunen raasu sä vaan oot..” Puhelin hiljaa Antille ja silitin sitä hellästi ja rauhoittavasti kaulasta.
”otetaanko nyt ne kaviot, ja ollaan ihan kiltisti?” Kysyin leikilläni antilta, ja painoin kaviokoukun sen jalkaa vasten. Antti nosti kavionsa hienosti, ja harjasin sieltä varovaisesti enimmät liat pois.

JATKUU!

ps. Anteeksi että ensimmäinen hoitikseni on heti jatkotarina, en vaan ehdi kirjoittamaan enempää nyt.. Sorry.


Vastaus:
Odotan jatkoa innolla :)

Katie - - 07.01.2008 18:48
Hoitsusi.. Opal
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

ja tietty putsasin karsinan!

Vastaus:
Okei =)

Katie - - 07.01.2008 18:41
Hoitsusi.. Opal
Mitäs..? Maastoon virkistäytymään.

meni ihan hyvin. maastosta Opal näköjään tykkää... ihan kiva,ensimmäiseksi kerraksi...
hoidin Opalia,nosti kaviot kiltisti,ja sitten se vähän ajan päästä kyllästyi.maastossa me ratsastettiin,ja tipuin kerran,tai pari mutta hyvin meni! ostan kai Opalille herkkupalan tai jotain kivaa,kun meni niin hyvin.talutin Opalia maastossa ja hain laitumelta.Vein myös Opalin takaisin laitumelle.Hyvin meni!

//katie

Vastaus:
Voisit kertoa enemmän ja käyttää paljon adjektiivejä. Voisit vaikka lukea jonkun pitkän kertomuksen niin tiedät miten kertomuksen saa pitkäksi :) Mutta saat tästä 6v€ :)

[Nata - - 06.01.2008 20:18
Hoitsusi.. Julius..
Mitäs..? Esteita tälläkertaa..

Tulin tänään ratsastamaan! Katsoin että minut oltiin pantu juliuksen ratsastajaksi! Olin onnellinen.. Menin laittamaan satulaa ja suitsia päähän.. Sitten oli tunnin vuoro.. Julius eka vähän pukitteli.. mutta ei se mitään.. Julius menii perään annossa.. Sitte oli esteiden vuoro.. mentiin eka ravissa.. Hyvin hyppäsi.. Kun oli hypännyt aina esteen jälkeen meni pukki laukkaa.. En tipahtanut.. Mutta sitten lopuksi kun mentiin laukassa hän meni ihanasti! Vähän vielä pukitteli mutta ei haitannut tämä on suloisin hevonen! Julius meni loppu laukat ja ravit hienosti muodossa! Tämä on minun lempi hevonen täällä tallilla! Sitten menin selästä pois.. Hän meinasi nukahtaa siihen.. Menin viemään karsinaan ja riisuin juliuksen.. Harjasin hyvin, Sen jälkeen vein tämän laitumelle, Tämä oli ihana tunti! Minä sanoin opettajalle! Voisiko tämä olla minun vakio hevonen kun tulen tunnille? Kun kaikilla muillakin on vakio hevonen niin voisiko minulla olla tämä julius? Tämä on muutenkin niin kiltti ja ihana hevonen.. Ihan kaikki pikku tytöt ei saa ratsastaa tällä!! Mutta kiitos sinulle opettaja kun pisit tälläisen tunnin!! Ja sitten söin evääni ja lähdin kotia!

Terv. [Nata || Julius || En muistanut tämän oikeaa nimeä.. Mutta kai tiedät mitä tarkoitin? Hyvää illan jatkoa teille!

Kiitos vielä kun annoit minun hoitaa tätä hevosta! Kiitos < 33

Vastaus:
Voisit yrittää kertoa vähän tarkemmin ratsastuksesta ja hoidosta. Saat tästä 10v€ :)

Nea - - 06.01.2008 16:35
Hoitsusi.. Mystic
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

Tulin ensimmäistä kertaa hoitamaam Mysticia. Otin sen kiinni karsinasta ja laitoin käytävälle kiinni. Otin sen harjat ja harjasin sen hyvin. Puhdistin myös kaviot ja Mystic töykkäsi minua selkään. - Lopeta hassu, sanoin. Vein sen harjat pois ja irrotin sen käytävältä. Vein sen tarhaan. Katsoin kun se lähti heti tarhassa kiitolaukkaan ja pukitti iloisesti! Se oli ihana!

- Nea ja Mystic -

Vastaus:
Hyvä ensikertomus, mutta voisit yrittää kertoa vähän enemmän :) Esim. millainen sää on, millainen Mystic on, puhdistitko karsinan ym. Käytä paljon adjektiivejä. Saat tästä 5v€ :)

annukka - - 06.01.2008 16:18
Hoitsusi.. innu,capa ja reku
Mitäs..? ..Jatkokertomus loppuu

...hyppy.reku meni 90cm esteen helposti.se oli huimaa ja meinasin pudota selästä koska en ollut varautunut niin korkeaan hyppyyn kuin reku meni.reku otti kunnolla ylemmäs vaikka ei olisikaan tarvinnut.olin ihan ymmälläni hypyn jälkeen.ravistelin itseni hereille ajatuksistani kun este lähestyi.toinen hyppy meni vielä hienommin,reku ei ottanut toisella kerralla niin paljoa varaa kuin ensimmäisellä.itse asiassa hyppy oli täydellinen ja virheeton.hidastin kevyeeseen raviin ja kiersin esteet sisä puolelta.menin käyntiin ja reku rauhoittui innostuksestaan hieman.menimme kolme kierrosta ja nostimme ravin kautta laukkaan.menin esteet kolme kertaa peräkkäin ja sitten menin laukasta raviin ja ravista käyntiin.reku pärskyi ja tanssi.se oli todella innoissaan.se oli hikeentynyt joten menin niin kauan vain kenttää ympäri käynnissä ja pari volttia minä tein mutta se jäi siihen.nousin rekun selästä ja taputin sitä.sidoin sen vielä kerran kiinni ja korjasin esteet pois.otin ohjat käteeni ja lähdin maiskauttaen viemään rekua talliin.saatuani sen karsinaan rupesin hoitamaan sitä:vedin hien pois ja harjasin sekä putsasin kaviot.katsoin kelloani samalla kun hain rekulle hikiloimea.tuntia oli kulunut 1h ja 15 min.ajattelin että koska jokainen hevonen,paitsi capa jolla ratsastaisin pian myös yhtä kovan tunnin,pitäisin huomenna niillä vapaa päivän.tulin rekun luo hikiloimi mukananoi ja aloin asettamaan sitä rekun ylle.sain pikku-poikani valmiiksi ja suunnistin capan karsinaan.harjasin sen hyvin ja juttelin sille.kavioita putsatessani capa alkoi kaivaa taskuani ja löysi sokeri pussini ja nappasi sieltä itselleen kaksi sokeri palaa.
-homppä,sanoin mutta en voinut olla nauramatta sen hullunkuriselle ilmeelle:molemmat sokeri palat pilkottivat huulien välistä ja capa näytti sanovan:"kyllä minä ne ansaitsin olenhan minä maailman kuulu pikku poni."
taputin sitä kaulalle päätä pudistaen ja lähdin hakemaan satulaa ja suitsia.laitoin ne capan ylle.sain kaikki hyvin ilman kiukuttelua capan päälle mikä oli melkoinen yllätys.vein capan kentälle ja nousin selkään.teimme lämmittelyt ja nostimme ravin.kokeilin pohkeen väistöä ja se onnistui vaikkei ihan täydellisesti.nostin ravin koska olin hijentänyt pohkeen väistön ajaksi.menin kolmikaarista kieurauraa capan kanssa ravissa.lämmittelyt oli tehty ja nostin lakaukan kulman jälkeen.menimme 3 kierrosta ja hiljensin käyntiin.menimme hiukan aikaa käyntiä mutta aloin tehdä ravi spurtteja.tuntia oli kulunut tunti ja sen tunsi jo molemmat.kylmä hiki valui ohimoa pitkin ja kuuma hiki valui capan ryntäillä.menimme keskelle ja nousin satulasta.taputin kapaa ja nnoin sille yhden sokeri palan sen varkaudesta huolimatta.se oli ollut koko päivän kuin herran enkeli joten se ansaitsi pari ylimääräistäkin sokeria.sain sen karsinaan ja harjattua.varusteetkin vein pois ja otin capallekkin hiki loimen.menin rekun luo ja kokeilin sen ihoa ja karvaa.ei enää märkä.otin loimen ja vein rekun ulos.laitettuani loimen paikoilleen aloin rekun karsinan putsaus hommiin.sain työn valmiiksi ja vielä ennätys ajassa vaikka olinkin tehnyt hyvää työtä.menin innun luo ja katsoin sen jalkaa.
-huomenna saat tuon siteen pois,sanoi
laitoin innulle riimun ja lähdin viemään sitäkin ulos.tulin talliin ja putsasin innun karsinan.siinä vei kauemmin.ajattelin tässä ajassa capan jo kuivuneen ja olinkin oikeassa.vein vielä capankin ulos ja putsasin sen karsinan.sain työni valmiiksi ja vielä nopeasti putsasin kaikki varusteet vaikka se ei ohan kivointa hommaa ollutkaan.lähdin kotia kohti ja vilkutin matkalla hevosilleni jotka laukkasivat kaikki samalla laitumella auringon laskua kohti...

Vastaus:
Mukava kertomus :) Saat tästä 55v€

annukka - - 05.01.2008 22:35
Hoitsusi.. innu,capa ja reku
Mitäs..? ..Jatkokertomus jatkuu..

menimme jälleen metsä polkua.Innu näytti energiseltä.Sille täytyy pitää kunnollinen ja työläs tunti heti kun sen jalaka paranee.Innu oli valppaana ja tutki ympäristöään aivan kuin näkisi sen ensi kertaa.En halunnut mennä samaa kautta kuin silloin kun innu pelästyi kaahari-autoa,joten käännyin suoraan menemisen sijaan oikealle polulle joka vei kauniiseen maisemaan.Innu oli jo rauhoittunut.Ilma oli kirpeä,ehkä 4 astetta kylmää.Teimme innun kanssa todella pitkän lenkin koska se ei pääsisi ratsastamaan pitkään aikaan ratsastaja selässään.En halunnut rasittaa Innun jalkaa paljoa jotta se paranisi nopeasti.tulimme tallille ja päästin Innun sen karsinaan.
-voisin mennä rekun kanssa esteitä,ajattelin.
innostuin asiasta ja menin heti rekua harjaamaan.laitoin sille varusteet ja lähdin maneesiin.vedin kunnolliset lämmittelyt,voltteja sekä pysähdyksiä.menin kierroksen laukkaa,sitä ihanan keinuttavaa laukkaa,ja sitten sidoin rekun aitaan kiinni.tein kasi estettä toisen toiselle pitkälle sivulle ja toisen toiselle puolelle.otin rekun ja lähdin laukkaan.este lähestyi ja reku innostui,sen huomasi.metri,ponnistus ja....


jatakan myöhemmin,kello on toosi paljon

p.s:kirjoitin isovanhempieni koneella. C:

Vastaus:
Odotan jatkoa innolla :)

Vilma - - 05.01.2008 11:26
Hoitsusi.. Meri-Tähti
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

NTulin taas pitkästä aikaa uuden vuodenalusta Meriä hoitelemaan. En alkanut ratsastaa, oli kylmä ja minulla paikat kipeinä. Otin Mren karsinasta Käytävälle, ja aloin harjata sitä perusteellisesti. Otin ravat pois kumisualla, sitten kova harja ja lopuksi pehmeä ja vielä pään ja jalkojen harjaus. Lopuksi puhdistin kaviot, ja vielä kiillotin karvan pyyhkeellä.

Meri oli tosi energinen, kun sillä oli ollut lomaan, joten menin jouksuttamaan sitä (irtona) maneesiin. Kun päästin sen irti ovella, se kiihdytteli pukkilaukkaa ympäriinsä. Meri reuhusi siinä puoli tuntiaitsekseen, ja vasta sitten otin se kiinni ja jäähdyttelin. Kävelimme takaisin talliin ja harjasin sen pikaisesti.

Vein sen viereiseen karsinaan, kun siivosin sen oman. Siinä ei ollut paljoa hommaa. otin sen takaisin omaan karsinaansa ja menin satulahuoneeseen ja putsasin sen kamppeet. Ei kummenpia tällä kertaa. +heitin sille vielä päiväheinät ja otin viltin pois, koska se oli kuiva. :)

Vastaus:
Saat 20v€ :) Voisit yrittää kertoa vähän enemmän :)

1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 43