Hoitoviekku

Hoito vieraskirja

Tänne hoitajat kirjoittavat hoitokertomuksensa. Tänne ei kirjoiteta muuta! Käviät eivät saa tänne kirjoittaa!

Pääsivu   |   Kirjoita Vieraskirjaan
<< Edellinen sivu  |  Sivu 24 / 43   Viestit: 461 - 480 / 842  |  Seuraava sivu >>

sinttu - - 28.09.2007 12:23
Hoitsusi.. caaplity fra cycle,forest star,fourle ja ellie of miranda
Mitäs..? Kärryillä hurrutteleemaan

hain ensin capan se käveli kuin olisi jonkinlainen kouluponi.
laitoin capan aljaisiin ja lähdin ajamaan capa olisi halunnut laukata muta enhän minä antanut etteivät kärrit mene rikki.lopulta rai meni hyvin ja kovaa.ajoin noin 5kilometriä.capa oli hiessä ja huuhdoin sen,laitoin loimen ja vein pihalle ja olin sielta fotan se kävli nätisti mutta teki yhden pukin.ajoin senkin se juoksi rauhallisesti ja hillitysti harjatessa fota oli jotenkin epävarma minusta mutta lun minä olin varma niin fotakin oli varma.vein fotan capan seuraksi laitumelle ja otin sieltä fekun.se käeli nopeasti ja ylväästi talliin.
fekua harjatessa se säpsähti ja riimut antoivat periksi ja meni rikki sen etu polvet turposi ja talutelin sitä pihalla laitoin niihin jääpussit ja niitten pääle käärin pintelit.en ajanut feku fekun jätin hetkeksi käytävälle siksi aikaa kun putsasin karsinan talutin feku karsinaan.lopuksi hain laitumelta milden se käveli/ meni väistöä talliin,mutta se pysyi kuitenkin käsissä.harjasin sen ja laitoin valjaisiin milde oli aika laiskalla päällä ,mutta ravasi kuitenkin.vein sen vielä hetkeksi laitumele ja putsasin kaikkien paitsi feln karsinan.lähdin kotia kohti.

Vastaus:
Joo. Yritäppäs laittaa pisteet ja isot alkukirjaimet kertomuksiisi niin niistä tulee helpommin luettavia. Saat tästä kertomuksesta 10v€. :)

sinttu - - 27.09.2007 16:00
Hoitsusi.. capality fra cycle
Mitäs..? Maastoon virkistäytymään.

lähdin hakemaan capaa laitumelta ja se oli jo entisellään.ajattelin lähteä maastoo vaikka siinä oli pieni riski joten päätin lähteä jonkun muun kanssa maastoo,sillä silloin siinä ei ollut niin isoa riskiä.capa oli innoisaan huomatessaan että minä kannoin satulaa,suitsia ja korahuppuja.en käyttänyt niitä kuin maastossa ja kilpailuissa.harjatessa capa oli hieman levotoin.lopulta päästiin matkaan.capa käyttäytyi alku matkasta hienosti koska capan kaverikin käyttäytyi hyvin kunnes se pelästyi ja capa luuli että se oli jonkinlainen leikki ja teki saman perässä.olin läheltä lentää selästä alas, mutta onneksi en kuitenkaan.loppu matka sujui hienosti ja leppoisasti.tallin pihassa capa säikähti ja teki pienen pukin jota en olisi edes huomannut ellei ystäväni ei olisi sanonut että:mikä tuo oli? vastasin epäarmasti että se oli kai jonkin lainen pukki.talutin capan talliin ja huuhdoin sen ja vein se siksi ajaksi pihalle kun siivosin karsinan.capa oli aika väsynyt maasto kenkin jälkeen.

Vastaus:
Yritähän kertoa vielä vähän enemmän. Saat 14v€ :)

mirtsu - - 26.09.2007 15:26
Hoitsusi.. speedy gonzales
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

olin tänään juoksuttamassa speedyä kun pusikosta alkoi kuulua rätinää.Speedy hyppäs pystyy ja sitten sieltä tuli vaan pieniketun poikanen.tämän jälkeen tallissa speedy seiso karsinassaa kun juttelin sintun kanssa sen jälkeen ilmettelin mihin harjat ja leipä pussi olivat kadonneet?harjat löysimme speedyn karsinasta mutta leipiä ei ollut missään.<3 :)

Vastaus:
Yritähän kertoa enemmän.. Esim. jatkoitko vielä sitten juoksuttamista, mitä askellajeja menitte ym. Päästä mielikuvitus laukkaamaan :) Saat 5v€

sinttu - - 25.09.2007 21:00
Hoitsusi.. capalitu fra cycle
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

kun olin menossa hakemaan capaa, se laukkasi hirnuen minua vastaan.talutin capan talliin se oli jotenkin levoton aivan kun olisi pelännyt jotaki.ajattelin vain hoitaa ja kävelytelä, hoitaessa capa oli kuitenkin jostain syystä rauhallinen.kävelyki sujui hienosti.vietyäni capan takaisin laitumelle capa jäi kaipaamaan jotakin pätin hakea capalle herkkuja.capa söi ne nopeasti mutta rauhallisesti.päätin lähteä ennen kun capa hermostuisi.oltuani tallilla jonkin aikaa muistin että pitäisi putsata karsinakin.se oli jotenkin tuskaista ja putsaminen ei edennyt minnekkään miettiessäni mikä capalla oli.päätin kysyä joltain asiasta, tietäisivätkö ystävät capan omituisesta käytöksestä.muidenkin hevoset olivat olleet omituisia.luultavasti jokin metsäin eläin oli lähettyvillä mistäs niistä tietää kun eivät osaa puhua.toivon että capa olisi rauhallisempi ensikerralla kun tulen tallille.

Vastaus:
Nyt jo kerrot vähän enemmän, mutta yritä kertoa vieläkin enemmän :) Saat 10v€

Jenni M. - - 25.09.2007 19:13
Hoitsusi.. Moon Light Shadow
Mitäs..? ..Jatkokertomus loppuu

Menimme kentälle.. Jatkuu..

Kentällä otin vasemman kierroksen. Kävelin vasempaan pari kierrosta ja sen jälkeen vaihdoin suuntaa ja kävelin taas pari kierrosta. Sen jälkeen aloin ravata. Se oli niin ihanaa. En ole ikinä ravannut niin ihanalla hevosella kuin Mona! Olin taas ravannut pari kierrosta joten vaihdoin suuntaa. Sitten Mona pelästyi! En ollut varautunut siihen joten tipuin. Onneksi Mona ei mennyt kauas joten sain sen nopeasti kiinni. Sitten kävelin vielä kierroksen lyhyin ohjin että olin varma ettei Mona enää pelännyt. Sitten annoin Monalle pitkät ohjat. Kun olin kävellyt vähän aikaa keräsin ohjat taas. Sitten nostin laukan. Se oli UPEAA! kun olin laukannut pari kierrosta vaihdoin suunnan. Laukkasin taas pari kierrosta ja siirryin kevyeeseen raviin. sitten tein loppukäynnit. Sitten menin tallille ja riisuin Monan. Sitten vein sen tarhaan. Sitten menin hakemaan talikon ja kottarit. Siivosin nopeasti Monan karsinan. Sitten keräsin kamani ja menin antamaan suukon Monan turvalle ja lähdin kotiin. Sori kun jatkis kesti.

Vastaus:
Hieno kertomus. Ei haittaa vaikka kesti. Saat 75v€ :)

Tiia - - 25.09.2007 13:14
Hoitsusi.. Dreamer
Mitäs..? Esteita tälläkertaa..

Pyöräilin koulusta suoraan tallille onneksi minulla oli kuitenkin eväät muuten olisin varmaan kuollut nälkään.Kun tulin tallille Dreemi oli tarhassa menin talliin putsaamaan karsinaa ennen kun menisin sen luo.Mutta kaikista ensimmäinen tekoni oli että otin koulu tuulipuvun housut pois jonka alla oli tallivaatteet nimittäin aurinko paistoi ja oli varmaan joku lähenpänä 20 astetta lämmintä.Sitten kun oli saanut putsattua karsinan otin riimunarun ja menin hakemaan Dreemiä tarhasta.Se antoi ottaa itsensä helposti kiinni, mutta tänään taas sitä oli vaikea pidellä kun se yritti koko ajan syödä ruohoa onneksi selvisin tallille asti ehjin nahoin.No sitten sidoin Dreemin harjaus puomiin kiinni ja annoin sille rouskutettavaksi omenan.Kun se oli kiiltävän puhdas putsasin kaviot nyt se oli ihan kiltillä päällä kun se ei kerta teppuillu mitenkään.Vääntelin suitset sen päähän ja helposti se kävi niinkun satulan laitto ja satulavyön kiristys.Vedin kypärän päähäni, hanskat käteeni ja varun vuoksi otin raipan käteeni ja sitten aloin taluttaa Dreemiä kentälle.Olin ottanut riimun ja riimunarun mukaan että voi sin sitoa sen aitaan kun laitan esteitä.Kentällä laskin jalustimet ja lyhensi niitä pari reikää ja nousin selkään.Päätin tällä kertaa hypätä ihan satulan kanssa esteitä ja harjoitella estekisoihin.Kannustin ratsuni käyntiin ja menin aluksi ilman jalustimia pitkin ohjin.Huomasin että Dreemi oli reippaalla päällä joten otin jalustimet jalkaan varsin pian.Kun olin köpötellyt alkukäynnit kiristin ohjaa ja puristin pohkeet Dreemin kylkiin ja se lähti ravia.Kun olin köpötellut ravia vähäse siinä niin tein laukannoston ja laukkasin kierroksen.Se sujui hyvin vaikka piti pidätellä runsaasti sen jälkeen vaihdoin kierroksen ja ravailin siihnekin suuntaan ja nostin laukan ja laukkasin kierroksen.Tässä kierroksessa se oli vähän hillitympi, mutta silto tosi reipas.Otin hetkeksi käyntiin ja tein pysähdyksiä ja peruutuksia ja pari kertaa jopa pohkeen väistöäkin että saisin Dreemistä kuuliaisen kunnolla koska se ei oikein tuumannut olla koska oli niin reipaskin.Pian käänsin sen kaartoon laskeuduin ja sidoin aitaan kiinni riimunarusta joka oli kiinni riimussa joka oli Dreemin yllä :>.Menin laittamaan esteen kentälle pitkällesivulle ja laitoin niin että myöhemmin voisin tehdä okserin mutta en laittanut vielä aluksi taka puomia.Se este oli 50cm pysty
.Irrotin Dreemin ja nousin uudetsaan sen selkään ja ravasin pari kierrosta sitten nostin laukan ja käänsin sen estettä kohti se kiihdytti vauhtia mutta pidättelin koska este oli niin kaukana juuri oikea ponnistus kohta ja iso ilmava hyppy.Esteen jälkeen sanoin:"Hyvä Dreemi sinähnä hyppäät hyvin" ja rapsutin sitä.Hyppäsin sen vielä kerran sen ja sitten otin käyntiin laskeuduin ja nostin esteen jopa 65cm pystyksi.Nousin selkään ja menin lähtö paikkaan nostin laukan ja nautin elämästä totisesti ja taas tuli täydellinen ponnistus ja ihana ilmava hyppy rapsutin sitä.Otin käyntiin ja laskeuduin ja laitoin siita 50cm okserin ja nousin jäleen taas selkään ja ravasin vielä kierroksen.Nostin laukan nautin elämästä, mutta muistin kuitenkin että olin hyppäämässä okseria.Niin kun käännyin esteelle ja olin jo lähellä estettä annoin pohkeita rohkaisekseni sitä ja taas tuli hyvä ponnistus tuli ilmava hyvä hyppy.Okserin jälkeen otin raville ja rapsutin sitä kovin.Laskeuduin ja päätin hypätä vielä 80cm yksittäisen pystyn ja sitten nousin taas selkään ja meni paikalleni.Nostin laukan ja lähestyin estettä hyvä ponnistus ilmava mahtava hyppy minulla oli hyvä istunta ja kaikki meni hyvin siihen oli hyvä lopettaa hyppääminen.Mutta laitoin vielä viimeiseksi ravi ristikon jonka menin kertaalleen.Jatkoin pian koko uraa ravissa kun olin menny ravia otin käyntiin ja otin jalustimet pois ja aivan pitkät ohjat.Kun olin köpötellyt 10 minuuttia käänisn Dreemin kaarto ja annoin kovat rapsutukset ja taputukset ja laskeuduin selästä.Löysäsin satulavyötä ja nostin jalustimet lähdin taluttamaan Dreemin talliin.Otin siltä suitset pois äkkiä mutta jätin ohjat kaulalle ja pujautin riimun päähän laitoin riimunarusta sen kiinni harjaus puomiin ja otin vielä satulan pois ja vein ne paikoilleen.Harjasin Dreemin ja putsasin kaviot hyvin ja vein sen pesupaikalle ja viruttelin sitä ihan vähän kun se oli niin hikinen ja sen jälkeen kuivasin sen mahdollisimman hyvin.Laitoin vielä tarhaloimen päälle ja vein sen tarhaan ja annoin vielä sille pikku porkkanan.Söin tallissa vielä evääni ja lähdin kotiin.Vastaus:
Hienoa Tiia! Tarinasi oli mukavan pitkä ja monipuolinen. Voi kyllä sitoa mielestini Dreemin kiinni suitsista kiinni olevaan riimunnaruun. Ei tarvitse laittaa riimun. Tietenkin saat tehdä kuinka haluat. Älä kuitenkaan sido ohjista. Saat tästä mukavasta kertomuksesta 75v€. :)

Heidi - - 24.09.2007 21:25
Hoitsusi.. Petter Patty
Mitäs..? Maastoon virkistäytymään.

Illalla tunsin kuinka mukavaa maastossa oli ollut Pattyn kanssa joten päätin tällä kertaa viedä sen sinne uudestaan paremmalla ajalla. Päästyäni taas talliin riensin Pattyn luo joka oli jo kärsimättömällä päällä, koska se oli ollut koko aamun ja aamupäivän sisällä. Se hirnahti minulle että se haluisi nopeasti ulos ja sidoinkin sen kiinni harjaus telineeseen. Nappasin nyt vain pehmeänharjan ja harjasin suurimman lian pois ja ratsastuksen jälkeen harjaisin sen paremmin. Vaikka harjasin vain Pattyä yhdellä harjalla harjasin sen huolellisesti, setvin harjan ja hännän myös. Vaikka Patty nauttikin harjauksesta se oli selvästi kyllästynyt seisomiseen ja osoitti sen hyvin, nimittäin alkoi kiskoa narua ja hirnahdella. Oli suuri työ saada se rauhoitetuksi joten vein harjat kipaisesti pois ja hain vain suitset. Tänään päätin pitää satulattoman päivän jotta itsekkin tottuisin ratsastamaan ilman satulaa. Suitset olivat ihanan kiiltävät koska olin vasta eilen puhdistanut ne, mutta Patty ei näyttänyt yhtään kiinnostuneen puhtaista välineistä vaan halusi pian ulos ja se nappasikin melkein kuolaimet kämmenestäni. Kun olin laittanut suitset oikeaoppisesti Pattylle tarkastin vielä että nyrkkini mahtuvat Pattyn kurkunpään ja leukahihnan väliin ja sitten kokeilin että kaksi sormeani meni juuri sopivasti turpahihnan ja nenäluun väliin. Irrotin Pattyn ja taluutin sen ulos. Se meinasi lähteä raviin kun huomasi maastotien alun mutta sain pidäteltyä sitä. Ohjasin sen korokkeelle ja hyppäsin selkään. Pahaksi onnekseni Patty olikin päättänyt lähteä ennen aikaiseen raviin ja putosin selästä. Kirosin siinä vahingossa ja Patty huomasi että olin tippunut ja antoi ottaa häpeissään itsensä kiinni. Nousin uudestan selkään ja tällä kertaa Patty odotti kiltisti merkkiä lähteä käyntiin. Otin ohjat kunnolla käsiini ja annoin merkin ja sillon lähdettiin. Patty ei näemmä tahtonut lämmitellä vaan syöksyi muutamasta käynti askeleesta laukkaan joka tuntui ilkeältä takapuolessa. Yritin pidättää Pattyä mutta Patty oli ryöstänyt. Matka alkoi tuntua jo ilkeältä koska ei ollut jalustimia mistä ottaa tukea joten vedin armottomasti ohjista ja Patty hirnaisi varmaan kivusta mutta onnekseni pysähtyi. Hengitin hetken aikaan syvään pelosta ja Pattykin teki samoin. Huomasin että puristin pohkeilla tiukasti Pattyä ja irrotin. Löysäsin ohjia ja taputin Pattyä kiitokseksi kun se kuunteli ohjia. Korjasin asennon ja käskin Pattyn käyntiin ja halusin vielä lämmitää Pattyä koska en halunnut heti lähteä raviin etten vain putoaisi koska tärisin vielä äskeisestä laukasta. Olin varmasti Kymmenen minuuttia mennyt käyntiä koska olin niin mietteliäällä päällä. Vasta kun tulimme risteykseen päätin että menemme pitempää reittiä. Siirsin Pattyn raviin ja menimme maastossa muutamia esteitä. Tietenkin oli työ ja vaiva pysyä selässä kun Patty innostui esteellä. Kun olin laukkaillut sen kanssa metsässä päätin mennä takaisin tallille. Palasin toista reittiä pitkin koko ajan laukassa ja yht äkkiä huomaisn sen. Iso puu oli kaatunut polulle ja Patty vain hirnahti ilosta. Minä taas olin peloissani, ei Patty sitä yli pääse! Yritin hiljentää Pattyä kaikin keinoin mutta se oli päättänyt mennä yli. Nielaisin ja annoin Pattyn mennä. Yritin keventää mutta ei ollut jalustimia mille laittaisi painoaan. Patty vain nelisti estettä kohti ja hyppäsi. Tunsin Pattyn selässä sen lihaksien jännityksen ja oli huisin hauskaa hypätä puun yli vaikka se olikin yli korkea. Keskellä liitoa Pattyn kavio osui puuhun ja kuului ilkeä tömähdys, mutta Patty pääsi ylös säikähdyksllä. Se jatkoi suoraan laukassa eteenpäin ja annoin sille pitkät ohjat. Tapuutin sitä ja sanoin ettei se ikinä saisi enään olla oma päinen, ties mitä tuossakin olisi voinut sattua.. Tallin pihaan päästyämme hyppäsin selästä pois heti kun olimme pysähtyneet ja vein Pattyn talliin ja sidoin kiinni nopeasti. Etsin sitten Niinaa tai muuta tallin toimihenkilö kuntaa. En löytänyt ketään joten kirjoitin lapun oritallin oveen että maastosta kannattaisi raivata se puu pois tai ilmoittaa siitä ratsasatajille. Juoksin pikapikaa Pattyn luo joka oli jonkun orin luona haistelemassa sitä. Se oli päässyt repimään narun irti koska en ollut kiinnittänyt sitä näemmä kunnolla. Kipitin rauhassa Pattyn luo joka huomasi minut ja lähti karkuun. Onneksi naru oli paikallaan ja tallin ovi kiinni ettei se karannut. Juoksin sen eteen ja nappasin narusta kiinin. Patty ei laittanut vastaan vaikka vein sen nopeasti puomiin sidottavaksi. Toruin sitä ankaraan sävyyn ja se tajusi sen koska oli paikoillaan koko harjauksen ajan. Sen jälkeen puhdistin karsinan huolellisesti ja puhdistin myös juoma kupinkin joka oli pääässyt limoittumaan. Toin ruuat valmiiksi ja muistin etten ollut puhdistanut Pattyn kavioita joten menin heti lantalassa käytyäni Pattyn luo kavio koukku kourassa ja aloin putsata kavioita. Huomasin Pattyn etuoikeassa hieman löysän kengän ja että olisi kai aika pyytää Pattylle kengittäjää. Sain Pattyn kaviot kuntoon ja taluutin sen karsinaan. Otin riimut pois ja jäin hetkeksi istumaan Pattyn karsinaan katselemaan kun se söin.. Repsuttelin sitä ja se nautti kun sai illallis seuraa. Ajattelin päivän tapahtumia ja sitä miten hauskaa oli ollut ratsastaa ilman satulaa ja sitä kuinka olin pudonnut Pattyn selästä.. Taputin vielä kerran Pattyä ja menin katsomaan taas ettei ollut jäänyt mitään sotkua tallille. Laitoin vielä lappuun oritallin edessä jossa oli viesti kaatuneesta puusta että Pattylle tulisi tilata kengitäjä. yvästelin Pattyn ja lähdin monta uutta kokemusta mielessäni kotia kohti.

Vastaus:
WAU Heidi! Tarinari ovat monipuolisia ja kivan pitkiä. Tarinoitasi on ilo lukea. Harmi että Patty oli huonolla tuulella. Joo... Tukki kyllä korjataan ja Pattylle tilataan kengittäjä. Jokos olet osallistunut kisoihin? Jos et niin pikapikaa osallistumaan. ;) Saat Kertomuksestasi 80v€

sinttu - - 24.09.2007 15:10
Hoitsusi.. capaility fra cycle
Mitäs..? ..Jatkokertomus loppuu

päätin tulla koulun jälkeen tallille ja mietin mitä tekisin silloin keksin että voisin irto hypytää capsua.mietin vain että minkä korkuisia hypyttäisin ajattelin jotain pientä ja kevyttä. ehkäpä jotain 50cm.capi hyppäsi hienosti ja korkeampia mitä olkisi pitänyt.olin ylpeä hoitsustani.ajatteli että seiraavana päivänä voisin tulla vain katsomaan ja hoitamaan ponia.ennen kotiin lähtöä putsasin karsinan ja vein capin pihalle.

Vastaus:
Vähän jo parempi. Käytä enemmän adjektiivejä ja kerro enemmän, esim. Minkälainen Capa oli hypyttäessä, hoitaessa, oliko se karsinassa vai pihalla kuin tulit ym. Päästä mielikuvitus valloilleen, ja lue vaikka joitain muiden kertomuksia ja katso saisitko niistä ideaa.. Saat 5v€

sinttu - - 24.09.2007 15:10
Hoitsusi.. capaility fra cycle
Mitäs..? ..Jatkokertomus loppuu

päätin tulla koulun jälkeen tallille ja mietin mitä tekisin silloin keksin että voisin irto hypytää capsua.mietin vain että minkä korkuisia hypyttäisin ajattelin jotain pientä ja kevyttä. ehkäpä jotain 50cm.capi hyppäsi hienosti ja korkeampia mitä olkisi pitänyt.olin ylpeä hoitsustani.ajatteli että seiraavana päivänä voisin tulla vain katsomaan ja hoitamaan ponia.ennen kotiin lähtöä putsasin karsinan ja vein capin pihalle.

Vastaus:
->

Heidi - - 23.09.2007 21:37
Hoitsusi.. Petter Patty
Mitäs..? ..Jatkokertomus loppuu

Eli tulin iltakäynnille vielä koska oli ikävä Pattyä. Menin suoraan talliin ja kun avasin oven minua tervehti lämmin tallin tuoksu. Suljin oven ja kuulin kun Ptty hirnahti minulle tervehdykseksi. Avasin Pattyn karsinan oven ja puikkelehdin nopeasti karsinaan Patty tarkasti minua seuraten. Kun sain karsinan oven suljettua karsinassa halasin Pattyä hetken ajan. Kun lopetin halaamisen se puski minua vaatiakseen lisää hellyyttä joten rapsutin sitä ja mitein mitä tekisin sen kanssa. Päätin pitkän harkinnan jälkeen mennä taluttelemaan sitä maastoon. Hain sen uudet riimut ja lainasin tallilta juoksutus linaa. Pujotin Pattylle riimut päähän ja taputin sitä. Päästin sen pois karsinasta ja suljin karsinan oven perässä. Lähdin taluttamaan Pattyä maastoon josta se oli innoissan. Onnekseni oli vielä valoisaa ja halusin tuoda Pattyn takaisin ennen pimeää joten lähdimme reippaasti maastoon. Kävelimme varmaankin kahdeksan minuuttia maastossa kunnes päätin kokeilla ravia. Maiskautin ja lähdin hölkkäämään jolloin Patty siirtyi raviin. Meinasin vahingossa kaatua yhdessä vaiheessa ja päästää liinasta irti mutta sain Pattystä tukea ja se ei välitänyt siitä vaan jatkoi innoissaan eteenpäin. Minulta alkoi kunto loppua joten siirsin Pattyä ravista käyntiin ohjaamalla sen voltille polun leveämmässä kohdassa. Kun olin hetken ajan taluutellut sitä päätin viedä sen takaisin tallille koska aurinko oli laskemassa ja ajattelin keretä tehdä vielä muutakin Pattyn kanssa. Puoli matkassa pysäytin Pattyn, kiersin liinan muutaman kerran riimun läpi suitsiksi ja sitten hyppäsin kaatuneen puun päältä sen selkään. Puristin pohkeilla ja se lähti käyntiin. Olin innoissani koska oli ensikertaa Pattyn kanssa maastossa ilman satulaa tai oikeita suitsia! Pidin liinasta tiukasti kiinni ohjas otteella ja löin hellästi pattyä pohkeilla jolloin lähdettii rauhalliseen raviin. Aluksi tuntui ilkeältä mennä ravia ilman satulaa ja oli lähellä ettei pudonnut ja yritin ottaa paremman asennon jolloin se ei tuntunutkaan hassummalta olin varmemmin selässä. Matka tuntui taittuneen nopeammin selässä ja Pattykin tuntui nauttivan päässessään tuttuun tallin pihaan. Nojasin taaksepäin ja vedin liinasta vaikka ei ollutkaan kuolaimia ja otin syvemmän istunnan jolloin siirryttiin käyntiin ja lopuksi kokonaan pysähdyttiin. Heitin toisen jalan Pattyn yli ja liuin orin selästä pois. Menin Pattyn pään luo ja otin riimuista kiinni ja taluutin sen talliin. Sidoin sen kiinni aluksi harjauspuomiin ja hain kaviokoukun ja pelkän pehmeän harjan jolla otin päälimmäisen lian pois. Kavio koukulla otin moskat pois Pattyn kavioista johon olikin kertynyt maastosta kaikkea likaa. Taas oli Pattyn kavioiden putsaus välillä pelkkää leikkiä mutta huomasin että sekin oli väsynyt eikä jaksanut pelleillä. Hymyilin sille ja vein kamat pois ja humman karsinaansa nukkumaan. Annoin sitä ennen sille vielä ilta ruuan, melassia ja muuta rehua.. Ilta pehkut lisäsin ja muistin että varusteet pitäisi putsata. Soitin sitä ennen äidilleni että tulisi autolla hakemaan minut ja pyöräni, jolla olin saapunut tallille, 40 minuutin kuluttua. Kipitin varuste huoneeseen ja otin sieltä puhdistus aineita, kipitin satulan luo ja aloin putsata sitä. Kun olin saanut satulan hoidettua perusteellisesti laitoin sen telineeseen joka menikin rikki! Satula tippui ja nostin sen nopeasti maasta ja tarkastin sen ettei se ollut vahongoittunut.. Onneksi ei. Katsoin ympärilleni ja huomasin että huoneessa oli muutama tyhjä naula jotan laitoin satulan siihen ja kirjoitin lapun satulan päälle että se olisi Pattyn ja minä olin vahingossa rikkonut naulan ja ostaisin uuden tilalle. Sitten kun olin päässyt siitä tilanteesta oli suitsien vuoro jotka purin taidokkaasti ja kokosin puhdistuksen jälkeen. Vein nekin paikoilleen. Katsoin että olin vienyt aineet takaisin omalle paikoilleen ja puhdistin sienen ja rätit joita olin käyttänyt puhdistuksessa. Kaikki oli taas kunnossa ja kipitin Pattyn luo joka oli syönyt aika paljon ateriasta. Katsoin kelloani kännykästi ja huomasin että aikaa oli jo kulunut paljon. Ikkunastakin huomasi että oli pimeää. Menin vielä karsinaan ja annoin ilta suukon Pattyn kaulalle ja muutaman porkkanan sen kulhoon iltalenkin kunniaksi. Lukitsin karsinan oven kunnolla ettei Patty vain karkaisi ja hain laukkuni ja sammuttelin turhat valot pois. Huikkasin vielä kaikille hevosille yöt ja juoksin parkkipaikalle jossa äiti jo odotteli minua autossa.

Vastaus:
Hieno tarina. Saat 70v€ :)

Tiia - - 23.09.2007 15:52
Hoitsusi.. Dreamer

Oli pakko tulla tallille vaikka oli pitänytkin siivota huone mutta työnsin vain kaikki rojut sängyn alle ja kiiruhdin tallille Dreemin luo, mutta lauksi putsasin sen karsinan.Kun olin putsannut dreemin karsinan menin hakemaan sitä laitumelta. Menin laitumelle ja Dreemi lähti täyttä laukkaa kun kutsuin sitä, mutta vähän ennen minua se pysähtyi laitoin riimunarun riimuun kiini taputin sitä ja lähdin tallia kohti.Sidoin Dreemin harjaus puomiin, hain sen harjapakin ja aloin harjailla.Kun olin saanu haarjattua ja putsattua kaviot hain suitset ja kypärän.Sanoin Dreemille:"Tänään menen sinulla ilman satulaa jos hyvin käy saatan hypätä hieman esteitä." Taiteilin sille suitset päähän ja kiinnitin vielä remmit sanoin sille:"Nyt olit kiltisti toisin kuin eilen" ja rapsutin sitä harjan alta.Vedin kypärän päähäni ja kiristin sitä hihnaa sopivan tiukalle ja aloin taluttaa Dreemiä kentälle.Kun olin kentällä otin kentältä tuoli ja talutin Dreemin sen viereen nousin tuolilta Dreemin selkään ja annoin pohkeita.Olo oli aika hutera koska en ennen ollut menny ilman satulaa alkukäynnit meni totutellessa liukkaaseen hevosen selkään.Pian uskalsin ottaa jo ravia hiukan, mutta voi että se lähti kovaa ja vain kovensi sitä otin takaisin käyntiin äkkiä, mutta huomasin silloin että oli puristanu pohkeilla ja reisillä jotta en olisi tippunut.Yritin uudestaan ravia ja yritin olla rentona ja se toimi totta tosiaan kun olin ravaillut molemmissa suunnissa oti käytiin ja ohjasin Dreemin kaartoon ja laskeuduin laittaaksen puomeja.Se oli kyllä aika hankalaa koska piti pitää Dreemiä samalla laitoin niin, että toisen pitkä sivun uran sisäpuolelle laitoin puomeja ja toisen puolen pikku ristikon.Nousin taas tuolilta ratsuni selkään menin uraa pitkin ja nostin pitkälle sivulle laukan laukka sujui kuin tanssi ajattelin että ei se esteiden hyppääminen niin vaikeaa voisi olla.Kun oli laukannut onnistuneesti vielä pari kertaa menin puomit ravissa ja sitten ristikonkin se oli hauskaa vaikka ristikon jälkeen tuumasinkin luisua kaulan yli.No päätin koittaa sitten laukassa samaa puomit meni hyvvin mutta kun käännyin estettä kohti Dreemi lähti toosi lujaa laukkaa pidäättelin sitä ja se hiljensi laukkaa, mutta sitten se päätti jos mua kerta pidätellään mä pysähdyn tähän.Jouduin sitten siihen aika eteen ja kun Dreemi nuuhki sitä estettä niin mähän muksahdi siitä sen kaulan ja esteen yli ja Sreemi jäi kattomaan mua hölmistyneenä.Nousin siitä ja otin ohjista kiinni ja nousin tuolilta sen selkään ja nostin laukan.Puomien jälkeen kun käännyin esteelle otin harjasta kiinni ja annoin mennä sitten se hyppäsi sen valtavalla hypyllä ja mallikkaasti.Päätin lopettaa esteharjoitukset siihen ja ravailin siinä viitisen kiekkaa ja otin loppu käynnit naistensatulaistunnassa.Sitten kun oli mennyt loppukäynnit käänsin Dreemin kaartoon ja tein siinä maailmanympärys matkan, mutta kun olin väärinpäin tökkäsin kai jotenkin Dreemiä ja se teki kolme pukkia ja kolmannell minä lensin.Otin Dreemin ohjista kiinni ja nousin jakkaralta sen selkään ja menin vielä kierroksen käyntiä ja sitten tein uudestaan maailmanympärysmatkan ja tällä kertaa se meni hyvin ja sen jälkeen taputin Dreemiä ja laskeuduin.Vein Dreemin talliin ja otin varusteet pois ja harjasin ja putsasin kaviot .Sen jälkeen vein sen laitumelle viettämään ihanaa viikonloppua kavereitten kanssa.Menin talliin vielä puhdistamaan Dreemin monenmoiset varusteet, kun olin sen tehnyt lähdin itse kotiin.


Vastaus:
Kivan pitkä kertomus. Voin kuvitella miten huteraa on olla ratsun selässä ilman satulaa. Saat tästä kertomuksesta 60v€.

Heidi - - 23.09.2007 10:22
Hoitsusi.. Petter Patty
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

Tänään olin päättänyt mennä Pattyllä esteitä. Joskus 10 aikoihin, juoksin suoraan talliin enkä katsonut mitään muuta kuin tallin ovea. Avasin oven ja tällä kertaa menin suoraan Pattyn karsinan luo. Mutta Patty ei ollutkaan karsinassa. Tutkin kaikki karsinat, mutta Pattyä ei oltu siiretty. Sitten tajusin että se on varmaan ulkona. Menin tallista tarhalle ja siellähän se hoitsuni olikin. Menin tarhan vierelle ja Patty huomasi minut ja hirnahti tervehdykseksi. Hymyilin orille ja kaivoin laukustani mukaani ottaman omenan jonka olin pilkkonut pussiin. Tarjosin Pattylle omenan paloja jotka se söi mielellään. Taputin Pattyä turvalle ja ori nautti siitä. Menin takaisin talliin ja hain kottikärryt ja lapion ja puhdistin Pattyn karsinan joka oli yön aikana tullut likaiseksi. Otin kaikki likaiset oljet pois ja vein lantalaan. Palautin kärryt ja lapiot niiden oikeisiin paikkoihin. Sitten menin hakemaan puhtaita pehkuja ja levitin ne karsinan lattialle mukavan kerroksen. Hain vielä harjan koska olin sotkenut tallin käytävää oljilla kun olin kantanut ne sylissäni ja tietysti niitä oli pudonnut matkalle.. Lopulta hain Pattyn tarhasta ja se seisoi jo tarhanportilla odottamassa sisälle pääsyä. En ollut löytänyt Pattylle riimuja joten lainasin toisen. Pidin kiinni riimuista kun vein sitä sisälle ja siinä vierellä se meni nätisti. Pistin sen kiinni ja hain sitten harjoja joilla aloin harjata sitä. Totesin myös että se oli näemmä koettanut piehtaroida tarhassa koska sen selkä oli hiekkainen. No aloitin harjauksen kumisukalla ja muistelin että kumisukalla ei tarvitse mennä karvan suunnan mukaan vaan etenin pyörivin liikkein, Petty taisi nauttia hieronnasta. Kun olin saanut harjattua kumisukalla Pattyn kokonaan vaihdoin harjaksi pölyharjan jolla otin suurimmanosan liasta pois. Kyllä Pattystä likaa lähtikin, oikein ilmassa leijaili pölyä. Sitten etsin harjakasassta pehmeää harjaa jota en aluksi löytänyt, koska se oli pudonnut minulta matkan varrelle kun olin tuonut harjat Pattyn viereen. Patty katsoi silloin minua että miksi minä lopetin kun se oli niin rentoutunut pitkästä harjauksesta. Lopulta pääsin taas jatkamaan ja muutaman harjaus vedon jälkeen puhdistin harjan piikkisukan avulla. Totesin että Pattyllä oli kaunis karva ja se oli niin sileä kun sitä harjasi. Sitten olikin Pattyn päänvuoro ja se välillä meinasi heitellä sitä kun olin harjaamassa silmien läheltä mutta lopulta se lopetti kun olin saanut silmien läheltä harjattua. Sitten olikin lopuksi Pattyn harjan ja hännän vuoro. Yritin setviä niitä sormin ja onnekseni ne ei ollut takussa joten sain nekin nopeasti viimeisteltyä harjalla. Katsoin hieman kauempaa että olin tehnyt hyvän työn ja Pattykin näytti siitä pitävän. Enään oli vain kaviot..Yllätys minulle olikin kun Patty antoi hoitaa ne rauhassa, mitä nyt kerran melkein se meinasi näykätä minua kun taisin liian lujaa ottaa likaa pois sen takavasemmasta, onneksi naru ei päästänyt sen päätä liian lähelle minua mutta ei siinä mitään käynyt. Vein harjat lopuksi pois kun olin puhdistanut ne. Sitten hain suitset ja satulan ja aloin asetella niitä paikoilleen. Satula meni hyvin mutta suitsien kanssa oli aluksi ongelmia kun ei meinannnut kuolaimet mennä suuhun ei millään kunnes lopulta painoin sormia sen suun pieliä pitkin että sain suun auki. Lopulta taluutin Pattyn kentälle ja sidoin sen hetkeksi kiinni aitaan.. Asensin esteet kentälle. Laitoin aluksi vain neljä puomia sopivin välein kentän pitkälle laidalle ja päätin lämmittelyn jälkeen lisätä muita esteitä. Hain Pattyn, pidennin jalustimet alas, kiristin satulavyötä ja nousin selkään. Selässä asetin jalustimet kunnon pituisiksi. Otin ohjas otteen ja käskin Pattyn liikkeelle. Se lähti yllättävän pehmeästi liikkeelle, luulisin harjauksen takia. Uraa myöten mentiin hetken aikaa että saatiin Patty lämpöiseksi. En vielä antanut mennä puomeja vasta lämmittelyn jälkeen menin käynnissä puomija muutaman kerran. Sitten olikin aika siirtyä raviin. Silloin poika tyykäsi puomeja mennä. Olisi varmasti halunnut mennä oikeita esteitä mutta vielä olisi muutama laukka mentävvä ennenkuin esteitä mennään. Siinä laukkaakin mentiin kunnes pysäytin Pattyn. Laitoin sen kiinni ja lisäsin kaksi 40 cm:trin korkista estettä toiselle pitkälle sivulle kenttää taas sopivin välei. Ja takaisin selkään. Muutaman kerran mentiin ravissa esteiden ohi ennen kuin annoin mennä laukkaa. Siirsin laukkaan hieman enne puomeja jotka mentiin kevennyksellä. Esteet mentiin täydellisesti ja Patty meinasi hieman liiotella viimeisellä esteellä joten nostin esteitä 30 cm:trillä joka oli Pattystä ihanaa. Oltiin hypitty varmaan kuusi kertaa rata lävitse jolloin päätin että Patty saattaapian kyllästyä joten päätin kokeilla jotain muuta. Patty päästi muutaman kerran kentälle vahinkojakin mutta päätin korjata ne myöhemmin pois. Sidoin Pattyn ja otin siltä satulan pois, asetin satulan aidalle takkini päälle ja yritin hypätä selkään korokkeelta josta Patty päästi minut kiltisti selkään, olin kuitenkin ennen sitä madaltanut esteet 30:cm. Sitten menin ilman satulaa laukkaa ja esteitä joka oli hauskaa minusta ja Pattystä. Kun olimme saaneet kylliksi heitin satulan vain Pattyn selkään enkä sitonut sitä. Taluutin Pattyn talliin ja sidoin sen vielä kerran ottaakseni siltä varusteet pois. Harjasin sen tällä kertaa vähemmän tarkasti ja pistin sen sitten puhtaaseen karsinaan johon laitoin sille heinää ja porkkanoita päivä ruuaksi. Lukitsin karsinan oven ja kiiruhdin kentälle laittamaan esteet paikoilleen. Korjsin Pattyn vahingotkin kentältä pois ja lähdin takaisin talliin jossa Patty ei jaksanut nostaa päätää koska arvasi tulijan olevan minä. Menin orin karsinan luo ja katsoin sitä oven yli ja hymyilin sille. Menin sitten kiertämään ja katsomaan muita oreja ja kiersin katsomassa myös tammat ja ruunat.. Olin katsonut kaikki ja tervehtinyt ne menin takaisin Pattyn luo joka oli vieläkin syömässä. Katsoin sen heinä pinoa ja ajattelin että olin laittanut liikaa heinää sille joten otin siitä osan pois ähkyn pelossa. Palasin katsomaan Pattyä ja totesin että se oli hyvin hoidettu ja illalla vielä voisin tulla katsomaan sitä uudestaan. Lähdn iloisin mielin tallilta pois Patty mielessä.//Kirjotan vielä illalla iltakäynnistä :D//

Vastaus:
Mukava ja pitkä kertomus! Jatkuuko tämä siis vielä siihen iltakäyntiin? No jos ei niin saat tästä kartomuksesta 90v€. Annan sitten iltakertomuksestasi erillisen summan rahaa...

Tiia - - 22.09.2007 13:14
Hoitsusi.. Dreamer
Mitäs..? Koulukiemuroita luvassa.

Tulin tallille yhden maissa Dreemi oli jo tarhassa.Menin talliin putsaamaan sen karsinan, kun olin putsannut sen menin hakemaan Dreemin tarhasta.Sidoin Dreemin harjauspuomiin ja aloin harjailla sitä iloisin mielin kun olin saanut harjattua ja putsattua kaviot hain sen varusteet.Laitoin ohjat kaulalle ja aloin taituroida suitsia päähän, mutta siitä ei tuumannu tulla mitää se nosteli päätä, jos se ei nostellu päätä niin se ei tuumannu avatta suuta pitkän taistelun jälkeen sain suitset päähän.Satulan kanssa meni hyvin se ei yhtään pullistellutkaan .Hain kypärän ja raipan, vaikka raippaa ei välttämättä tarvitekkaan.Talutin Dreemin kentälle ja nousin sen selkään ja kun vielä olin laittanut jalustimet sopivalle korkeudelle puristin pohkeet kiinni ja Dreemi lähti käyntiin.Käpsyttelin alkukäynnit rauhassa ja sitten otin ohjat jo tuntumalle ja tein pari pysähdystä jotta tietäisin, että Dreemi on kuuliainen.Sitten pyysin sen raviin ja tein ravistakin muutamat pysähdykset ja Dreemi oli tosiaankin kuuliainen ja sitten lopulta vielä lisäsin, että pitää pysähtyä ja peruttaa ja jatkaa ravia.Dreemi oli siinä harjoituksessa vähän sellanen, että pysähty hyvin ja peruutti mutta sitten ennakoi ravissa että lähti melkein kun oli tehnyt vasta yhden pienen peruutus askelen niin se lähti heti sillon ilman minun lupaa ravia.Mutta aina kun se lähti ravia ilman lupaa pysäytin sen ja peruutin ja käskin raviin kun olin pari kertaa tehnyt sen Dreemi ei enää ennakoinut.Vaihdoin kokorataleikkaalla suunnan ja tein ravissa tähänkin suuntaan sitä harjoitusta vähän aikaa tässä suunnassa Dreemi ei ennakoinut.No ajattelin sitten että teen sen harjotuksen vielä kerran mutta kun pysähdyin ja peruutin Dreemi vaan pysähtyi annoin pohkeita ja kannustin sitä että se lähtisi ravia.Näpäytin tai oikeastaan sitä ei voi sanoa enää näpäytyksesksi niin Dreemin lautasille, mutta se kosti minulle ja teki pukin niin että jouduin sen kaulalle koska en ollut valmistautunut siihen no menin takais satulan istuin osaan.Puristin pohkeet Dreemin kylkiin ja näpäytin vain lavan kohdalle niin sitten Dreemi lähti ravia.Nostin pitkälle sivulle laukan oi Dreemin laukka oli niin ihanaa ja pehmeää joten siksi otin laukan jälkeen jalustimet pois ja laitoin ne satulan eteen ristiin.Nostin laukan sitten pitkälle sivulle ja nyt Dreemi laukkasi vieläkin reippaammin että minun piti oikein pidätellä sitä onneksi se pysyi kuitenkin hallinnassa.Sitten vaihdoin suuntaa kun olin laukannut tässä kierroksessa monta upeaa kertaa.No sittenpä kannustin tämän upeaan pollen laukkaan voi kuinka se laukkasi niin ihanasti tuuli tarttui hiuksii ja silmät alkoi vuotaa kun oli niin kova tuuli lopulta piti taas pidätellä että se ottaisi raville se ei tuumannu millään otta joten nykäisin vähän kovemmin, onneksi se sitten siirtyi raviin ja sen kautta käyntiin laukkasin vielä muutaman kerran jalustimilla ja olin maailman onnellisin tyttö itseni mielestä kun oli niin ihana hoitsu.Ravailin siinä pitkin ohjin viitisen-kymmenisen minuuttia ja otin käyntiin ja taputtelin Dreemiä siinä ja rapsuttelin kun olin ratssatanut loppukäynnit käänsin senkaartoon taputin ja laskeuduin.Nostin jalustimet, löysäsin satulavyötä ja lähdin taluttamaan Dreemiä talliin matkalla talliin se yritti jokaista ruohotupsua syödä.Tallissa otin sen varusteet pois ja harjasin sen ja vein sen laitumelle missä sen kaverit sitä jo odotti.Lädin kotiin taapertamaan ja odottamaan seuraavaa hoito kertaa.

Vastaus:
Hieno tarina. Voisit ensi kerralla vaikka ajaa tai ratsastaa ilman satulaa maastossa :) Saat 65v€ :)

Heidi - - 22.09.2007 12:31
Hoitsusi.. Petter Patty
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

Menin oritalliin ja etsiskelin uutta hoitsuani, Petter Pattyä. Olin aivan innoissani koska talli oli minulle melko uusi ja hevonen oli kuvissa kaunis, olin nähnyt hevosen kerran vain kun se oli ollut tunnilla. Kipitin käytävää pitkin muiden orien ohi ja pian pääsin Pattyn luo. Se oli yhtä kaunis kuin aina. Olisin halunnut hyppiä innosta mutta yritin pysyä mahdolisimman rauhallisena. Pyysin orin huomiota lausumulla sen nimen sille. Ojensin kättäni sille jotta se haistaisi minut.. Ori haisteli kättäni rauhallisesti ja hyväksyi minut. Avasin karsinan oven ja astuin sisään koko ajan rauhallisiesti puhuen Pattylle. Astuin sen vierelle eteen ja rapsutin sen kaulaa, josta se näytti pitävän. Patty alkoi haistella minua enemmän ja jatkoin vain rapsutusta. Hetken päästä halusin kokeilla sillä ratsastusta joten sidoin Pattyn käytävelle odottamaan. Hain aluksi sen harjat ja harjasin sen huolellisesti. Sitten menin satula huoneeseen ja Patty seuraili minua kiinnostuneena, luultavasti se arvasi minne se pääsisi. Katselin missä näkyisi Pattyn varusteet ja huomasin viimein koukun jolla roikkui Pattyn suitset ja yleissatulan. Nappasin satulan huolellisesti syliini ja suitset siihen päälle. Kävelin satulahuoneesta nopeasti Pattyn luo joka odotti käytävällä. Asetin satulan sen selkään ja kiristin hieman satula vyötä. Taputin sitä kun se oli melko rauhallinen. Otin suitset sen satulan päältä ja laitoin ne huolellisesti sen päälle ja se Patty otti kuolaimet kiltisti suuhun. Olin tietysti ottanut ennen kuin laitoin suitsia sille riimut pois joten saatoin nyt viedä sen kentälle. Olin tietysti arvannut että haluisin ratsastaa sillä joten minulla oli oma vanha kypärä mukanani. Minun pitäisi ostaa uusi koska kypärä oli jo hieman pieni minulle. Taluutin Pattyn ulos ja oli pieni työ saada se rauhoitettua koska se meinasi lähteä ravaamaan ovesta ulos. Vein sen kentälle jolla ei näkynyt muita ratsastajia. Taputin Pattyä ja kiristin vielä satulavyön sopivan kireälle, tarakastin myös Suitset. Patty maisteli kuolaimia yllättävän rennosti samalla kun laitoin jalustimet alas. Asetin jalan jalustimelle ja nousin selkään. Patty meinasi lähteä liikkeelle kun olin nousemassa selkään mutta onnekseni se kuitenkin tajusi etten ollut vielä kunnolla selässä joten se pysähtyi. Huokaisin jännityksestä ja mittasin jalustimet sopivan mittaisiksi. Otin ohjasotteen ja käskin sen käyntiin johon se lähti iloisesti ja reippaasti. Lämmitin sitä ainakin seitsemän minuuttia kiertämällä kenttää ja välillä tehden kaartoja ja radan leikkauksia. Lopulta päätin että Patty oli lämmin, käskin sen raviin johon se siirtyi reippaasti. Tunsin että sillä oli mukavan tasaisa ravi. Menin sen kanssa muutaman kerran kentän ympäri ja pyysin sitä siirtymään raviin. Aluksi se tuntui epäröivän mutta siirtyi kuitenkin. Olin laukannut muutaman kerran ympäti ja sitten leikkasin radan kerran ja käskin sen siirtymään raviin. Raviin se siirtyi helpommin kuin laukkaan. Kun olin ratsastanut sillä puoli tuntia siirsin sen loppu käynteihin. Pysäytin sen sitten keskelle ja hyppäsin selästä pois. Nostin jalustimet satulan päälle ja taputin sitä kaulalle. Patty oli rento ratsastuksen jälkeen ja iloinen kun oli päässyt kentälle. Ajattelin että seuraavalla kerralla kokoilisin sillä esteitä. Vein Pattyn talliin ja sidoin sen käytävälle karsinansa eteen heti kkun sain suitset pois. kävin pesemässä kuolaimet ja kuivasin ne. Heti kun sain suitset paikoilleen kävin sautlan kimppuun ja vein senkin paikoilleen. Hain samalla harjat ja harjasin Pattyn erittäin huolellisesti johon menikin aikaa 20 minuuttia eikä se näyttänyt Pattyä haittaavan. Kun olin yrittämässä putsata Pattyn kavioita se ei meinannut antaa nostaa niitä. Meinasin jo lopettaa mutta en antanut Pattylle voittoa, kun olin näyttänyt sille etten aio hävitä se antoikin putsata kavionsa vaikka ei siitä nauttinutkaan yhtä paljon kuin harjauksesta. Lopulta sain työn tehtyä ja vein harjat paikoilleen. Puhdistin vielä karsinan joka ei ollut kuitenkaan kovin likainen. Irrotin pattun ja vein sen karsinaansa ja annoin sille rehua ja Melassiasen annostuksien mukaan. Jäin hetken ajaksi katsomaan sitä ennen kuintarkastin että olin siivonnut jälkeni. Patty näytti tyytyväiseltä joten satoin lähteä.
//en oo ikinä ennen kirjottanut näitä joten alussa saattaa olla jotain kankeutta xD sori kirjotus virheet jos niitä on :)//

Vastaus:
Hieno Heidi! Tämä oli todella hyvä, kun tämä oli kerran ensimmäinen kertomus :) Voisit kertoa vähän enemmän joistain asioista, kuten ratsastuksesta ja hoitamisesta ennen tuntia. Saat 50v€ :)

Jenni M - - 21.09.2007 19:18
Hoitsusi.. Moon Light Shadow
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

Jetkuu ...

Mutta kuvittelin että se potkaisee joten peräännyin , mutta huomasin ettei se vaan tykännyt siitä joten jatkoin harjaamista. Kun olin saanut harjattua Shadown hain sen satulan ja suitset. Laitoin ensin satulan ja sitten suitset. olin hakemassa kypärää ja hanskoja kun tämä fiksu oli pihalle tullut kun olin unohtanut sulkea karsinan oven. Mutta onneksi ei ollut sattunut kamalampaa. No otin Shadown ja huppäsin sen selkään. Menimme kentälle... Jatkuu... Sisko pitää päästää nettiin

Vastaus:
Odotan jatkoa innolla..

Jenni M - - 21.09.2007 17:51
Hoitsusi.. Moon Light Shadow
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

Tulin tallille iltapaivällä n. kello kolmen aikaan. Menin talliin varovaisesti ja näin upean tallikäytävän. Sen päässä oli monta karsinaa, mutta kännyin oikealle ja näin 2. karsinassa ihanan hevosen jonka ovessa luki "Moon Light Shadow" ja tiesin että siinä olisi minun hoitsuni. Olin jo aiemmin katsonut että se menee hyvin esteitä ja koulua ja maastossa aika lujaa joten päätin mennä koulua kentällä. Hain Monan (voinko kutsua sitä sillä lempinimellä??) Harjat ja koitin laittaa sitä kiinni karsinaan mutta se alkoi riehumaan jolloin muistin että Shadowta ei saa laittaa kiinni . Sitten aloin harjaamaan sitä. Se selvästi tykkäsi siitä mutta kun pääsin mahaan niin siitä se ei ihan tykännyt. Jatkuu ettei mun tartte kirjoittaa uudestaan koko tarinaa

Vastaus:
Odotan jatkoa innolla :) Sitä kutsutaan Shadowiksi, mutta voit sanoia sitä Monaksi, Mooniksi ym.. Ei sen ole niin väliä :)

Elina - - 20.09.2007 20:22
Hoitsusi.. Inzuctor
Mitäs..? Jatkokertomus alkaa..

Tulin tallille joskus kymmenen maissa tavalliseen tapaani. Mulla oli vähän yskää, joten ajattelin juoksuttaa Inseä ratsastamisen sijaan, niimpä otin riimun mukaani ja lähdin laidunta kohti.
Inse seisoi laitsan kauimmaisessa nurkassa, ja tarvoin sinne ottaakseni Insen kiinni, mutta Inse lähtikin karkuun ja ravasi kymmenen metrin päähän jääden siihen odottelemaan. Seurasin sitä jonkun aikaa, kunnes luovutin. Kaivoin laukustani omenan, ja Inse tuli höristen luokseni. Annoin sille omenan, samalla kun nappasin sen riimusta kiinni, ja kiinnitin samalla riimunarun kiinni. Talutin Insen talliin ja harjasin sitä jonkun aikaa. Inse nautti harjauksesta ja laitoin sille kamat päälle ja talutin sen kentälle. Aluksi menin Insen kanssa käyntiä, ja keskityin lähinnä siihen, että Inse ei oikoisi, ja Inse meni suht hyvin ympyrällä, aluksi se vähän oikoi, mutta kyllä se sitten lopulta sujui. (Kirjoitan huomenna lisää)

Vastaus:
Odotan jatkoa innolla :)

marika - - 20.09.2007 12:40
Hoitsusi.. Alove charity
Mitäs..? Hoitamassa pitkästä aikaa

ensiksi. sori ku en oo voinu hoitaa vähää aikaa ku kone oli rikki! noniin.kun tulin Aloven luo se oli iloinen kun tapasi minut pitkästä aikaa!vein Aloven ulosja aloin harjata sitä se seisoi paikallaan kiltisti ja nautti kun harjasin sitä polärillä.sitten otin kaviot,siinäkin Alove oli kiltisti!sitten...laitoin Alovelle ajokamat päälle. Sitten hyppäsin kärryyn.Ohjasin Aloven ihan vaan kentälle. Yhtäkkiä Alove pysähtyi, se yritti syödä omat etu suojansa xD. vedin Aloven pois ja sitten se meni taas hyvin. sitten tuli ravin vuoro, Ensin Alove ei oikein jaksanut ravata mutta kun ihan ihan vähän näpäytin sitä raipalla niin se lähti ihanasti raviin.2 minaa ravattin ja sitten taas käyntiin.taas 3 minan jälkeen kokeiltiin laukkaa. kun yritin ekan kerran se lähti raviin :), mutta pyysin se taas käyntiin sitten tokalla kerralla se onnistui!! se oli ihanaa laukata Alovella pitkästä aikaa!! ku kokonainen tunti oli kulunut me lopetettiin. tulin kärrystä alas ja laitoin Aloven aitaan kiinni.
sitte otin kamat pois ja vein ne talliin. sitten menin hakemaan pihalla odottavan Aloven.Otin sen riimusta kiinni ja vein sen laitumelle rauhoittumaan.
½ tunnin päästä hain Aloven pois laitumelta ,vein sen karsinaan .sitten laitoin sen kuppiin 3 kuivatun ruisleivän palaa.kello oli 19.00 otin tallin raanasta tilkan vettä ja sitten menin kirjoittamaan hoitsu kirjaan.sitten oli aika lähteä. annoin Alovelle vielä yhden porkkanan ja lähdin kotiin . sry taas ku tuli näin lyhyt! :)


Vastaus:
Saat 30v€. Pieniä kirjoitusvirheitä, joita voisit yrittää katsoa ja sitten vähän tarkemmin kertoa kaikesta niin tulisi vähän pidempi :)

Jenni - - 20.09.2007 08:28
Hoitsusi.. Little Prince
Mitäs..? Hoitamassa pitkästä aikaa

Kello oli puoli seitsemän ja herätyskelloni pirisi. Näin sellaista unta, että Prinssi oli laukannut tarhastaan läpi, satuttanut jalkansa ja lopulta karannut. Se oli ihan hirveää. Puin päälleni ja söin. Sen jälkeen hain kellarista pyöräni ja lähdin tallille. Polkaisin muutamassa minuutissa tallin pihaan, ja laoitoin pyörän lukkoon. Kun tungin avaimen lukon reikään, niin se avain katkesi! Alku ei näyttänyt menevän hyvin, mutta toivoin vain parasta. Kävin viemässä kamani hoitajien kaapeille. Sen jälkeen laahustin hitaasti talliin. Olin luvannut Miralle, Mileylle ja Niinalle että tekisin aamutallin. Olin ihan uninen ja karsinoitten siivoamisessa kesti aikansa. Levitin hetken päästä karsioiden pohjille purua, ettei hevosten tarvitsisi olla sementtilattialla! Kun olin saanut karsinat siivottua, niin tottelin hevosten karsinoiden ovien edessä olevia ruokaohjeita. Tein jokaiselle aamuruuat ja laitoin vähän heinää jokaiselle. Sen jälkeen hain tuntihevoset sisälle. Lakaisin tallin käytävää, sillä se oli aika hyvässä lannan -ja heinän peitossa. Kun olin lakaissut tallia, niin otin Prinssin riimunnarun ja lähdin sitä pyydystämään laitumelta. Toivoin todella ettei minun tarvitsisi kauan odottaa ja että Prinssi tulisi kiltisti luokseni. Onneksi Prinssillä ei ollut leikkipäivä, ja se tuli ihan hyvin luokseni. Olin ottamassa sen riimusta kiinni kun Prinssille tuli mieleen lähteä karkuun ja leikitellä.
JATKUU.. (pitää mennä kouluun)

Vastaus:
Odotan jatkoa innolla :)

Elina - - 19.09.2007 19:10
Hoitsusi.. Inzuctor
Mitäs..? Esteita tälläkertaa..

Tulin taas joskus kymmenen maissa tallille ja menin hakemaan Insen laitsalta. Inse seisoi jo portin luona, joten se olikin helppoa. Talutin sen viileän sään vuoksi talliin harjattavaksi ja satuloitavaksi.
Inse seisoi kiltisti koko harjauksen ajan, ja oli harvinaisen kiinnostunut jälleen takistani... Annoin sen tutkailla sitä samalla kun laitoin sen nopeasti kuntoon ja talutin sen maneesiin. Otin mukaan myös riimun, sillä sidoin Insen kiinni siksi aikaa, kun laitoin esteitä pystyyn. Laitoin kaikki esteet n. 80 cm: n korkeuteen, joten Insen olisi helppo hypätä ne.
Noustuani Insen selkään aloitin alkuverryttelyn. Tein vähän enemmän voltteja kuin yleensä, sillä hyppäisin kahdeksikkoa, joten Inse saisi olla notkea jo valmiiksi. Inse lämpeni taas melko nopeasti, ja taipuikin hyvin. Inse kulki hyvin kuolaimella, ja tein vielä vähäsen pohkeenväistöä. Annoin vähäksi aikaa pitkän ohjan, jonka jälkeen menin vähäsen puomeja ravissa ja laukassa. Inse näytti innostuvan ja lisäämään hieman vauhtia, mutta reagoi hyvin pidätteeseen, ja siirryin kahdeksikolle.
Inse laukkasi pontevasti ekalle pystyesteelle ja ylitti sen hyvin. Sen jälkeen se laukkasi toiselle esteelle pystylle ja ylitti senkin hyvin. Se laukkasi käännöksen hyvin ja ylitti pienen okserin kevyesti. Sen jälkeen laukkasin trippelille ja Inse ylitti senkin hyvin. Jatkoin taas toisen kierroksen ja Inse kääntyi hyvin nyt vähän tiukemmankin mutkan ja ylitti esteen. Lisäsin vähän tempoa, jotta Inse tulisi oikein esteelle, ja Inse hyppäsi senkin, mutta kompastui hieman. Inse joutui ponnistamaan vähän kauempaa, mutta esteet olivat Inselle melko matalia, joten hevonen ylitti senkin. Vaihdoin laukassa suunnan, ja hyppäsin rataa toiseen suuntaan. (Olin laittanut esteet niin, että pystyin hyppäämään ne molemmin puolin) Inse jatkoi hyvin myös toiseen suuntaan, välillä sain hieman hidastella sitä, mutta kyllä se siitä.
Hyppäsin yhteensä n. 15 min, pidin tietenkin lyhyen tauon välissä, ja annoin lopuksi pitkän ohjan.
Kun olin taas tallissa harjasin Insen hyvin. Hoitsuni näytti pitävän, ja hieroin sitä myös kumisualla, Inse laski taas päätään ja rentoutui.
Lopulta vein sen tarhaan vähäksi aikaa ja menin putsaamaan karsinan, ja menin hakemaan Insen taas talliin, ja annoin sille päiväruuan. Hoidin varusteet ja rapsuttelin Inseä vielä ennen kuin lähdin kotiin.

Vastaus:
Joitain kohtia voisi yrittää kertoa vähän tarkemmin. Innulla kannattaa aluksi hyppiä vaikkapa 50sentin esteitä ja korottaa niitä sitten. Saat tästä kertomuksesta 65v€

1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 43