Hoitoviekku

Hoito vieraskirja

Tänne hoitajat kirjoittavat hoitokertomuksensa. Tänne ei kirjoiteta muuta! Käviät eivät saa tänne kirjoittaa!

Pääsivu   |   Kirjoita Vieraskirjaan
<< Edellinen sivu  |  Sivu 5 / 43   Viestit: 81 - 100 / 842  |  Seuraava sivu >>

Jaze - - 06.12.2008 19:00
Hoitsusi.. Little Prince
Mitäs..? Jatkokertomus alkaa..

Lauantai
Olin menossa tallille.Onneksi tänään on lauantai niin voi olla pitkään pitkään tallilla!Kello oli jotain puol 8.Kävelin tallille onneksi ei ollut paljon jäätä niinkuin eilen.Kohta olin perillä matkassa meni joku 15 minuuttia.Kuulin hirnahduksia ja kavioiden kopsetta.Olin saapunut perille.Kolme hevosta oli laitumella Rainbow,Lumi ja Prinssi ihmettelin miksi Prinssi oli siellä minunhan se pitäisi laittaa sinne tai joko minulta kysyä lupa.Menin tallin sisään ja kysyin Emmalta miksi Prinssi oli laitumella.Emma sanoi että joku tyttö oli vienyt Prinssin laitumelle ja varmaan luullut sitä toiseksi.Katsoin Prinssin karsinaan ja siellä ei ollut ketään.Otin Prinssin riimun ja menin hakemaan sen sisälle.Kun olin vienyt Prinssin karsinaan menin ilmoitustaululle josta näkyi milläkukin ratsastaa.Prinssillä oli tänään kaksi tuntia yksi oli alkeiskurssi ja yksi oli se jolloin minä ratsastaisin sillä.Tunnin päästä alkaisi se alkeiskurssi ja minun pitäisi laittaa Prinssi kuntoon.

Jatkuu en kerkeä kirjoittaa pötköön.

Vastaus:
-->

-Miley


Sara - - 06.12.2008 16:08
Hoitsusi.. Beeld
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

Tulin tallille klo 13.21. Suuntasin Beeldin karsinan eteen ja moikkasin sitä. Beeld katsoi minua ihan oudosti. Annoin Beeldille porkkanan. Beeld söi porkkanan. Ihmiset kävelivät kaikkialla. Kävin katsomassa satulahuoneessa Beeldin suitset. Kuolaimet olivat ihan likaiset. Otin suitset ja kävin hakemassa vettä ämpäriin ja pesin Beeldin kuolaimet. Vein suitset paikoilleen ja tarkistin satulan. Satula oli kunnossa. Kävin hakemassa Beeldin suojat ja puhdistin ne harjalla. Kävin pesemässä harjat ja vaihdoin sille uudet harjat.
Menin Beeldin karsinaan ja laitoin sille riimun päähän. Laitoin riimunnarun kiinni vetosolmulla ja rupesin harjaamaan beeldiä. Harjasin ensin kumisualla. Vaihdoin harjan kovaharjaan kun olin harjannut Beeldin puhdistin sen kaviot.
Kun olin puhdistamassa etukaviota Beeld otti ratsastushousuistani kiinni ja veti.
Kun olin harjannut beeldin vein sen tarhaan. Beeld rupesi ravaamaan tarhassa ympäriinsä.
Menin talliin sisälle ja otin tiskiharjan, pesusiene ja vettä. Menin puhdistamaan Beeldin kupit. Puhdistin ensin ruokakupin ja puhdistin suolakiven.
Lähdin tallilta klo 18.34.

Vastaus:
Kiva kertomus :) Kerroit hyvin Beeldin hoitamisesta. Sitten voisit putsata Beeldin karsinan aina kun käyt hoitamassa sitä.. Saat tästä kertomuksesta 25v€ :D

-Miley


Eeva - - 06.12.2008 11:54
Hoitsusi.. Ice Rainbow,Dreamer,Rainbow
Mitäs..? Maastoon virkistäytymään.

Maatoon tälläkertaa (;

Heräsin myöhään aamulla joskus 10.30.Ajattelin hoitaa tänään kaikkia hoitsujani ja käydä niiden kanssa maastossa virkistymässä.
No söin ja tein muutkin hommat mitä teen aamulla.Otin Varusteeni mukaan ja lähdin tallille päin puörällä.Tallille Oli lyhyt matka joten olisin ihan Heti perillä tallilla....Olin pyöräillyt vähän matkaa ja Käännyin tallin pihaa päin.Kaikki hoitsuni Olivat pihalla.Oli vähän kylmä,onneksi niillä oli Loimet.Hain eka tallista Riimun ja otin Ensimmäisenä Ulos Dreamerin.Taluttelin sitä alussa vähän pihalla ja sitten vein sen sisään.Otin loimen pois ja Rupesin harjaamaan Dreameria.Harjasin sen joka puolelta hyvin.Sen jälkeen se oli ihanan sielä <3.Sitten puhdistin sen kaviot kunnolla.Sen jälkeen hain Varusteet.Laitoin eka satulan ja sitten suitset.Sen jälkeen me lähdettiin.Talutin sen maaston alkuun ja Nousin hepan selkään ongelmitta.Minua oli kyllä auttamassa Yksi Tallikamu Jalustimien kanssa :).
No,lähdin alkumatka oli todella rentoa ja Mukava.Dreamer Oli varmaan tänään Hyvällä päällä.
Kohta lähdimme raviin Ja Menimme sillä vähän aikaa.Kohta käännyimme takasin päin.Ja menimme kiitolaukkaa.Onneksi ei ollut paljon lunta.Pikkusen aikaa ja Vaihdoin käyntiin.Menimme käynnillä loput.Saavuimme tallin pihaan.Vein Hoitsuni sisään ja Otin varusteet pois ja Puhdistin ne.Sen jälkee harjasin sen Ja puhdisin kaviot.Puhdistin sitten saman tien karsinan.
Sen jälkeen otin taas riimun ja hain Ice Rainbowin sisään.Harjasin sen joka paikasta.Sitten Hain sen varusteet.Laitoin eka satulan ja sit Suitset.Sen jälkeen lähdimme Maastoon.Maastossa Ice Rainbow oli mukava ratsastaa.Se oli kyllä välillä villillä päällä.:D
Mutta Menimme käyntiä välillä Ja välillä myös ravia.Menimme vähän matkaa Ravia ja siten käänyimme takasin päin.Menimme sitten loppumatkan käyntiä..:)
Vähän ajan päästä olimmekin jo tallin pihassa (n.15 min).
Vein sen sisään ja otin varusteet pois ja Puhdistin ne.Vein ne sen jälkeen paikoilleen.Sen jälkeen taas harjasin sen ja puhdistin kaviot.Se oli oikein kiltti hoitaessa.Sen jälkeen puhdistin myös Karsinan.Nonniin.Enään vaan Rainbow joka varmaan jo odotti maastoa.No otin riimun ja hain sen vähäksi aikaa sisälle.Harjasin sen.Sillä oli sotkuinen turkki >D.
Sitten Puhdistin kaviot..Vähän ajan päästä hain varusteet ja Laitoin ne hepalle..Sitten olikin aika jo mennä..Joku oli onneksi aina auttamassa minua jalustimien kanssa,;)Sitten lähdimme.Menimme alussa heti Ravia lämmittelyksi.Ja sen jälkeen menimme taas käyntiä.Päivä oli ollut rankka joten,taluttelin sitä vähän matkaa.Rainbow oli ollut kiltti Ja mukava.Sitten kun tuli aika kääntyä.Ja menin taas Hepan selkään.Menimme melkein loppumatkan Ravia mutta menimme myös kyllä käyntiä.Vähän ajan päästä olimme taas Tallin pihassa.Talutin sen sisään ja Vein sen,sen Boksiin.Otin varusteet ja Puhdistin ne kunnolla.Ne oikein kiilti :PVein varusteet paikoilleen ja palasin Rainbowin luo.Harjasin sen kunnolla joka paikasta niinkuin aina ja puhdistin kaviot samalla lailla.eli ainakin mielestäni hyvin.:)
Sen jälkeen enään vika juttu,Puhdista karsina Of cöörse.Ja sit Olin tehnyt kaiken rapsuttelin hoitsujani kunnolla ja Lähdin kotiin

Oli kiva päivä (toivottavasti ei ollut paljon kirjoitusvirheitä sillä oli kiire :).)

Vastaus:
Mukavaa että maastoilit kaikkien hoitsujesi kanssa, saivat nekin vähän vaihtelua :) Kirjoitusvirheitä tässä oli aika paljon.. Varsinkin noita isoja kirjaimia keskellä lausetta, ei muuten niinkään. Kiinnitä siihen enemmän huomiota. Sitten, voisit kertoa enemmän ratsastuksesta. :D Saat tästä nyt 50v€ :D

-Miley


Jaze - - 05.12.2008 20:51
Hoitsusi.. Little Prince
Mitäs..? Esteita tälläkertaa..

(Eeva tiesin)

On tullut vähän kirjoitusvirheitä ton hoitsuni oikean nimen suhteen...Kuitenkin heräsin aamulla aikaisin ja muistin et mulla alkaa koulu vasta 11.00 kerkeisin hyvin käydä hoitamassa hoitsuani.(Asunhan sentään lähellä.)Menin tallille kävellen ja piti hidastaa koko ajan oli nimittäin umpi jäässä koko tie.Vihdoin pääsin tallille.Tallissa ei ollut paljon porukkaa näin aikaisin.Joillakin oli kyllä yksityis tunnit menossa ulkona.Mutta minua se ei haitannut olihan sekin onni että pääsin edes hoitamaan Prinssiä.Suorastaan juoksin Prinssin luokse.Prinssi siellä jo hirnuikin.Annoin sille aamu ruuan,harjasin ja putsasin sen kaviot.Kun oli kulunut melkein tunti oli aika lähteä kouluun.Otin repun selkään jä kävelin kouluun.Koulunjälkeen menin kotiin ja sieltä suoraan taas tallille.Nyt minulla olisi ratsastustunti ja me hypättäisi esteitä.Vihdoin ja viimein läähättäen pääsin talliin.Minun ratsastusksen opettaja Maarit oli jo tullut ja laitteli maneesissa esteitä.Hui näyttipä ne korkeilta.Olin ihan omissa ajatuksissani kun Marrit huusi

-Jaze vauhtia kinttuihin kohta alkaa tunti etkä ole laittanut edes Prinssiä ratsastuskuntoon!
-Selvä selvä olen nopea...
Juoksin Prinssin luo.Prinssi oli syömässä heinää eikä ihme... ;)
Kävin satulan ja suitset ja laitoin ne odottamaan.Seuraavaksi olisi vain harjaaminen,pinteleitten ja suojien laitto.Ja tietysti suitsien ja satulan.Harjasin ja puhdistin kaviot sitten laitoin varusteet.Enää olisi vain se ratsastustunti <3.Noniin talutin Prinssin maneesille ja hyppäsin selkään tai no en nyt hypännyt mutta menin.

Maarit oli jo maneesissa ja huuteli kaikkea:

-Käyntiä!

-Vaihda kevennys kun tulet tuolta nurkasta tuonne ja sieltä voltille.

-Täyskaarto b:sä ja sieltä kun olet tullut uralle laukka.

-Hyvä.

Seuraavaksi me sitten hypättiin esteitä.

-Pohkeet alas ja katse okserille joka on tuolla pitkän sivun vieressä sieltä okserilta katse ristikolle joka on keskellä maneesia ja sieltä ristikolta pystyesteelle pystyesteen jälkeen ravivoltti b eehen.

-Noin hyvin se meni.

Tunti kesti noin 60 min eli 1 tunnin.Se oli ihan hyvä aika hypätä esteitä tänään.Lopuksi talutin Prinssin talliin ja siivosin karsinan.Laitoin loimen ja harjasin.Myös putsasin kaviot.Tietenkin otin varusteet pois.Juttelin vähän aikaa Prinssille.En huomannutkaan että kello olijo melkein 17.30.Olipa aika rientänyt!Jätin Prinssille loimen ja läksin kotio päin.Kaikki sujui ongelmatta.Kaikki meni loistavasti ja nyt Prinssi oli kai onnelliseni karsinassa.

Terveisiä Jazelta ja Prinssiltä!


Vastaus:
Joo, hoitsusi oikea nimihän on Little Prince :D Ihan kiva kertomus. Ratsastuksesta ja hoitamisesta voisit kertoa tarkemmin. Ratsastuksesta kyllä kerroit jo ihan hyvin, mutta vielä vähän enemmän :D Saat tästä 45v€ :D

-Miley


Eeva - - 05.12.2008 20:30
Hoitsusi.. Rainbow
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

Ekaks sanon JAZELLE,sun hoitsun Loppuosa nimestä on Prince ei Prinssi! :D

Noniin

Olin aamulla menossa Kaupungille.Kävin siellä ja Menin sieltä suoraan tallille,Kylältä oli lyhyt matka kävellä sinne.
Kop kop kop Kuulin enne kun olin astumassa tallin pihaan.Siellä oli Paljon ratsastajia.Menin katsomaan Rainbowin boksia ja Se ei ollut siellä.Se Oli varmaan ulkona ja en ollut huomannut sitä >D
Otin riimun ja Hain tämän Laitumelta.Piti melkein 15 minuuttia Hakea Rainbowta.Se taisi olla villillä tuullella.No sitten kun olin saanut tämän villin hepon sieltä niin Taluttelin sitä noin 20 minuuttia..Välillä Rainbow yritti lähteä ravaamaan mutta olin sille tiukka,niin söpö kuin se olikin (;Sitten Vein sen karsinaansa.Hain harjan ja Rupesin harjaamaan sitä,harjasin sen hyvin ja joka puolelta.Sitten Otin kaviokoukun ja Puhdistin kaviot.Ihan hyvin nosti :)Kun olin hoitanut melkein kaiken puhdistin vielä viimeiseksi karsinan.Se oli likainen niinkuin aina ennenkin-.-'
:D:D
Sitten rapsutin sitä kunnolla ja lähdin kaupan kautta kotiin.

<3 Rainbow oli aika villi mutta olin päättäväinen ja en antanut sen Ärsyttää minua >:D

Kiva päivä oli meillä :)

Vastaus:
Voisit katsoa vähän, ettei noita isoja kirjaimia tule keskelle lausetta turhaan, kun se vaikeuttaa lukemista.. Harmi että Rainbow oli villillä tuulella. Hyvä kun kerroit vähän enemmän hoitamisesta. Saat tästä 15v€ :D

-Miley, Alita & Carol


Jaze - - 04.12.2008 20:57
Hoitsusi.. Little Prinssi

Ei muutakun se et tuli aika paljon kirjoitusvirhetä tossa karkuteillä jutskassa niin korjaan sen että minun hoitsuni Little Prinssi ei prinse ja muuallakin oli niitä prinse virheitä.

Vastaus:
Joo.. :D

-Miley, Alita & Carol


Jaze - - 04.12.2008 20:53
Hoitsusi.. Little Prinse
Mitäs..? Tulin hoitelemaan


~Karkuteillä~


Tulin hoitelemaan tällä kertaa sillä minulta jäi maastotunnilta vähän hommia kesken.Menin tallille noin 18.00 ja olin siellä kaksi tuntia eli 20.00.Minä harjasin Prinssin ja juttelin sille kukaan ei ollut tallissa kuin minä.Oli hyvin hiljaista ei juurikaan kuulunut ääniä.Yht äkkiä kuului hirveä paukahdus juoksin äkkiä lämpiöstä Prinsen karsinaan.Kun olin karsinan lähellä ihmettelin missä Prinse oli sitä ei näkynyt missään!Olin hirveän hätäinen etsin sitä joka paikasta mutta en löynänyt.Jostain kuului hirveä mussutus.Kävelin huoneeseen jossa olivain porkkanoita ja joitain ruokia.Kun saavuin paikalle ja asia valkeni munulle rupesin nauramaan.Prinssi oli livahtanut jotenkin karsinasta varmaan joku oli jättänyt oven auki.Kuitenkin Prinssi oli onnistunut livahtamaan syömään porkkanoita.Onneksi porkkanoita ei ollut kuin noin 4 ja niistäkin se kerkesi syödä vain 2 ja ½.Ajattelin taluttaa Prinssiä ulkona.Otin Prinssin päitsistä kiinni ja vein sen karsinaan.Karsinassa putsasin kaviot vaikka ne ei ollut kovin likaiset sitten vielä harjasin sen ja talutin ulos.Talutin sitä ulkona suunnilleen 10 -15 min.En minä sitä paljon kävelyttänyt sillä minähän aikasemmin tänään sillä ratsastin.Vein Prinssin karsinaan ja putsasin enimpiä "likoja"karsinasta.Niitä tosin ei ollut paljon.Tänään oli hoidettu tarpeeksi Prinssiä pitäähän sillä ola omaa rauhaa.Aika meni tosi nopeasti!No huomenna uudestaan :).

Terveisin taas me :)

Vastaus:
Harmillista, että Prinssi karkasi. Onneksi ei mennyt sen kauemmaksi :) Voisit kertoa vähän tarkemmin Prissin hoitamisesta, miten Prinssi käyttäytyi esim. talutellessa yms.. Saat tästä 15v€ :D

-Miley, Alita & Carol


Veeruska - - 04.12.2008 20:37
Hoitsusi.. Mango
Mitäs..? Maastoon virkistäytymään.

minä ja mango päätimme mennä maastoon.mango pelkäsi että jos katsojia tulisi niin paljon, että hän mokaisi maasto esteen ja kaatuisi että kaikki kikattaisi.mutta minä sanoin mangolle että ei atsojia ole,tämä ei ole kilpailu.mango huokaisi mutta se olisi haunnut näyttää muille hevosille miten hypätään.mutta mango peläistyi kun näki radan sehän oli keskellä korpea. minä sanoin mangolle minulla on krtta emme voi eksyä paitsi otinkohan kartan mukaan? tarkistan,ainiin jätin sen keittiön pöydälle. mutta eksyimme sittenkin eikä täällä asu ketään paitsi villi hevosia.muttahan mango voisi jutell villihevosten kanssa miten pääsisimme lähimmälle huoltoasemalle.mutta mango ei löytänyt villihevosiä vaan 10 oravaa.no kyllä selvisimme onneksi kotiin mutta mango ei mene moneen viikkoon maastoon =) senpituinen se

Vastaus:
Kiva olit Mangon kanssa maastossa. :D Jännä idea ajatella, että voit puhua hevosen kanssa ja hevoset keskenään.. Lisäksi voisit kertoa vähän hoitamisesta ja kuinka Mango käyttäytyi.. Sitten voisit putsata Mangon karsinan ja varusteita. Saat tästä 5v€ :D

-Miley, Alita & Carol


Jaze - - 04.12.2008 19:39
Hoitsusi.. Little Prince

Minä menin tällä kertaa maastossa.Minun kaverini tuli mukaan mutta vaan kyllä hoitamaan hoitsuaan ja ratsastamaan vähän aikaa.Prinssi oli alussa hiukan epävarma.Mutta loppua kohti se muuttui vain varmemmaksi.Ja hyvä niin.Minä ja kaverini varhain aamulla jo marssittiin tallille hoitamaan ja ratsastamaan hevosilla.Me mentiin hoitsujen luo katsottiin onka kaikki hyvin ja mentiin hakemaan riimun narut yksi Prinssille ja yksi kaverini hoitsulle.Laitettiin hevosille päitset päähän ja talutettiin laitumelle.Hevoset laukkasivat onnellisena laitumen toiseen päähän(Siellä missä heinät oli :) )Kun olimme siivonneet hevosten karsinat ja pesseet hevosten tavarat haimme taas hevoset karsinaan.Prinssin karsina oli puhtaampi kuin viimeksi hyvä niin. :D Minä tartuin heppalaatikkooni ja otin käteeni sieltä Prinssin kaviokoukun putsasin lumiset Prinssin kaviot. (Oli tainnut juoksennella paljon kun oli niin lumessa)Minä ja kaverini haettiin suitset ja satulat.Seuraavaksi laitoimme ne varusteet.Lopuksi autoin kaveriani varusteiden laitossa kun kaverini ei vielä ollut kerennyt laittaa.Siinähän tuli tosi kuuma kun säntäiltiin edes takas :D.Mukavaa oli ja maastossakin meni hyvin muutakun se epävarmuus.Lopuksi tallin lähellä laskeuduttiin satuloista ja talutettiin pollet sisään karsinoihin.Heinät siellä jo odotti innolla hevosia.Tallilainen laittoi heinät ennen ratsastustunnillemme menoa.Oli kivaa ja aijon ratsastaa maastossa toistekkin.Ei kaikki ole tässä lisäksi otimme varusteet pois hoitsujemme päältä ja putsasimme kaviot jotka oli edelleen lumessa.Sitten harjattiin vielä toisen kerran eli kun me harjattiin hepat tunnillemme menoa ja nyt sitten harjattiin.Laitoimme hepoille loimet etteivät vilustusivat Lada ja Prinssi jäivät iloisin mielin syömään heinää sinne ja minä ja kamuni lähdettiin väsyneinä ja onnellisinä kotio päin.

Iloisin terveisin Jaze ja Prinssi1Vastaus:
Olisit voinut kertoa enemmän maastosta, hoitamisesta yms. Myös siitä olisit voinut kertoa enemmän kuinka Prinssi käyttäytyi. Kiva kun otit kaverisi mukaan ja putsasitte varusteet ja karsinat :) Saat tästä kertomuksesta 20v€ :D

-Miley, Alita & Carol


Ein Kalter Wind - - 04.12.2008 16:47
Hoitsusi.. Speedy Gonzales ja Zorba
Mitäs..? ..Jatkokertomus jatkuu..

Hain Zoeban satulan ja suitset, laitoin suitset puomille ja satulan hevosen selkään. Kiristäessäni satulavyöstä Zorba pullisteli niin paljon, että näytti kuin se odottaisi varsaa..
Sain kuitenkin loppujen lopuksi satulavyön tarpeeksi kireälle ja otin suitset käteen. Lämmitin ensin kolaimet ja aloin laittamaan suitsia Zorballe. Se nosti kuitenkin päänsä niin ylös että tässäkin meni aikaa.. Lopulta pääsin kuitenkin kentälle..

Vastaus:
-->

-Miley, Alita & Carol


Ein Kalter Wind - - 04.12.2008 16:37
Hoitsusi.. Speedy Gonzales ja Zorba
Mitäs..? Jatkokertomus alkaa..

Saavuon tallille, lunta satoi hiukan, mutta sekään tuskin jäisi maahan. Astelin taliin hakemaan riimunnarun, jotta saisin talutettua Speedyn tarhasta talliin. Haettuani riimunnarun kävelin Speedyn tarhan luo ja kutsuin ponia nimeltä. Pujahdin portin välistä tarhaan ja ilokseni näin Speedyn jo tulevan luokseni. Lopulta pääsinkin jo taluttamaan sitä tallipihalle. Päätin harjata Speedyn tallissa jottei se aivan kokonaan kastuisi märästä lumesta. Sidoin Speedyn käytävälle ja menin hakemaan sen harjat.
Aloin harjata Speedyä, tuon seistessä kiltisti paikoillaan. Rapsutin sitä hieman kaulasta, koska se oli niin nätisti. Kaviotkin Speedy nosti tapansa mukaan oikein nätisti, lukuun ottamatta muutamaa kertaa jolloi se yritti tempaista jalan maahan. Speedyn harjattuani jätin sne vielä käytävälle, jottei se olisi tiellä karsinassa kun putsaisin sitä. Menin hakemaan kottikärryt ja talikon. Siivosin Speedyn karsinaa tuon katsellessa vieressä touhujani. Hain myös Speedylle puhtaita puruja. Päätin siivota samalla myös Zorban karsinan, mutta laitoin Speedyn sitä ennen karsinaan. Aloin siivota Zorban karsinaa, mikä oli huomattabasti isompi kuin Speedyn. Selviydyin kuitenkin siitäkin ihan hienosti, vein uusia puruja..

Otin riimunnarun ja menin Speedyn luo, olin nimittäin päättänyt viedä sen pitkälle maastolenkille metsään. Talutin Speedyn tallipihalle ja siitä tien yli metsään. Speedy hörisi ja pukitteli välillä innoissaan, yritti se välillä piehtaroida keskellä metsäpolkuakin.. :D Noin tunnin pääst' saavuimmen Speedyn kanssa tallille ja vein sen tarhaan.

Menin hakeman laitumelta Zoebaa joka oli aivan laitumen perällä, päästyäni sitten sen luo se lähti juoksemaan minua karkuun. En viitsinyt mennä sen perässä, koska juoksisi vain kuitenkin karkuun, kävelin siis rauhallisesti sen luo jolloin se laukkasi vähän matkan päähän minusta. Jäin seisomaan paikalleni, kunnes Zorba luovutti ja tuli luokseni. :) Laitoin sille riimunnarun ja lähdin taluttamaan tallipihalle. Laitoin sen kiinni puomiin, koska lumisade oli jo lakannut. Hain sen harjat ja aloitin harjaamaan sitä. Zorba oli aika pyhdas joten harjaamiseessa ei mennyt kovinkaan kauan. Puhdistin kaviot ja selvitin harjan ja hännän.Vastaus:
-->

-Miley, Alita & Carol


Eeva - - 04.12.2008 16:22
Hoitsusi.. Dreamer,Ice Rainbow

Rupesin heti harjaamaan Dreameria.
Otin harjan ja Rupesin harjaamaan heppaa.Harjasin sen joka paikasta kunnolla.Sanoin sen jälkeen kamulleni jos hän hakisi eka satulan.Hän lähti hakemaan satulaa ja sillä aikaa Puhdistin hepan kaviot.Nosti hyvin 8>
Sitten kaverini toikin satulan ja laitoin sen hepalle.Sillä aikaa kamuni meni hakemaan Hepalle Suitset......Myöhemmin hän oli tuonut ne ja laitoin nekin hepalle.Sitten lähdimme taas kerran maneesille.Tarkistin vielä kaviot.Ja sitten kamuni auttoi Jalustimien kanssa.Sitten lähdin matkaan.Kamuni meni laittamaan pari estettä.Menin ensin uralla käyntiä,ja sitten nostin ravin.Menin pari kierrosta uralla ja sitten hyppäsin ensimmäisen esteen.Viuuh..Hyppäsipäs Dreamer hyvin <3Sen jälkeen nostin Kivan laukan ja hyppäsin toisen esteen.
Dreamer oli hyvin aktiivinen ja mukava ratsastaa.(;Vähän ajan kuluttua olin vielä Hypännyt pari estettä ja lähtenyt viemään Dreamerin karsinaan.Otin varusteet pois ja Vein ne paikoilleen.Menin takaisin Dreamerin luo,ja harjasin sen taas.Se oli sileä (;
Sitten puhdistin vielä kaviot.Sen jälkeen puhdistin karsinan siitä kaikesta liastaan..:P
Sen jälkeen vielä rapsuttelin kamuni kanssa tallin heppoja ja myös omii hoitsui.Sitten lähdimme koteihimme <3

Ihana päivä oli (;

Vastaus:
Mukava kertomus, Eeva! Tässä oli tosin melko paljon kirjoitusvirheitä.. Kiva idea ottaa kaveri mukaan tallille :D Voisit kertoa hiukan enemmän hevosten hoidosta, ratsastuksesta.. Saat tästä 35v€ :D

-Miley


Jaze - - 03.12.2008 19:35
Hoitsusi.. Little Prince
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

Tulin nyt hoitamaan Prinssiä kun viimeksi ratsastin.Ratsastus meni hyvin ja mitenköhän hoitaminen menee?No se nähdään kohta :).
Menin tallille ja ajattelin et voisin vähän lakaista tallissa kun oli hirveästi lunta ja oksia siivosin tallin ja joku huolimaton oli jättänyt jonkun hevosen suitset putsaamatta ja laittamatta laitoin ne ja sitten menin ihanan hoitsuni luo eli Little Prince.Siellä se oli harjaamattomana onneksi saavuin paikalle muuten hoitsuni olisi ollut surullinen. (tai no... )Laitoin Prinssin ulos laitumelle laitoin sille sadetakin jossa sisällä on fleeseä sillä nyt sataa ja kovaa ja on kylmä!Putsasin karsinan.Sen jälkeen kävin hakemassa Prinssin ja otin loimen pois.Prinssi vähän aikaa pärski varmaanoli kylmä.Siivottuani ja haettuani hoitsuni pesin sen varusteet.Harjasin,ruokin,putsasin kaviot ja harjasin harjan.Hoidin sen huippu kuntoon huomista ratsastustuntia varten olihan se ratsastustuntikin tärkeää!

Vastaus:
Hyvä juttu että putsasit Prinssin karsinan. Tekstissäsi on melko paljon kirjoitusvirheitä.. Niihin voisit kiinnittää huomiota, ei muutama virhe haittaa. :) Saat tästä 7v€ :D

-Miley


Jaze - - 03.12.2008 17:43
Hoitsusi.. Little Prince
Mitäs..? Esteita tälläkertaa..

No aloitin tämän homman ja luulen tämän olevan kivaa.Hoitsuni meni hyvin mutta molemmat oltiin vasta tutustumassa ja se meni oikein hyvin.Minä menin pieniä ristikoita ja pystyesteitä hoitsuni on mestari hyppääjä tai no miten sen ottaa...Koulu puolella ihan shut koht hyvin mentiin ravia käynti ja jne...pohkeen väistössä on ehkä parannettavaa sillä se vähän menee taakse päin.Ja ei se varmaan minusta ole kiinni olen sentään ratsastanut 16 vuotta.Miten vanha se olikaan?Kun ratsastin 45 min niin se meni tosi loistavasti!Talutin vielä 15 minuuttia maneesissa hevosta tarkastin kaikki esim jalat kaviot ja niin edelleen onko niissä jotain vikaa.Niissä ei ollut vikaa.Hoitsun oikeasta jalasta kaviosta oli tainnut lähteä pikku palanen se pitäisi tarkastaa paremmin.Hoitaminen meni hyvin.Nyt hoitsuni varmaan syökin karsinassa , harjattuna ja iloisena.Price oli kiva!!Terveisiä sinne!

Vastaus:
Joo.. Voisit lukea jonkun hoitajan kertomuksen, ja ottaa siitä vähän mallia. Tämä teksti oli nimittäin melko vaikeata luettavaa.. Saat tästä nyt kumminkin 5v€.. :D

-Miley


Eeva - - 03.12.2008 16:30
Hoitsusi.. Dreamer,Ice Rainbow
Mitäs..? ..Jatkokertomus jatkuu..

Juups,eli olimme menneet maneesille,Kamuni meni katsomoon ja Hän sitä ennen auttoi vielä jalustimien kanssa.Sitten lähdin ja Menin alussa vähän käyntiä ja sitten rupesin nostamaan ravia.
Kamuni meni laittamaan Esteitä ja siinä melkein samassa hyppäsin sen.Ice Rainbow oli villillä päällä,Lyhensin vähän ohjia että olisi helpompi ohjata.Sitten hän oli tehnyt jo pari muuta estettä valmiiksi.No hyppäsin vaan toisen esteen ja Rupesin laukkaamaan.Koppoti koppoti.Ja Kamu vaan taputteli.Sitten hyppäsin viimein sen esteen.Huhhuh..Pidimme pienen paussin.Aikapa oli hurahtanut,ja tänään olisi kuitenkin lähdettävä kotiin,niin Ravasin vielä vähän ja hyppäsin vielä yhden esteen ja sit.Lähdin viemään Ice rainbowta Sisään.Otin varusteet ja Kamuni puhdisteli niitä vähän,Puhdistin kyllä suurimman osan.;DSen jälkeen harjasin sen oikein hyvin ja puhdistin kaviot :)Sen jälkeen menin Dreameria katsomaan ja Olin valmis ratsastamaan hänelläkin <3

Jatkuu...

Vastaus:
Rahat ja kommentit jatkon lopussa :)

-Miley


Sanna - - 03.12.2008 15:04
Hoitsusi.. Little Memory
Mitäs..? ..Jatkokertomus loppuu

Jatkoa...

Kun kävelin pitkin ohjin, Memory kurotti päätänsä alaspäin. Se pysähtyi. Puristin pohkeita, jotta se taas liikkuisi. Kuului vain Memoryn ääniä. Memory päästi lemut pihalle. Hevosten lanta haisi mielestäni todella pahalle. Alita tuli opettamaan minua.
-Voisitko ottaa nuo lannat tuosta pois? Pyysin. Alita otti talikon ja siivosi lannat kottikärryyn.

-Voit ottaa ohjat käteen kunnolla, Alita ilmoitti hetken päästä. Keräsin ohjat kokoon ja Memory alkoi liikkua reippaammin.
-Ravia! Kuului maneesin toisesta päästä. Maiskutin Memorylle. Minusta oli ihana keventää. Memoryn ravi oli niin pehmeää, että oikein nautin siitä.
-Vaihda kevennys, Alita sanoi, kun ravasin hänen ohitseen. Istuin kaksi askelta (vai yhden?) satulaan ja aloin taas keventää.
-Käännypä tähän voltille ja reipasta ravia, Alita sanoi. Hymyilin. Olin niin onnellinen päästyäni taas Memoryn selkään.

-Noniin, eiköhän voltille meno jo riitä. Memory kaipaa selvästi vaihtelua, kuin se, että menette pelkkää volttia vain. Istu alas harjoitusraviin ja mene ympäri maneesia, Alita ohjeisti. Nyökkäsin ja istuin alas raviin. Kumarruin taputtamaan Memorya. Haistoin samalla sen harjaa. Hurmaava tuoksu! Ihanempaa hajua ei voisi olla! Suloisempaa hevosta ei voisi olla! Alita katseli tyytyväisenä ratsastustani. Miley tuli maneesin katsomoon ja siitä maneesin keskelle. Jotain hän puhui Alitan kanssa. Alita sanoi:
-Siirry vain laukkaan, tulen kohta. Äläkä päästä Memorya esteille! Alita sanoi nopeasti. Nyökkäsin ja ajattelin kummissani. Eihän Memory mene ikinä ITSE esteelle. Olin silti varuillani.

Kun Alita tuli takaisin, olin jo makaamassa maassa. Memory katseli minua kummistuneena, ja silitin hevosta. Eihän pudotus sen vika ollut!! Toisin sanoen... Fairin. Tai ainakin melkein. Osittain ratsastustaidoistani, osittain Fairin.
-Anteeksi, vien Fairin pois, Alita sanoi. Ilmeisesti hän oli ottamassa Fairia kiinni, joka seistä jökötti maneesin toisessa päädyssä kuin mitään ei olisi tapahtunut.
-Jatka ravia, Alita sanoi ja lähti maneesista Fairin kanssa.
-Uhhuh... Voihkaisin kun nousin ylös. Taputin Memorya ja nousin takaisin selkään. Jatkoin sitten ravaamista, kuten Alita minulle sanoi. Alita varmasti tiesi, ettei minua sattunut. Jos olisin ollut sen näköinen, Alita olisi VARMASTI kysynyt minulta, olinko kunnossa.
-Hyvä poika, jatka ravia. Olen ihan okei, puhelin Memorylle. Pian Alita tuli taas.
-Okei ja sitten laukka. Ohjaa Memory tuolle pienelle ristiesteelle ja sen jälkeen tuonne okserille, Alita sanoi. Katselin kauhuissani okseria, joka oli isompi kuin olisin kuvitellut meneväni. Alita varmaan luki ajatukseni sillä hän sanoi:
-Älä pelkää. Se ei ole Memorylle iso. Memory hyppää sen kuin vettä vaan.
Tuohan rauhoitti edes hiukan pelkoani. Olin hypännyt pari kertaa - en ikinä noin isoa estettä! Annoin Memorylle laukkapohkeet ja ohjasin sen ristiesteelle. Memory hyppäsi aika korkealta, mutta alastulossa se jousti sopivasti, etten muksahtanut Memoryn kaulalle.

Ristiesteen jälkeen tuli okseri. Memory ponnisti voimakkaasti, suljin silmäni ja mukauduin hyppyyn. Vahingossa vedin ohjista liikaa, joten heti alastulossa Memory pysähtyi kuin seinään. Tietysti ratsastustaidoillani putosin maahan ja iskin pääni Memoryn jalkaan. Memory astui sivulle hieman ja kumartui minun naamaani vasten.
-Oletko kunnossa? Alita kysyi.
-Juu olen. Ei käynyt kuinkaan. Jatketaan vain.
Halusin sisukkaasti yrittää mennä koko esteradan tippumatta, joten ei kun uudelleen vain. Nyt minun pitää olla vetämättä näistä simpuran ohjista, ajattelin. Nousin seisomaan ja tartuin Memoryn ohjista kiinni. Nousin uudelleen ratsaille, tällä kertaa annoin Memorylle sen verran ohjaa, etten vetäisi niistä niin, että Memory ei pysähtyisi. Ravasin vielä ja laukkasimme pitkän pätkän, ennenkuin este tuli vastaan Nousin satulasta hieman ja katsoin Memoryn korvien välistä. Sitten hyppäsimme okserin. Tällä kertaa varmistin, etten vetäisi ohjista, ja pidin silmät auki. Hyppy onnistui, ja sain kehut Alitalta.

Menimme monta muutakin estettä, virheettömästi. (koko radan) Enkä tippunut kertaakaan! Olin taluttamassa Memorya talliin, kun Alita kiiruhti perässäni ja sanoi:
-Sanna! Kannattaa olla varuillaan, ettei kukaan ruuna pääse karsinasta pois. Fair on extrahyvä avaamaan karsinan ovia, joten suljen tämän oven. Muista sinäkin sulkea tämä ovi kun lähdet kotiin.
Mutisin vain "joo" tai jotain sinnepäin, ja talutin Memoryn omaan karsinaansa. Taputin Memorya ja otin siltä suitset pois, jotta se pääsisi syömään sille tuotuja heiniä. Memory rupesikin heti syömään, kuinkas muutenkaan?

Pesin kuolaimet hyvin, ristitin ne ja ripustin ne siististi Memoryn suitsikoukkuun. Menin takaisin Memoryn luokse ja avasin siltä satulavyön ja otin siltä satulan pois selästä, sekä suojat pois jalasta. Laitoin suojat harjaämpäriin ja satulan vein satulahuoneeseen. Sitten palasin harjaamaan lutuista Memorya. Otin kovan harjan ja menin karsinaan harjaamaan Memoryn. Memoryn karva olikin ihan likainen. Memory oli myös kovan treenin jälkeen hiessä. Kurkistin juomakuppiin. Tyhjä. Otin juomakupin mukaani ja menin täyttämään sen. Kaadoin siihen kirkasta ja putipuhdasta kaivovettä, tietenkin ämpärin täyteen. Sitten vein sen takaisin Memoryn karsinaan. Hain sen jälkeen toiseen ämpäriin vettä ja sienen. Pyyhin Memorya kostealla sienellä. Memorylla oli oma pyyhe, joten kuivasin Memorya vähän sieltä sun täältä. Sitten hain polärin ja kumisuan. Memoryn maha oli taas kurainen, joten otin kurat kumisualla. Memoryn kaula oli vähän hiekkapölyssä, joten harjasin sen sitten taas pölärillä. :D

Kun olin harjannut Memoryn, putsasin sen kaviot. Se kävi nopeasti. Sitten otin Memoryn talliloimen ja laitoin sen Memoryn selkään. Kiinnitin kaikki soljet ja varmistin, että se tuntuu Memorysta mukavalta. Halasin Memorya ja vein sen hetkeksi hoitopuomiin kiinni. Putsasin karsinan nopeasti ja jätin pari makupalaa Memorylle ruokakuppiin. Memory kuuli äänen, kun ruokakuppi kumisi. Vein Memoryn karsinaan syömään. Halasin Memorya vielä kerran ja annoin sille suukon. -Sitten lähdin. Memory nappasi heti sokeripalat ja jatkoi taas syömistä.
-Heippa Memory! Nähdään huomenna! Huikkasin ja menin ulos. Suljin oven ja hain pyöräni. Pyöräilin pimeässä illassa takaisin kotiin. Hoitopäivä oli ihana!

-Sanna & Memory <3

Ps. Kiitos että sain Memoryn hoitsuksi! *kiittää*

Vastaus:
Mukava kertomus Sanna! Se on tosiaan kaksi alas istuttua askelta niin kevennys vaihtuu :) Eipäs tästä ole paljon mitään sanottavaa? Jatka samaan malliin! Saat tästä 95v€ :D

-Miley


Sanna - - 02.12.2008 16:02
Hoitsusi.. Little Memory!!!! <33333333
Mitäs..? Jatkokertomus alkaa..

-Moikka! Huudahdin vielä oven suusta. Suljin oven ja kiiruhdin latoomme. Nappasin pyörän ja ampaisin matkaan.

Jonkin ajan kuluttua vastaan tuli kyltti:
MIDNIGHT SUN ------->

Käännyin oikealle. Pian olinkin jo tallipihassa. Kenttä oli vieressä. Kentällä pidettiin tuntia.
-Carol! Kiljaisin ja veinpyöräni tallin seinään nojaamaan.
-Ihanaa nähdä sinua pitkästä aikaa, Carol! Halasin Carolia.
-Missä Miley ja Alita on?
-Miley on kotona käymässä ja Alita on hakemassa hevosia sisälle. Voit hakea Memoryn tarhasta. Alita on siellä ottamassa Prinssiä, Archieta ja Rainbowia, Alita sanoi. Kiitin ja kiidin tarhalle. Olin ostanut aikasemmin uuden riimunarun.
-Memoryyyyyyy! Huusin portilla. Näin pimeässä jotain liikettä. Varmaan Alita.
-Hei! Tervehdin.

Kuului vain kavionkopse, kun talutin Memorya talliin. Avasin sen karsinan oven ja päästin sen irti, jotta se itse kävelisi karsinaan.
-Hyvä poika, kehuin ja taputin Memorya lavalle. Otin Memorylta riimun pois, koska tiesin että se pysyy paikoillaan hoitaessa. Otin Memoryn harjaämpäristä brandyn ja harjasin sitä pitkin, pehmein vedoin. Otin pölärin ja harjasin siitä pälyt pois. Memoryn maha oli kurainen, etenkin satulavyön kohdalta. Otin kumisualla kurat pois. Vein kaikki kolme harjaa harjaämpäriin ja otin kaviokoukun. Näytin sitä Memorylle, ja se nosti heti jalkansa. Näin puhdistin sitten kaviot ja se sujuikin mainiosti. Otin lopulta pääharjan ja harjasin Memoryn pään.

Menin satulahuoneeseen ja otin Memoryn satulan ja suitset suitsikoukusta. Palasin takaisin Memoryn luokse. Kun olin karsinan oven edessä, Memory hirnahti. Naurahdin ja menin laittamaan Memorylle satulaa. Nostin satulan varovasti Memoryn kaulalle, ja liu'utin sen siitä sitten selkään. Varovaisesti laskin satulavyön toiselle puolelle, ja kiristin sen reikä kerrallaan, kunnes se oli tuttuun tapaan neljännessä reiässä. Taputin ihanaa Memorya kaulalle ja hain sen suitset. Laitoin ohjat kaulalle ja yritin laittaa kuolaimia Memoryn suuhun. Memory antoikin laittaa ne nopeasti. Vedin päitset korvien taakse ja kiinnitin poskihihnan ja turparemmin. Hain harjaämpäristä suojat etusiin. Laitoin ne oikeille paikoilleen ja lähdin taluttamaan Memorya maneesiin. Aioin hyppiä Memorylla esteitä.

Maneesissa laitoin kypärän päähän ja taluttelin Memorya vähän aikaa uralla. Lopulta käänsin sen kaartoon ja nousin selkään. Selässä minulla oli tukeva olo, lyhensin vielä jalustimia reiän. Annoin Memorylle pitkät ohjat ja lähdin kävelemään ympäri maneesia.

Jatkuu...

Vastaus:
Rahat ja kommentit jatkon lopussa.. :)

-Miley


Hevos prinsessa - - 02.12.2008 14:42
Hoitsusi.. sun
Mitäs..? Tulin hoitelemaan

moi! tulin tallille, kävin hakemassa kotoa juomista ja vein repun. Kun olin tallilla niin hain Sunin ja vein Sunin karsinaan ja rupesin harjaamaan, kun olin harjannut niin hieroin Sunia. Sitten vein Sunin aitaan ja putsasin varusteet ja karsinan ja lähdin kotiin T:Hevos prinsessa ja Sun

Vastaus:
Voisit kertoa enemmän kertomuksissasi. Tässä on jo ihan kiva idea, mutta kertomus on niin lyhyt.. Saat tästä kuitenkin 5v€ :)

-Miley


Eeva - - 30.11.2008 13:13
Hoitsusi.. Dreamer,Ice Rainbow
Mitäs..? Jatkokertomus alkaa..

Olin Tulossa koulusta.Koulu loppui aikaisin joten kerkeisin vielä käydä tallilla Tervehtimässä hevosia,kamuni oli tulossa mukaan.Menin kotiin ja Kamuni odotti.Söin jotain ja Puin päälleni kunnolla,sillä oli kylmä..
Sitten lähdimme kohti tallia.Mietin mitä tekisin Heppojen kanssa.Mutta sitten olinkin jo tallin pihassa.
Hepat oli Ulkona.Kävin hakemassa Riimun ja vein Ensin Ice Ranbowin sisään.Sitten mä harjasin sen oikein kunnolla ja Puhdistin kaviot.Sen jälkeen rupesin laittamaan varusteita.Laittelin varusteita ja kamuni oli rapsuttelemassa hevosia.<3
Sitten menimmekin maneesille ja rupesin ratsastelemaan ja kamuni meni katsomoon.


JATKUU....

Vastaus:
Rahat ja kommentit jatkon lopussa :)

-Miley


Muumi - - 28.11.2008 14:02
Hoitsusi.. Crazy Boy
Mitäs..? Jatkokertomus alkaa..

Perjantaina koulun jälkeen en suunnannutkaan kohti kotia, vaan hyppäsin tallille vievään bussiin. Matka kesti hieman, koska koulu oli aikas kaukana. Bussissa tein läksyä, erityisesti paneuduin enkun tehtäviin. Nimittäin rakastan englantia. Bussi pysähtyi ja astuin ulos loskaan. "Kurjaa" sanoin ja potkaisin maata. "Tää on tylsää" huokaisin perään ja suuntasin talliin. Ensimmäiseksi menin katsomaan ilmoitustaululle oli komitään uutta. Katselin hetken mutta sitten käännyin Crazyn karsinalle. Tuijottelin sitä kun se söi, ja välillä se hörähti. JATKUU...

Vastaus:
Rahat ja kommentit jatkon lopussa :)

-Miley


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 43